Sporting søker Skandinaviske talenter

Postet på: 01/06/2022
NF Academy trening i Sporting Academy i Portugal
NF Academy trening i Sporting Academy i Portugal
NF Academy trening i Sporting Academy i Portugal

Sporting søker Skandinaviske talenter

I mars 2021 signerte NF Academy et offisielt samarbeid med den portugisiske giganten Sporting. Det gir klubben med det verdenskjente akademiet tilgang til unge talenter i Skandinavia gjennom NF Academy sine program.

Selve inngåelsen av samarbeidet var bare en formalisering av hva som allerede hadde pågått gjennom to år. Pandemien satte signeringen på vent, men det var ingen hemmelighet at Sporting Portugal var svært fornøyd med det NF Academy hadde tilført dem av unge talenter fram til da.

Dette samarbeidet vil gi oss full dekning i den skandinaviske regionen, og det er viktig for oss. Det er et nytt steg for Sporting inn i andre markeder enn de vi allerede har god oversikt over, som det portugisiske. Dette vil gi oss mer verdi både som klubb og lag, sier daglig leder i Sportings akademi, Paulo Gomes.

Paulo Gomes, daglig leder for Sporting CPs ungdomsakademi
Paulo Gomes, daglig leder for Sporting CPs ungdomsakademi

Talentfabrikk

Sporting Portugal er en av de tre store klubbene i Portugal sammen med FC Porto i nordvest og byrivalen Benfica. 18 seriemesterskap, 17 cupmesterskap og pokalen for seier i Cupvinnercupen har alle funnet veien til majestetiske Estadio Jose Alvalade.

Daglig er det mange unge gutter og jenter som trener på akademiet, og drømmer om en dag å spille på en fullsatt hjemmebane, der over 50 000 tilskuere kan lage en fantastisk atmosfære. Sporting er kanskje vel så kjent for sin ungdomsavdeling, som det som står av sølvtøy i pokalskapene. Selv om de to tingene henger tett sammen.

Ungdomsavdelingen er nemlig en av verdens mest anerkjente og spennende.

Cristiano Ronaldo og Luis Figo er to av mange verdenskjente spillere, som har jobbet daglig på treningsfeltet for å ta det neste steget i sin karriere.

Det Portugal-laget som tapte EM-finalen i 2016 hadde åtte av spillerne i startelleveren med sin bakgrunn fra akademiet til Sporting Lisboa. Ytterligere to av innbytterne i troppen, hadde vært innom talentfabrikken.

Så hvorfor ser den portugisiske giganten mot Skandinavia? Når man åpenbart allerede har funnet suksessformelen på å utvikle spillere til den store verdensscenen?

Svaret er aktiviteten og den jobben NF Academy har lagt ned over flere år.

Det er fantastisk å kunne gi slike muligheter til våre deltakere som dette samarbeidet gir oss. Vi bidrar ikke bare til å utvikle spillernes tekniske ferdigheter, men også at de kan ta neste steg i sin karriere, gjennom å tilby slike muligheter avtalen med Sporting gir oss. Gjennom våre program oppdager vi mange talenter. For Sporting Portugal er det en stor fordel å få kunnskap om spillerne, før de kommer på prøvespill, sier NF Academys sportsdirektør, João Plantier.

João Plantier, NF Academys sportsdirektør
João Plantier, NF Academys sportsdirektør
nfacademy-norway-football-jonas-sporting
Jonas Halvorsen ble håndplukket av Sportings speidere under en NF Academy-camp

Andre spillertyper

NF Academys hovedintensjon er å hjelpe spillerne med å hele tiden ta det neste steget i utviklingen sin, og støtte mot målet om å nå sine drømmer. Dette skjer først og fremst gjennom deltakelsen i programmene, som er treningsleirer av høy kvalitet i både inn- og utland. Deretter ønsker NF Academy å skape mulighetene for spillerne til å ta neste steg i sin karriere.

Skandinaviske spillere har en særegen høy disiplin og evne til å fokusere. I tillegg til at de er godt fysisk og kognitivt utviklende spillere av natur. Som typer er de tilpasningsdyktige med en sterk vilje til å søke utvikling på bakgrunn av de ferdigheter de allerede har. Det er en annen spillertype enn den portugisiske, noe som åpenbart er en fordel for Sporting, sier NF Academys sportsdirektør, Gonçalo Nunes.

Alle som deltar i programmene blir evaluert av våre erfarne og høyt utdannende trenere. Med bakgrunn i denne og spillerens nivå eller potensiale, gir vi invitasjoner til å trene med europeiske toppklubb-akademier.

Sjekk ut kommende NF International Trials i Norge

Gonçalo Nunes, NF Academys sportsdirektør
Gonçalo Nunes, NF Academys sportsdirektør

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Trening i norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
28 - 29 Sep 2024 NF Weekend Training Norge Vestfold 2009-2016
30 Sep - 01 Okt 2024 NF Weekend Training Norge Oslo 2009-2016

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke