Rodrigo har vært trener nesten halve livet

nfacademy-football-norway
Coach Rodrigo i NF Academy
nfacademy-football-norway

Rodrigo har vært trener nesten halve livet

Rodrigo Silva har en bred og tung bakgrunn som trener. I løpet av et år som NF Academys frontmann i Norge, har 32-åringen gjort seg både faglig bemerket og populær blant de unge spillerne.

Rodrigo har vært trener siden han var 19 år gammel. Selv spilte han fotball fra han var 10 til han var 30 år gammel. Fotball er lidenskap for Rodrigo, som også var professor i fysikk tilbake i Portugal ved siden av fotballen.

Helt til 2019. Da reiste han til Kina som trener ved et fotball-akademi. Reisen fortsatte til England, før han dukket opp på feltet i Norge som hovedtrener for NF Academy. Noe mange unge spillere siden har uttrykt sin glede over. Rodrigo har blitt en favoritt med sin tilstedeværelse på feltet, og 32-åringen trives med å være en del av NF Academy.

LES OGSÅ: Delta på lagtrening i vinter

NF Academys prosjekt er en vinneroppskrift. Jeg er veldig fornøyd med å være en del av laget. Potensialet er stort, og vi skaper muligheter for unge spillere som drømmer om å bli profesjonelle. For meg er det viktigste å tillate barn og unge å jage drømmen sin. De har et mål, og jobber mot det. Der kan vi bidra, for med hardt arbeide, dedikasjon, ambisjoner og hengivenhet er alt mulig. Arbeidet vårt i NF Academy er også et bidrag til spillerutviklingen i Skandinavia. Noe vi skal være stolte av, starter Rodrigo Silva.

Trener Rodrigo med to NF Academy-spillere
Trener Rodrigo med to NF Academy-spillere
Trener Rodrigo med to NF Academy-spillere
Trener Rodrigo med to NF Academy-spillere

Kultur-forskjeller

Han er klar på at Portugal og Norge har store forskjeller i tilnærmingen til de daglige treningsøktene. I korte trekk er det fokuset på tekniske individuelle ferdigheter som skiller den norske kulturen fra den portugisiske. Der det å lære seg spillet ved å spille det, er den røde tråden i treningshverdagen.

-Portugal er et land som har fotball på inn og ut-pust. For oss er det en religion. Allerede i lidenskapen til spillet er det en forskjell sett opp mot Norge. Den portugisiske treningsmetodikken er langt mer avansert enn den norske. Jeg vil si vi skiller oss vesentlig ut i måten vi forsøker å gjenskape kamprelaterte situasjoner, og hvordan vi får spillerne til å tenke, utvikle og finne løsninger på disse i treningssammenheng. Her har jeg inntrykk av at Norge gir mer oppmerksomhet til spillernes individuelle ferdigheter, og av og til utelater totalt forståelsen av spillet. Det er selve fundamentet i den portugisiske spillerutviklingen. Selvsagt er tekniske ferdigheter viktige for å løse kamprelaterte situasjoner, men vi tror sterkt på at den beste utviklingen ligger i å lære spillet ved å spille det, forteller en engasjert Rodrigo.

Norge er et vinterland, og årstiden fra desember til mars kan være rett så kald og snørik. Det gir utfordringer for klubbenes treningsanlegg.

-Treningsforholdene i Norge kan være krevende i vinterhalvåret. Det kan medføre stagnasjon i spillernes utvikling sammenlignet med jevnaldrende andre steder i Europa. Det er også en stor forskjell på for eksempel Portugal og Norge, fortsetter Rodrigo.

Sjekk ut kommende arrangementer denne vinteren

Trener Rodrigo forbereder treningen sin i NF-leiren
Trener Rodrigo forbereder treningen sin i NF-leiren

Spiller spillet

På en treningsøkt med Rodrigo og hans trenerkollegaer i NF Academy vil du få en stor touch av hvordan portugiserne tenker og driver spillerutvikling.

-Vår metodikk er bygd opp rundt å lære spillet ved å spille det. Det betyr at vi forsøker å overføre simulerte øvelser på feltet til kamp. Slik vi ser det er det helt avgjørende for utviklingen til unge spillere. Det handler om å ta raske og gode avgjørelser i kombinasjon med å lese spillet rundt seg på banen. Mye av treningsinnholdet har det fokuset som høy prioritet. Det tekniske aspektet er selvsagt også sentralt, men vi forsøker å kombinere det fokuset med å trigge spilleforståelsen, sier Rodrigo videre.

Gi aldri opp

Nåløyet for å bli profesjonell spiller er lite, og for å nå målet er det viktig å tenke helhetlig på søvn, kosthold, trening og hvile. Det er ingen snarveier tilgjengelig eller tunge formler å knekke. Kun hardt arbeide – og å leve drømmen.

-Det beste rådet jeg kan gi til unge spillere, er å aldri gi opp drømmene deres. Kjemp for de hver en dag, og det er ikke nødvendigvis de som er best utviklet tidlig, som når lengst til slutt. Med hardt arbeide, iherdighet, stahet nok til aldri å gi opp, riktig kosthold, og nok restitusjon og søvn, kan det toppe de spillerne som tidlig har den beste teknikken og som scorer bøttevis med mål. Det å bli profesjonell spiller er et langt løp. Ingen sprint, mer en stayerdistanse, forteller Rodrigo.

Det fysiske og tekniske har sin jevnbyrdige tredje viktige komponent i det mentale.

-Man må noen ganger ta tøffe prioriteringer. Når vennene dine er på disco fredags kveld, må du være hjemme å hvile før kamp eller trening dagen etter. For å ta disse avgjørelsene må du være mentalt sterk, om du ønsker å nå målene dine. Det er ikke alltid lett, men kun talent er heller ikke nok alene, starter Rodrigo, på det som skal fullføre avslutningen på intervjuet med en trener du kan glede deg til å møte på treningsfeltet.

-For barn og unge er det viktig å huske at man faktisk er nettopp det. Man skal unne seg de øyeblikk og gleder i hverdagen som andre på samme alder. Forskjellen ligger i det kjente uttrykket; Alt med måte, avslutter NF Academys hovedtrener i Norge, Rodrigo Silva.

LES OGSÅ: NF innendørstreninger om vinteren

NF Academy-trener, Rodrigo Silva
NF Academy-trener, Rodrigo Silva
NF Academy-trenere deler sin kunnskap
NF Academy-trenere deler sin kunnskap

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
17 - 18 Sep 2022 NF Weekend Training Norge Drammen 2006-2013
02 - 08 Okt 2022 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2005-2012
03 - 05 Okt 2022 NF Progression Norge Kristiansand 2007-2013
04 - 06 Okt 2022 NF Progression Norge Østfold 2008-2013
07 - 09 Okt 2022 NF Progression Norge Oslo 2008-2013
08 - 10 Okt 2022 NF Progression Norge Skien 2008-2013
09 - 15 Okt 2022 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2005-2012
10 - 12 Okt 2022 NF Progression Norge Stavanger 2008-2013
10 - 12 Okt 2022 NF Progression Norge Trondheim 2006-2013
14 - 16 Okt 2022 NF Progression Norge Innlandet 2008-2013

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Start typing and press Enter to search