Veiledning til foreldre

Skille mellom å være foreldre som bidrar positivt rundt sitt barns utvikling og en som bidrar med slitasje, er liten, og noe man alltid må ha i bakhodet. Foreldre kan, og bør, være en veldig viktig person i barnas sportslige utvikling.

Her er et par punkter man bør ha i bakhodet:

  • Tenk på barnas beste og deres målsettinger – ikke dine egne.
  • Før samtaler med fokus på utvikling – ikke nødvendigvis nåværende prestasjoner.
  • Ha en tett dialog med trener før du gir taktiske rådgivninger, så spilleren ikke kommer i en interessekonflikt mellom beskjeder fra foreldre og trenere.

Regler

Reglene nedenfor er nedskrevet for å sikre at sportsprogrammet kan gjennomføres som planlagt på en positiv og vennlig måte, uten unødvendige forstyrrelser. Brudd på reglene kan føre til utvisning av både forelder og spiller fra arrangementet, det vil si både sportsprogrammet og ved internasjonale program også hotellet.

  • Ikke legg dere opp i trenerens beslutninger. Det inkluderer taktikk, valg av spillernes posisjoner, oppdeling av gruppen og lignende, under oppvarming, trening/kamp og like etterpå. Det vil være mulig å snakke med trenerne etter trening/kamp (når treneren er ferdig med spillerne).
  • Ikke klag på motstandernes lag eller dommeren.

Hva kan vi hjelpe med?

NF Academy stiller seg disponible til veiledning og rådgivning hvis dette er noe dere ser på som en utfordring i utviklingshverdagen til eget barn. Ta kontakt med oss for rådgivning ved å klikke her.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke