NF ACADEMYS REGIONSATSING GIR FLERE MULIGHETER TIL FLERE SPILLERE

Postet på: 20/11/2019
Ove Vindenes er daglig leder i NF Academy West med ansvar for spillerutviklingsaktiviteter i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland
Ove Vindenes er daglig leder i NF Academy West med ansvar for spillerutviklingsaktiviteter i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland

NF Academys regionsatsing gir flere muligheter til flere spillere

 

Her hos NF Academy er vi stadig på leting etter lærevillige, unge fotballspillere, og arbeidet med hvordan vi skal kunne tiltrekke oss og kartlegge disse er alltid i utvikling. For alt vi vet, kan flere av våre fremtidige landslagsspillere befinne seg i hvilken som helst krik eller krok landet over, og ikke bare i storbyene. Gjennom våre regionale partnere forsøker vi derfor å være representert flest mulig steder, slik at vi kan nå ut til flest mulig spillere som ønsker å arbeide litt ekstra for å nå langt. Vi har snakket med sjefene for tre av våre regionsatsinger om spillerutvikling, fremtiden og hvordan det er å arbeide med NF Academy.

– Vi merker stor utvikling hos våre spillere

Ove Vindenes er daglig leder for NF West, som tar for seg spillerutvikling på vestlandet. Gjennom å ha samarbeidet med spillere, trenere og klubber i regionen ser han at tilbudet vi har settes stor pris på og er ønsket.

«Det er veldig spennende å få jobbe med NF Academy og utvikling av lokale, unge fotballspillere. Ekstra kjekt er det å jobbe med spillere som er treningsvillige og ønsker å bli gode, og disse er det mange av i regionen. Vi gir våre spillere tett oppfølging og ser mange av de samme ansiktene på samlingene våre både i inn- og utland. Vi har også mange spillere som også representerer landslag, kretslag og sonelag, og hos oss får alle spillerne god erfaring de kan ta med seg når de plukkes ut til slike samlinger. Vi merker stor utvikling hos spillerne som deltar i våre program og får mange gode tilbakemeldinger fra både spillere og foreldre»

Hos NF SouthEast opplever Håvard Skulstad Åmot mye av det samme.

-Det er mange dyktige spillere i regionen og potensialet er stort. Vi følger godt med, og vet at mye godt kan skje gjennom trening i et godt treningsmiljø med god veiledning fra dyktige trenere. Selv om vår regionsatsing er forholdsvis ny, ser vi at spillere allerede har utviklet spilleforståelse, kunnskap og ferdigheter til et nytt nivå, og gjennom oss kan disse spillerne åpne dører og ta ytterligere steg. Motivasjonen på gressmatta er alltid på topp under våre samlinger, og det er en fryd å se oppførselen og fokuset barna har. Når tilbakemeldingene er at dette er et etterlengtet tilbud og noe av det beste de har vært med på, er det for meg tydelig at vi gjør noe riktig hos NF Academy. Det gleder også stort å se at det er god stemning blant foreldrene på sidelinjen. Jeg fikk aldri selv satset på noen karriere, men har alltid hatt glede av å kunne vise vei. Når jeg i tillegg er fra Kongsberg, med aner i Vestfold, er det givende å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet og en region man selv har røtter i.

Samarbeid med regionale partnere har gjort det mulig å gjennomføre mange spillerutviklingsaktiviteter. Gjennom 2019 har NF Academy sine portugisiske trenere besøkt over 20 ulike steder i Norge. Her fra premieutdeling under NF Autumn Training Hamar.

Talentutvikling handler ikke bare om talentene

Talentutvikling er en mangefasettert ting, og det er ikke alltid de mest opplagte talentene som blir de beste spillerne. Mentalitet og selvtillit er også viktig, og hos NF Academy finnes det flere eksempler på spillere som har funnet tilbake troen på seg selv gjennom våre samlinger. For Andre Aasbø, som har ansvar for Agder og Telemark, er det ofte disse «nest beste» det er mest givende å arbeide med.

«Hos oss er det ikke tvil om at det er mange gode enkeltspillere, men ser vi på spillere som har spilt på U15 nivå i vår region, er det flere gode spillere som har nedprioritert eller sluttet med fotball. Årsakene til dette kan være mange, men jeg har selv jobbet med spillere som sto utenfor tilbudene om sone- og kretslag, og gjennom NF Academy fant de selvtilliten og de riktige utfordringene for å komme seg videre. Mer spennende enn å arbeide med de store talentene, er det å se de som ikke var regnet som gode nok for sone og krets arbeider seg til å bli bedre fotballspillere enn de som kom med i uttakene»

Vindenes opplever på sin side at de lokale klubbene på vestlandet nyter godt av NF Academys tilbud, og at samarbeid er positivt både for spillere, trenere og klubb.

-Spillerutviklingen i vår region varierer fra klubb til klubb, og tilsynelatende tilfeldig. Ofte har klubbene et godt tilbud for de fleste, men mangler kanskje noe for de som er ekstra ambisiøse og lystne på å ta steget og bli veldig god. Siden NF Academy er klubbuavhengig og for alle spillere i alle klubber i regionen, kan spillerne som ønsker dette få profesjonell oppfølging og delta som et supplement til treningen de allerede er del av. Slik kan klubber holde på spillerne samtidig som de får den oppfølgingen og stimulansen de trenger. Det er jo ikke alltid det er det rette å bytte klubb for tidlig, heller. Et annet aspekt, er at lokale klubber leier trenere av oss. Da får de inn dyktige portugisiske trenere med erfaring fra mellom annet Porto, Benfica og Manchester United. Dette får vi svært god tilbakemelding på fra trenerne i klubbene.

Mange aktiviteter i 2020

Som spillerne som deltar i våre programmer, er også vi i stadig utvikling, og tilbudet vårt i 2020 er intet unntak. Det skal satses mer på keepere og jenter i de ulike regionene, mellom annet med en jentecamp i Agderregionen. Agder og Telemark vil også inngå flere klubbsamarbeid og arrangere åtte samlinger. På vestlandet vil det arrangeres Individual Training for mindre grupper, og tilbudet om utleie av trenere vil utvides. Felles for alle regionene er troen på at 2020 blir et spennende og godt år for NF Academy. Skulstad Åmot har allerede en drøss av planer.

– 2020 blir et spennende år. Vi kickstarter med NF Winter training Drammen innendørs, i Mjøndalshallen 24-26 februar. Her gleder vi oss til å fylle opp hallen med flere engasjerte barn og ungdom fra regionen. Ved forrige arrangement i området var vi 87 deltagere, så Buskerud har virkelig fått øynene opp for hva vi driver med, og det er gledelig. Det blir spennende å se hvilket tall vi ender på denne gangen. Jeg tror det fort kan bli fullt. Til sommeren fortsetter vi med NF International, i juni på Solbergelva. Vi er her alltid i god dialog med Solberg Sportsklubb, og er glad for all hjelp og engasjement vi har fått derfra når vi har disponert deres flotte fotballanlegg, så det fortsetter vi med videre både i juni og i september. Ellers så ønsker vi å sette inn støtet inn mot Vestfold slik at flere får bli bedre kjent med oss også der. Her kommer det også mer informasjon etterhvert om ytterligere aktivitet på våre nettsider. Ellers håper jeg at interessenter, det være seg både deltagere og klubber fortsetter å ta kontakt med oss for samarbeid. det er vi veldig positive til!»

Noah Solheim (t.h) har gjennom deltakelse på treningsleirer i NF Academy West fått muligheten til å trene med ungdomslagene til Sporting CP.

Også i NF Academy sentralt arbeides det for at 2020 skal bli et godt år, og ifølge Kristian Karstad går det mot enda flere samarbeid i regioner Skandinavia over, som i tur vil bety flere muligheter for flere spillere.

«NF Academy er allerede i full gang med å utvide nettverket sitt til nye regioner i Sverige, Danmark og Finland. Vi kjører i dag en kampanje på Facebook hvor vi utlyser muligheten for å samarbeide med NF Academy i nye regioner vi enda ikke har fotfeste i, samtidig som vi bruker nettverket vårt for å finne kandidater som brenner for fotball og spillerutvikling for barn og ungdom. I løpet av 2019 har vi gitt flere gutter og jenter muligheten for å trene med akademiet til Sporting CP, hvor vi har fått gode tilbakemeldinger fra klubben. De har latt seg imponere av nivået på de skandinaviske spillerne, som har ført til at flere allerede er invitert tilbake for mer spill. Det er slike muligheter vi ønsker å gi til alle spillere med det lille ekstra i Skandinavia, uavhengig av om de bor sentralt eller på landet»

Kommende Arrangement

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
25 Feb - 02 Mar 2024 NF Elite Training Camp
Week9
Portugal Estoril 2008-2013
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF Individual Training Player Norge Bærum 2011-2014
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke