Norske spillere har gode forutsetninger for å lykkes internasjonalt

Postet på: 14/02/2023
nfteamtraining-football-norge-1200x600
nfteamtraining-football-norge-600x600_02

Norske spillere har gode forutsetninger for å lykkes internasjonalt

Inngangsporten til Norges største akademi er ofte Team Training-programmet. Her finner spillerne ut hvor og hvordan de kan ta sitt neste steg i utviklingen. – Norske spillere har to av de viktigste ferdighetene for å lykkes internasjonalt, sier hovedtrener David Fernandes.

Team Training har vært en ubetinget suksess siden dag 1. Det forteller tilbakemeldingene fra både spillere og foreldre i alle kundeundersøkelser vi har hatt. Dette programmet gir oss sjansen til å jobbe med spillerne over tid, og er den beste kanalen for å finne rette veien videre, sier Norgessjef Rune Bjørnødegård.

Han snakker om programmet som nå er inne i sin avslutningsfase for 2022/23-sesongen, men som åpnes på nytt for påmelding inn mot kommende høst og vinter i flere norske byer.

Team training har vært utrolig bra. Det er utfordrende og lærerikt for Viktor. Gjennom totalt fem samlinger jobbes det med de ulike spill-fasene, hvor treningskamper mot lokale lag alltid er en del av helgesamlingen. Team training-laget konkurrerer også i Riga Cup. 

Dette er en utrolig fin opplevelse for guttene. Både sosialt og fotballmessig, der de får internasjonale referanser mot europeiske akademilag. Programmet ledes av dyktige dedikerte trenere med god fotballkunnskap, som representerer en annen kultur. Dette er bra for ungdommen å oppleve, sier Christian Lian om sønnen Viktors deltakelse under Team Training.

Et komplett program

Team Training løper i samme periode som programmene Indoor training og Winter training, men er mer rettet mot utviklingsveien videre i NF Academy-systemet for enkeltspilleren.

Hver av de fem helgene avsluttes med en treningskamp mot et lokalt lag, der øvingsmomentene fra treningsfeltet også er tema kampdagen. Alt handler om spillerutvikling.

Det har vært en fantastisk Team Training-sesong, der vi har jobbet tett på en talentfull spillergruppe. De har fått en del utfordringer i både kamper, treninger og tøffe turneringer som vi tror har gjort dem til bedre spillere.

Det handler om bevisstgjøring av valg i kampsituasjon, og utvikling av individuelle ferdigheter. Vi er ikke så opptatt av resultater i kamper, men mer hvordan spillerne løser oppgavene de får. Derfor mener jeg Team Training er et av de mest spennende og komplette programmene vi har, sier hovedtrener David Fernandes.

Han har ansvaret for de yngste i NF Academy-systemet, og stortrives med å jobbe med unge norske spillere under Team Training.

Norske spillere har noen av de viktigste ferdigheter som trengs for å lykkes internasjonalt. De er fokuserte og læringsvillige. De er utmerkede lyttere, og de jobber veldig hardt for å nå sine mål.

Etter Covid-perioden har vi også fått anledning til å pushe de slik at de må vise lidenskapen til spillet. Vi vet den er der hos alle gutter og jenter, men de må vise den oftere på treningsfeltet og i kamp, avslutter David Fernandes.

nfteamtraining-football-norge-600x600_3
Viktor Lian i NF Academy
Viktor Lian i NF Academy
Viktor Lian er midtstopper på G14-laget til Gimletroll
Viktor Lian er midtstopper på G14-laget til Gimletroll

Inspirasjon til ny sesong

Viktor Lian er midtstopper på G14-laget til Gimletroll. Team Training gir gode muligheter til å trene ekstra i en periode andre tar en pause fra fotballen. Før en ny sesongoppkjøring med egen klubb starter.

Jeg har planer om å delta på lokale camper i sommer. Dette er fine intense dager som gir gode utfordringer. Programmene til NF Academy gir ekstra inspirasjon.

En møter også litt andre tilnærminger og tankemåter, som jeg er overbevist om gir god læring og erfaring både på og utenfor banen, sier Sørlendingen Viktor Lian.

Med en pappa som trener, er det også givende for far å stå på sidelinja å observere under programmene.

Viktor har vært med på ulike NF arrangementer i fire år. Både lokale camper og internasjonale programmer, der opplevelsen utelukkende har vært positiv både i forhold til fotballen og det sosiale.

Det er sunt å høre noen andre stemmer iblant. NF Academy har gitt fine utfordringer og mye læring, avslutter Christian Lian.

Håland og Ødegaard går foran

Tilbakemeldingene fra foreldre og spillere er gode på de erfarne portugisiske trenerne som leder NF Academy sine program.

Hovedtrener Rodrigo Silva har ansvaret for de eldre spillerne, og han peker på at interessen for norske spillere er økende i Europa. Mange har fått med seg suksessen til Erling Braut Håland og Martin Ødegaard i Premier League, men det er flere nordmenn som lykkes i de store ligaene rundt om på kartet.

Unge norske spillere har et stort potensiale, men de trenger mer og bedre trening tidligere enn de har fått fram til nå. Det som skjer ute i Europa viser at noe riktig har blitt gjort i norsk fotball, og at spillerutviklingen er på vei rett vei. Der er vi en bidragsyter for å hjelpe spillerne med å lykkes.

Uansett er ikke god teknikk alt, for det handler også om å utvikle den taktiske forståelsen av spillet. Det er små detaljer som kan utgjøre den store forskjellen, sier Silva.

Han ser allerede fram mot neste sesong med Team Training.

Denne høsten og vinteren har vært veldig bra. Både antall spillere og kvaliteten har vært meget bra. Samtidig som vi justerte litt på programmet med stort hell fra tidligere år av. Vi har sett god utvikling hos spillerne gjennom å jobbe som et lag.

Tilbakemeldingene er mange og udelt positive. Det tar vi med oss videre i utviklingen av våre spillere, sier hovedtrener Rodrigo Silva til slutt.

nfteamtraining-football-norge-750x500_01

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Trening i norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF Individual Training Player Norge Bærum 2011-2014
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015

Treningsleir i utlandet

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Turneringer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke