Slik blir du best i å mestre spillet: Den portugisiske suksessformelen

 In Generelle nyheter
Postet på: 04/09/2023
norge-fotball-spiller
norge-fotball-spiller

Slik blir du best i å mestre spillet: Den portugisiske suksessformelen

Fotballen Ronaldo og andre portugisiske unge gutter tidlig lærer seg å spille, er basert på noen av de samme offensive og defensive prinsipper, som NF Academy bygger sin treningsmetodologi på.

NF Progression rulles i høst ut over hele Norge. En camp for alle treningsdedikerte jenter og gutter i alderen 8 til 15 år. Øvelsene er hentet fra våre erfarne portugisiske topptreneres egen verktøykasse. For å utvikle de individuelle ferdighetene i tillegg til å bedre forstå spillet ved å spille det.

Den portugisiske metodologien er et massivt tilskudd til norske spilleres treningshverdag. Både individuelt og inn mot å forstå rollen deres bedre. Vi tror spillerne lærer spillet best gjennom å forstå spillet ved å spille det, sier NF Academy-trener David Fernandes.

Faste prinsipper

Treningsøktene i NF Progression er basert på mål og prinsipper framfor forhåndsvalgte øvelser.

Hovedmålet er å forbedre evnene til å lese spillet hos deltakerne. For å gjøre det, arbeider trenerne ut fra spillets prinsipper. Når spillerne begynner å forstå prinsippene, og gjør korrekte beslutninger i ulike situasjoner, vil de utvikle seg stort som spillere. Uavhengig av teknisk nivå.

NF Academys tilnærming til å lære spillet er sentrert rundt «Principles of the Game»-metodikken. I treningsøktene våre fordyper vi spillere i ulike scenarier i spillet gjennom øvelser som er nøye utformet for å gjenskape situasjoner i ekte spill. Ved å presentere disse utfordringene oppmuntrer vi spillere til proaktivt å identifisere og implementere løsninger, og fremme deres problemløsningsevner, starter trenerkollega Rodrigo Silva.

Kortversjonen er at spillet deles inn i defensive og offensive prinsipper. Disse lærer man seg gjennom aktiv coaching på feltet fra trenerne underveis i kampsituasjon under campen NF Progression.

– Steg 1 – Offensive prinsipp: Progression; Offensive Cover; Mobility; Space.
– Steg 2 – Defensive prinsipp: Delay: Defensive Cover; Balance; Compactness.

Vår vekt legges på å finpusse beslutningsevner, et avgjørende aspekt ved spillet. Gjennom spørsmål gir vi elevene våre mulighet til å gjenkjenne disse sentrale scenariene under faktiske kamper, og til slutt forbedre deres praktiske spillforståelse og ytelse, fortsetter NF Academy-trener Rodriogo Silva.

nfacademy-fotball-training-norge-600x600
norge-fotball-spiller

Mer enn kjappe bein

Portugal har gjennom to ti-år også eksportert attraktive trenere til Europas heteste ligaer. Fellesnevneren for de fleste av dem, er at mange av de samme offensive og defensive prinsipper som du finner i NF Academys metodologi, er forankret i deres trenerutdannelse fra verdenskjente eller anerkjente akademier som Sporting Lisboa, Benfica, Braga, Porto og Boavista.

Dette utgjør derfor grunnmuren i det våre trenere tar med seg ut på feltet

Vi forsøker å bryte opp spillet i mindre deler, slik at spillerne får en mer helhetlig tilnærming til fotball som et spill. Vi ønsker at spillerne skal bli bedre problemløsere. Vi gir dem flere utfordringer som de må takle under press. Du trenger ikke bare raske føtter i fotball – du må kunne ta kjappe beslutninger i tillegg, sier David Fernandes.

Det tredje steget er basert på den enkelte spillerens teknikk. Det er også der trenerne gir mest direkte tilbakemelding og råd til spillerne rundt prestasjonene deres:

– Steg 3 – Kompetitive økter for å tilrettelegge for individuell teknisk utvikling: Dribling/taklinger, avslutninger, ballkontroll, heading, keeperstillinger, 1 mot 1 situasjoner og mere.

norge-fotball-spiller
NF Trener David Fernandes
norge-fotball-spiller

Utgjør en forskjell

Alle økter har høy intensitet og gir spillerne en unik mulighet til å jobbe tett med portugisiske trenere med bakgrunn fra klubber som Sporting CP, SL Benfica og andre toppakademi i Portugal.

David Fernandes er klar for å gå løs på sin andre sesong med NF Progression.

Vi føler vi utgjør en forskjell, gjennom å ha noe nytt å tilføre spillerne de kan ta med tilbake til treningshverdagen sin. Både vår metodologi, måte å lede treningene på og den pedagogiske tilnærmingen mot barn og unge, er blitt tatt godt imot av meget fokuserte spillere, forteller David Fernandes til slutt.

NF Academys oppdrag er spillerutviklingen. I bunnen ligger treningsøkter bygd på mål og sentrale prinsipper.

Etter en camp er det ikke vår forventning at spillerne vil ta til seg alt vi lærer dem. Imidlertid nevner vi ofte referansemålet på 10 prosent som en måling av den effekten spillerne har hatt etter et program som NF Progression, sier Rodrigo Silva.

En hver utvikling er individuell, siden flere faktorer spiller inn hos den enkelte. En fellesnevner er at NF Academy sine program kan utgjøre en vesentlig forskjell over tid.

Gitt at spillere vanligvis vender tilbake til klubber der trenerne har forskjellige tilnærmelser til spillet, er det en fordel at de regelmessig deltar i programmene våre. Dette gir en strukturert vei for oppfølging. Å delta i flere programmer ​​gjør det mulig for oss å gi kontinuerlig veiledning over tid. Der ligger det mye god spillerutvikling, avslutter NF Academy-trener Rodriogo Silva.

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

NF PROGRESSION

Ingen arrangementer - timeplanen er snart tilgjengelig!

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke