NF International kommer til Stavern

Postet på: 02/06/2021
NF Academy International
NF Academy International

NF International kommer til Stavern

Vi gjør oss klar for en ny sommer med spillerutviklingsaktiviteter i alle landets fylker. I sommeren vil lærelystene fotballspillere kunne oppleve kvalitetstrening med høy intensitet i Stavern fra 30 juli til 01 August. Vi tok en prat med vår akademisjef, en fotballfar og en tidligere deltager for å høre mer om hvorfor norske spillere bør delta. Les også mer om hvordan vi forholder oss til Korona, og hvordan du risikofritt kan sikre din deltakelse.

Kvalitet og høy intensitet i fokus

Rune Bjørnødegård er fotballfar og har selv en ivrig sønn som har deltatt på flere NF Academy camper. Han er ikke i tvil om at NF International kan tilføre noe til lærelystene spillere.

– Jeg har selv sett hvordan sønnen min responderer på den portugisiske treningsmetodologien der han på camper får trene med likesinnede og oppleve et helprofesjonelt treningsopplegg med høy kvalitet og intensitet. For spillere som har behov for inspirasjon, læring og ekstra utfordringer utenfor egen klubb mener jeg at slike camper er et viktig bidrag til utviklingen.

Sønnen Sindre trekker frem de pedagogiske ferdighetene til trenerne som en viktig nøkkel til høy kvalitet.

– Jeg likte måten trenerne instruerte øvelse og hvordan de kommuniserte med oss spillerne. De var direkte og tydelige, noen av spillerne syntes kanskje trenerne var strenge, men det høynet kvaliteten betraktelig.

Sindre sier at han syntes det var veldig bra at samtlige øvelser ble utført med ball.

– Vi fikk bryne oss på en-mot-en-situasjoner, to-mot-to og to-mot-tre. Det var lærerikt. Jeg la merke til at trenerne var lidenskapelig opptatt av talentutvikling, og jeg forsto umiddelbart at de hadde erfaring fra øverste hylle.

LES OGSÅ: Foreldrenes rolle i ungdomsfotballen

Rune Bjørnødegård og sønnen Sindre Bjørnødegård mener NF camper gir et godt treningsutbytte.
Rune Bjørnødegård og sønnen Sindre Bjørnødegård mener NF camper gir et godt treningsutbytte.
Rune Bjørnødegård og sønnen Sindre Bjørnødegård mener NF camper gir et godt treningsutbytte.
Rune Bjørnødegård og sønnen Sindre Bjørnødegård mener NF camper gir et godt treningsutbytte.

Hundre prosent fokus på spillerutvikling

Selv om en tredagers treningsleir ikke alene vil kunne gjøre en stor påvirkning på en spiller, mener akademisjef i NF Academy og UEFA PRO, João Plantier, at NF International er en viktig arena for spillere som har ambisjoner med fotballen og ønsker å oppleve kvalitetstrening.

– Spillere blir integrert i spillergrupper med andre spillere som har høy motivasjon. Dette i kombinasjon med at øktene ledes av profesjonelle trenere fra portugisiske akademi, gjør at vi kan gjennomføre økter med høy kvalitet og gi viktig læring til de spillerne som har ambisjoner.

NF Academy Sports Director João Plantier
Tidligere SCP akademitrener og UEFA PRO, João Plantier, har bygget en utviklingsmodell som gir spillere mulighet til regelmessig oppfølging gjennom lokale og internasjonale program.
NF Academy Sports Director João Plantier
Tidligere SCP akademitrener og UEFA PRO, João Plantier, har bygget en utviklingsmodell som gir spillere mulighet til regelmessig oppfølging gjennom lokale og internasjonale program.

I NF Academy sin spillerutviklingsmodell vil også NF International kunne være en døråpner for flere muligheter.

– Noe av det jeg tror gjør oss unik er at vi ønsker å ha en komplett modell med komplementærtrening for spillere som vil utvikle seg. Vi kommer alltid i kontakt med mange spillere gjennom lokale arrangement som ønsker en mer regelmessig oppfølging. Og disse kan vi stimulere gjennom individuell trening og camper lokalt, deltakelse i internasjonale turneringer med NF sine turneringslag, treningsleirer i utlandet og organisering av treningsopphold hos utenlandske klubber.

Opplev metodologien som utvikler toppspillere

Den internasjonalt anerkjente portugisiske fotballmetodologien har gjennom de siste tiårene bidratt til å utvikle mange av de fremste spillerne i verden. Noen navn som kan trekkes frem er Cristiano Ronaldo, Figo, Bruno Fernandes og Bernardo Silva.

Men kanskje enda mer imponerende er det at en liten nasjon som Portugal med ti millioner innbyggere er en av de største eksportørene av spillere til topp 5 ligaene i Europa. I tillegg har det portugisiske landslaget gjort en god figur i EM og VM de siste tjue årene, og er i skrivende stund nummer fem på FIFA-rankingen.

Så hva er så suksessoppskriften? Plantier mener at dette ikke er tilfeldig og har stor sammenheng med både trenerkompetanse og tilnærmingen man har til å utvikle fotballspillere.

LES OGSÅ: En bevist fungerende metodologi for utvikling av ungdomsspillere

– Største forskjellen vi ser fra de nordiske landene på vår tilnærming er et sterkt fokus på å lære spillet ved å spille det. I Portugal fokuserer vi på å utvikle smarte fotballspillere som skal kunne ta lynkjappe og riktige beslutninger i kamper med høy intensitet. Treningsarbeidet er derfor tilpasset slik at vi forsøker å gjenskape kampsituasjoner i treningsøvelsene der spillerne alltid må ta valg. For å sikre høy intensitet og motivasjon hos spillerne er også konkurranseelementet sentralt der treningsøvelsene har poeng og man spiller mot motstander.

Se treningsbilder fra fjorårets NF International camper:

Kommende NF International Events

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke