NF Academy gir foreldretrenerne innsikt i den portugisiske suksessformelen

 In Generelle nyheter
Postet på: 10/01/2024
nfacademy-football-coaches-sports-1200x600
nfacademy-football-coaches-sports-600x600

NF Academy gir foreldretrenerne innsikt i den portugisiske suksessformelen

NF Academy gjentar fjorårssuksessen og gir foreldretrenerne innblikk i treningshverdagen som lærer spillerne å mestre spillet enda bedre. Samtidig som barnet ditt er en del av treningsøktene i vårvakre Cascais og på Sportings anerkjente akademi i Lisboa.

NF Academys oppdrag er spillerutviklingen. I bunnen ligger en treningsmetodologi hentet fra en europeisk stormakt på å få fram internasjonale spillere. Fotballen Ronaldo og andre portugisiske unge gutter tidlig lærer seg å spille, er basert på noen av de samme offensive og defensive prinsipper.

Disse er en rød tråd i alle øvelser de erfarne portugisiske topptrenerne til NF Academy bygger opp sine treningsuker rundt. For å utvikle de individuelle ferdighetene i tillegg til å bedre forstå spillet ved å spille det.

Den portugisiske metodologien er et massivt tilskudd til norske spilleres treningshverdag. Både individuelt og inn mot å forstå rollen deres bedre. Vi tror spillerne lærer spillet best gjennom å forstå spillet ved å spille det, sier NF Academy-trener David Fernandes.

Gratis trenerkurs

Portugal har gjennom to ti-år også eksportert attraktive trenere til Europas største ligaer. Fellesnevneren for de fleste av dem, er at mange av de samme offensive og defensive prinsipper som du finner i NF Academys metodologi, er forankret i deres trenerutdannelse fra verdenskjente akademier som Sporting Lisboa, Benfica, Braga, Porto og Boavista.

Vi forsøker å bryte opp spillet i mindre deler, slik at spillerne får en mer helhetlig tilnærming til fotball som et spill. Vi ønsker at spillerne skal bli bedre problemløsere. Vi gir dem flere utfordringer som de må takle under press.

Du trenger ikke bare raske føtter i fotball – du må kunne ta kjappe beslutninger i tillegg, sier David Fernandes videre.

Det er her NF Academy nå inviterer inn foreldre til treningsøktene. Både for å forstå hvorfor de jobber som de gjør på feltet, men også for å gi tips og veiledning til de som er trenere i barne- og ungdomsfotballen i Norge.

Under treningsøktene kan foreldrene følge spillerne og trenerne på banen. Øvelsene, hovedmål og strategi vil bli forklart. Trenerne vil dele av sin kunnskap og svare på spørsmål underveis.

Det er viktig for oss at foreldrene forstår hva og hvorfor vi jobber som vi gjør på feltet inn mot kampsituasjoner, forteller sier sportssjef Gonçalo Moura.

Trenerkurset er helt gratis, og er en del av NF Elite Training Camp i Lisboa, som går av stabelen i vinterferien og høstferien.

Det betyr at du og barnet ditt har sjansen allerede i uke 8 og uke 9.

nfacademy-football-coaches-sports-600x600_1
nfacademy-football-coaches-sports-600x600_2
nfacademy-football-coaches-sports-600x600_3
nfacademy-football-coaches-sports-600x600_4

Passer for alle

Treningene ledes av noen av de beste trenerne med sin bakgrunn fra noen av de mest anerkjente akademiene i verden.

Du trenger ikke store forkunnskaper om trenerfaget. Kun nysgjerrighet for spillet og fotballinteresse. NF Academy håper å både kunne utdanne gode trenere og gi fotballforeldre bedre verktøy for å støtte sine håpefulle i hverdagen.

Trenerkurset passer for alle foreldre som er interessert i å vite mer om fotballmetodikk, og er ikke bare for de som allerede er trenere. Man trenger ingen forkunnskap, forteller sier sportssjefen videre.

Treningsøktene er basert på mål og prinsipper framfor forhåndsvalgte øvelser.

Hovedmålet er å forbedre evnene til å lese spillet hos deltakerne. For å gjøre det, arbeider trenerne ut fra spillets prinsipper. Når spillerne begynner å forstå prinsippene, og gjør korrekte beslutninger i ulike situasjoner, vil de utvikle seg stort som spillere. Uavhengig av teknisk nivå.

I treningsøktene våre fordyper vi spillere i ulike scenarier i spillet gjennom øvelser som er nøye utformet for å gjenskape situasjoner i ekte spill. Ved å presentere disse utfordringene oppmuntrer vi spillere til proaktivt å identifisere og implementere løsninger, og fremme deres problemløsningsevner, sier NF Academy-trener Rodrigo Silva.

Suksessformelen

Kortversjonen er at spillet deles inn i defensive og offensive prinsipper. Disse lærer man seg gjennom aktiv coaching på feltet fra trenerne underveis i kampsituasjon.

– Steg 1 – Offensive prinsipp: Progresjon; Offensiv dekning; Mobilitet; Rom.
– Steg 2 – Defensive prinsipp: Forsinkelse av spill: Defensiv dekning; Balanse; Kompakthet.

Vår vekt legges på å finpusse beslutningsevner, et avgjørende aspekt ved spillet. Gjennom spørsmål gir vi elevene våre mulighet til å gjenkjenne disse sentrale scenariene under faktiske kamper, og til slutt forbedre deres praktiske spillforståelse og ytelse, avslutter Rodrigo Silva.

Det tredje steget er basert på den enkelte spillerens teknikk. Det er også der trenerne gir mest direkte tilbakemelding og råd til spillerne rundt prestasjonene dere

– Steg 3 – Kompetitive økter for å tilrettelegge for individuell teknisk utvikling: Dribling/taklinger, avslutninger, ballkontroll, heading, keeperstillinger, 1 mot 1 situasjoner og mere.

nfacademy-football-coaches-sports-700x500-1

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Treningsleir i utlandet

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Turneringer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke