Nivået på norske spillere høyere enn noensinne

 In Generelle nyheter
Postet på: 16/10/2023
nfacademy-q4-october-1200x600
nfacademy-q4-october-600x600

Nivået på norske spillere høyere enn noensinne

Gjennom Team Training-programmet til det største fotballakademiet i Norge, ser de erfarne portugisiske trenerne nå at spillerutviklingen er tatt til nye høyder i det en ny sesong straks står for døren.

Team Training er et program som kan kvalifisere spillerne videre til internasjonale turneringer og program som Riga Cup, Costa Daruda,  Future Cup og High Performance.

Team Training har vært svært populært i flere år allerede, og vi ser at nivået bare blir bedre for hver sesong. Det er vårt premium produkt, og programmet der vi jobber mest med spillerne over tid.

Det er en fantastisk inngang for å finne rette veien videre. Som et resultat ser vi at det blir stadig tøffere konkurranse om å komme inn på de internasjonale lagene våre, sier Norgessjef Rune Bjørnødegård.

Nytt av året er at man ved påmelding til Team Training får en ukes prøvetrening med NF Academys samarbeidsklubb i Portugal, Club de Cascais. Her vil man samtidig bli evaluert av spillerutviklerne, og få sjansen til å ta nye steg mot nye utfordringer.

Høyt nivå

I det 2023/24-sesongen trilles i gang åpnes det for påmelding i flere norske byer.

I Oslo har Team Training stått ekstremt sterkt i flere år. Noen kull er helt fulle, mens det er enkelte posisjoner som står åpne i andre klasser. Her må det søkes om plass eventuelt, og nivået i år er det høyeste vi har sett. Om man ikke kommer med i Oslo, finnes det andre muligheter, sier Bjørnødegård og peker sør- og vestover på kartet.

Vi hadde en god første sesong i Stavanger, og er veldig spente på nivået og påmeldingene i år. Det er en region med mange store breddeklubber som driver godt, og der kan vi være et solid supplement i treningshverdagen.

Team Training kommer for første gang til Kristiansand, og vi har allerede merket stor interesse. Her kommer også spillerne fra både Telemark og Vestfold i tillegg til Agder. Her er fortsatt ledige plasser, fullfører NF Academys Norgessjef Rune Bjørnødegård.

nfacademy-q4-october-600x600_03

Komplett program

I flere fotballkretser kommer det bekymringer om en dalende deltagelse i juniorklassene. Som på sikt vil tynne ut seriesystemet for seniorlag. En frykter rett og slett for breddefotballens framtid. Signalene har man sett helt siden 2015, men koronasmellen sliter fortsatt flere kretser med å reparere.

Årsakene er nok svært sammensatte, men en tidlig selektering i krets og toppfotball, kan være noe av grunnen til at spillerne ikke blir flest mulig lengst mulig i breddeklubbene lenger.

Da kan NF Academys tilbud være et supplement i treningshverdagen som holder flere motiverte for å jobbe med å bli best mulig – lengst mulig i sine egne klubber.

Årets Team Training-sesong har vært fantastisk. Vi har jobbet tett på en talentfull og dedikert spillergruppe. De har fått en del utfordringer i både kamper, treninger og tøffe turneringer som vi tror har gjort dem til bedre spillere. Vi er ikke så opptatt av resultater i kamper, men mer hvordan spillerne løser oppgavene de får. Derfor mener jeg Team Training er et av de mest spennende og komplette programmene vi har, sier hovedtrener Rodrigo Silva.

nfacademy-q4-october-600x600_01

Stort potensiale

Team Training er rettet mot utviklingsveien videre i NF Academy-systemet for enkeltspilleren.

Hver av de fem helgene avsluttes med en treningskamp mot et lokalt lag, der øvingsmomentene fra treningsfeltet også er tema kampdagen. Alt handler om spillerutvikling.

Tilbakemeldingene fra foreldre og spillere er gode på de erfarne portugisiske trenerne som leder NF Academy sine program.

Hovedtrener Rodrigo Silva peker på at interessen for norske spillere er økende. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er plutselig bare to av flere nordmenn som hver uke opptrer på de største arenaene i topp 5-ligaene i Europa.

Unge norske spillere har et stort potensiale, men de trenger mer og bedre trening tidligere enn de har fått fram til nå. Det som skjer ute i Europa viser at noe riktig har blitt gjort i norsk fotball, og at spillerutviklingen er på vei rett vei. Der er vi en bidragsyter for å hjelpe spillerne med å lykkes. Uansett er ikke god teknikk alt, for det handler også om å utvikle den taktiske forståelsen av spillet. Det er små detaljer som kan utgjøre den store forskjellen, avslutter hovedtrener Rodrigo Silva.

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

NF TEAM TRAINING OSLO

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
fra Okt til 08 Dec 2024 NF Team Training Selection Oslo Autumn 24 Norge Oslo 2013-2015
fra Okt til 15 Dec 2024 NF Team Training Selection Oslo Autumn 24 Norge Oslo 2008-2012


NF TEAM TRAINING STAVANGER

No Events


NF TEAM TRAINING KRISTIANSAND

No Events


Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke