NF Academy Metodologi

Vårt oppdrag: Spillerutviklingen

nf-ind

I alle våre program, aktiviteter og treningsøkter er hovedfokuset alltid spillerutvikling. NF Academys trenere sitt oppdrag er å delta ved samlingene og lære bort noe nytt eller å forbedre de unge spillerne.

Hovedfokuset
Det er mange områder ved spillet en ung spiller må lære seg og utvikle. NF Academy har identifisert én egenskap som den viktigste: å kunne lese spillet og gjøre de beste beslutningene i ulike faser av spillet. Uavhengig av teknisk nivå, gjør en spiller dårlige beslutninger gang etter gang, vil spillerens prestasjoner aldri være av de største.

Beslutningstaking er også det overordnede behovet våre trenere kjenner igjen hos mange av våre deltakere. Når spillere utvikler denne egenskapen, legger både foreldre og trenere merke til at utviklingen går raskere og at de presterer bedre i kamp, særlig blant de yngre.

Spilleren som lagmedlem
Vi er ikke en fotballklubb, men det er svært viktig at man arbeider i et miljø hvor samarbeid står høyt, med alle sine iboende aspekter: sosiale ferdigheter, evne til å motivere hverandre, å holde seg fokusert og hjelpe laget med å opprettholde et felles fokus og motivasjon under kamp.

Det er essensielt å merke seg at om en spiller ikke samarbeider, vil den heller ikke lykkes. Denne nødvendigheten merkes under treningsøktene våre, hvor fokuset er på individuell progresjon gjennom læring i et felles miljø.

Den individuelle spillerutviklingen
Om vi må peke på hva som er vårt sekundærmål, vil vi si det er teknisk utvikling hos de individuelle spillerne. Det er viktig å vite når du skal skyte eller sentre, men du må holde det tekniske nivået for å gjennomføre handlingen korrekt.

Over de tre siste årene, har NF Academy utviklet flere ulike program for å kunne tilby spillerne det de trenger, basert på nivå, alder, posisjon og egne mål. Trenerne våre er svært erfarne med spillerutvikling, og vil raskt se hver enkelt spillers behov og arbeide sammen for å tette hullene i spillet deres.

Se her våre kommende arrangementer

Styrken profesjonelle og erfarne trenere gir

NF Academy Metodologi

En grunnpilar ved NF Academys effektivitet, er trenerne. For at våre spillere skal oppnå best mulig resultater, må de arbeide med de beste.

Våre program er ledet av:
– En hovedtrener
– En assistenttrener eller en lokal assistent for å hjelpe med språk der det behøves

Skyhøy standard
Når vi sier at vi har topptrenere, er det ikke bare noe vi sier – det er fordi vi ser på bakgrunnen deres. Alle NF Academys trenere har fire karakteristikker vi ser på som viktige for å opprettholde det høye nivået og effektiviteten av programmene våre:
– UEFA-eksamen
– Minimum 10 års erfaring
– Bakgrunn fra miljø med medium/høyt nivå
– Lidenskap for og erfaring med å arbeide med ungdomsspillere

Du kan lese mer om våre trenere her

Den Portugisiske filosofien
Alle våre trenere har studert og bygget opp erfaringen sin hos portugisiske ungdomsakademi. Hvorfor valgte vi nettopp dette miljøet? Det er fordi den portugisiske filosofien allerede har vist seg å være blant de mest suksessrike i verden. Ikke bare når man ser på nivået hos talentene Portugal oppfostrer, men også når man ser på de portugisiske trenerne som i dag leder europeiske toppklubber.

I løpet av de 20 siste årene, har Portugal utviklet noen av verdens beste spillere, som Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Felix, Diogo Jota, João Cancelo og mange flere. Portugisiske akademier gjør en fortreffelig jobb, og å ha trenere med bakgrunn fra portugisiske toppakademier som Sporting CP og SL Benfica utgjør en stor fordel for våre spillere.

I tillegg har vi de siste årene sett mange portugisiske trenere bli del av noen av verdens største klubber. Det er bare enda et bevis på at de portugisiske idrettsskolene og klubbene er ekte talentfabrikker.

Treningsprinsipp

NF Academy Metodologi

Våre treningsøkter er basert på mål og prinsipper fremfor forhåndsvalgte øvelser.

Vi gir våre trenere ulike mål fra andre program, slik at de kan bygge hele treningsprogram basert på de samme målene. Dette betyr at selv om en spiller deltar på flere enn én samling, vil ikke øvelsene være de samme, selv når treneren er den samme.

Våre tre steg for å gjennomføre et godt teknisk program
Som vi allerede har forklart, er hovedmålet å forbedre evnene til å lese spillet hos deltakerne. For å gjøre det, arbeider vi ut fra spillets prinsipper. Når de begynner å forstå prinsippene og gjør korrekte beslutninger i ulike situasjoner, vil de utvikle seg stort som spillere, uavhengig av teknisk nivå:
– Steg 1 – Offensive prinsipp: Progresjon; Offensiv dekning; Mobilitet; Rom.
– Steg 2 – Defensive prinsipp: Forsinkelse av spill: Defensiv dekning; Balanse; Kompakthet.

Det tredje steget er basert på den enkelte spillerens teknikk. Det er også der trenerne våre gir mest direkte tilbakemelding og råd til spillerne rundt prestasjonene deres:
– Steg 3 – Kompetitive økter for å tilrettelegge for individuell teknisk utvikling: Dribling/taklinger, avslutninger, ballkontroll, heading, keeperstillinger, 1 mot 1 situasjoner og mere.

Intensitet og Kompleksitet
Ved å gjøre treningsmiljøet vårt mer intenst, gir vi spillerne den innstillingen som trengs for å gjøre treningene produktive og utfordrende. Trenerne våre vil øke intensiteten underveis i treningene og samlingene, basert på spillernes nivå.

De vil gjøre det samme med kompleksiteten, ved å starte med enkle øvelser og gradvis legge til flere aspekter for å gjøre dem mer utfordrende.

Se her våre kommende arrangementer

Hardt arbeid for å skape reelle muligheter for spillerne

NF Academy Metodologi

En fotballspiller må arbeide hardt for å nå det nivået hvor muligheter oppstår. Likevel, noen ganger får ikke selv gode spillere mange muligheter.

Det har vært et av målene hos NF Academy det siste årret. I tillegg til høyintensitetsprogram med fokus på spillerutvikling, ser vi etter løsninger for hvordan å tilby spillerne muligheten til å ta det neste steget i karrieren.

Offisiell speiderpartner for Sporting CP og internasjonale muligheter
Våre trenere gjør en intern evaluering av alle spillerne som deltar hos oss. Basert på evalueringen og spillerens nivå, deler vi ut invitasjoner til å trene hos europeiske toppakademier, vårt scholarshipprogram, deltakelse i eliteturneringer med våre elitelag eller deltakelse på internasjonale treningsleirer.

Over det siste året har mange spillere som deltok på lokale program blitt invitert til å trene hos toppakademier.

Se her spillerne som allerede trener med toppklubber 

NF Qualification Camp
På NF International-samlinger velger vi mellom to og fire spillere som blir «Player of the Camp» i sin aldersgruppe: U13, U14, U15 og U16. Disse spillerne mottar invitasjon til å delta på NF Elite Qualification Camp på sensommeren.

På denne leiren stiller Sporting CP med en speider, som i tur vil velge ut åtte spillere som vinner en ukes treningsopphold hos Sporting CPs akademi. NF Academy dekker alle lokale kostnader for disse spillerne.

Se her de siste «Players of the Camp»

NF Kommende arrangementer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Norge Moss 2008-2015
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Hamar 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Vestfold 2008-2015
09 - 11 Jul 2024 NF International Trials Norge Arendal 2008-2015
12 - 14 Jul 2024 NF International Trials Norge Ålesund 2008-2015
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Trøndelag 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Fredrikstad 2008-2015
19 - 21 Jul 2024 NF International Trials Norge Stavanger 2008-2015
19 - 21 Jul 2024 NF International Trials Norge Romerike 2008-2015
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke