NF Academy har veldig profesjonelle trenere

Postet på: 26/02/2020
FULLGOD ERSTATNING: NF Academy hjalp Henrik Hesjedal å satse da han ikke ble tatt ut på kretslaget.
FULLGOD ERSTATNING: NF Academy hjalp Henrik Hesjedal å satse da han ikke ble tatt ut på kretslaget.

NF Academy har veldig profesjonelle trenere

Henrik Hesjedal ble utelatt fra kretslaget, men fortviler ikke. Moderklubben Loddefjord og NF Academy bidrar til at han fortsatt kan satse for fullt./p

For mange unge spillere kan det være et hardt slag å ikke bli tatt ut på krets- eller sonelag. Hvorfor ble kompisen min tatt ut og ikke meg? Er jeg ikke god likevel? Har jeg ikke utviklingspotensial? Slike tanker kan lett fare gjennom et ung fotballhode, som vil opp og frem, men nettopp har fått seg en aldri så liten nesestyver.

Det er imidlertid ingen grunn til å gi opp. Fotballhistorien er full av eksempler på talenter som har blitt forbigått i ung alder, men siden har slått tilbake. Tålmodighet er i slike tilfeller ett suksesskriterium. Et annet kriterium er at man kompenserer for den erfaringen og matchingen krets- og sonelagspill ville gitt.

Henrik Hesjedal, som til daglig spiller for Loddefjord fotball i Bergen, kom ikke med på kretslaget sist høst. Det var en skuffelse for ham. Det 13 år gamle midtstoppertalentet lot seg imidlertid ikke stoppe av tilbakeslaget og bestemte seg for å jobbe enda hardere enn før. I denne perioden har NF Academys samlinger hjulpet ham å bli bedre.

Vi tok en prat med ham..

Hei Henrik. Hvem er du?

Jeg er 13 og spiller for Loddefjord. Jeg har spilt forskjellige posisjoner på banen, men i det siste har jeg spilt mer og mer midtstopper, særlig med NF Academy. Jeg synes det er kjempekjekt med fotball og har lyst til å se hvor god jeg kan bli.

Hvordan er treningshverdagen din med Loddefjord?

Jeg trener og spiller med to grupper i Loddefjord. Jeg spiller med 06-gruppen, som er like gamle som meg. I tillegg er jeg med på treninger og kamper med 05-gruppen. De fleste øktene er med ball, men vi har også noen løpeøkter og styrketreninger. Dessuten har vi en ukentlig økt der vi gjør skadeforebyggende trening.

Du har også trent med kretslaget og Brann. Hvordan var erfaringene dine der?

Jeg var med på sonetreninger med kretsen i fjor og det var veldig lærerikt. Da fikk jeg trene med andre gutter fra fylket og jeg fikk dessuten god kamptrening. Men jeg kom ikke med på uttaket til kretslaget, og da ble jeg selvfølgelig skuffet. Men jeg bestemte meg for å bruke det som en ekstra motivasjon for å blir bedre. Like etter uttaket fikk jeg heldigvis beskjed om at jeg ble tatt ut til å få NF scholarship for 2020, som en av få utvalgte i Norden. Det var kjekt å høre at de synes jeg har den rette innstillingen og kvalitetene som skal til for å bli en god fotballspiller. Senere på høsten, i november, fikk jeg også muligheten til å trene med Branns akademilag i tre uker. Jeg lærte masse av det også.

Hvor mange ting har du deltatt på i regi av NF Academy?

Jeg har vært med i NF Academy og deltatt på ti til tolv samlinger. Dessuten har jeg deltatt på Riga Cup to ganger og jeg skal også delta på MIC Cup Barcelona i påsken. Det som jeg synes er bra med NF Academy er at de har veldig seriøse og profesjonelle trenere fra Portugal. Vi får gode tilbakemeldinger og råd til hvordan vi skal blir bedre. Jeg har også hatt stort utbytte av cupene jeg har spilt. Vi har møtt store klubber og gode lag. I slike tilfeller må man skikkelig skjerpe seg for å holde følge. Vi møtte for eksempel PSV Eindhoven sitt gutter 14 lag i Riga Cup i fjor. Det var gøy, selv om vi tapte. I den kampen fikk vi en pekepinn på hvor gode de beste i vår generasjon er. I tillegg til alt dette, så vil jeg jeg også trekke fram at NF Academy har gitt meg muligheten til å bli kjent med masse andre gutter fra hele Norge, som er like opptatt av fotball som meg selv. Mange av dem er i dag gode venner av meg.

LES OGSÅ: FLERE NF ACADEMY-SPILLERE GÅR VIDERE TIL SONE- OG KRETSLAG

GOD TRENINGSHVERDAG: Takket være moderklubben Loddefjord og NF Academy kan Henrik satse som før, selv om han ikke ble tatt ut på kretslaget.
GOD TRENINGSHVERDAG: Takket være moderklubben Loddefjord og NF Academy kan Henrik satse som før, selv om han ikke ble tatt ut på kretslaget.

Hvordan vurderer du kvaliteten på treningene med NF Academy opp mot treningene til kretslaget og Brann?

I Brann fokuserer de mye på lagspillet. I NF så er trenerne mer opptatt av den enkelte spillerens utvikling.

Kan du fortelle mer om hvilke konkrete ting du har lært gjennom NF Academys program?

Jeg synes at jeg har vokst som fotballspiller gjennom NF sine program og jeg har fått muligheten til å måle krefter med veldig mange gode spillere, særlig gjennom cupene. Jeg har også lært lært mye om kosthold og restitusjon. Når vi er ute på cuper er det for eksempel ikke lov med brus og godteri. Det har fått meg til å tenke mer over hva jeg spiser til vanlig. Det er en sammenheng mellom kosthold og hva man yter på kamp og trening.

Gratulerer med uttaket til NF Academys scholarship. Hvilke muligheter håper du dette vil gi deg?

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått et stipendet fra NF Academy denne sesongen. Det gir meg muligheten til å være med på flere cuper og treningssamlinger i utlandet. Ved å spille med mange gode spillere, håper jeg å lære masse. I tillegg får jeg mye tid med dyktige trenere. Jeg håper alt dette vil utvikle meg videre som fotballspiller.

LES OGSÅ: VEIHJELP MOT PROFFDRØMMEN

Hva tror du er viktig for din videre utvikling?

Fokus og konsentrasjon på treningsfeltet er viktig. Dessuten må jeg han noe å strekke meg etter. Det er viktig for meg å spille med folk som er eldre enn meg. Da må jeg virkelig skjerpe meg. I tillegg er jeg glad for at jeg nå spiller på forskjellige lag gjennom Loddefjord og NF Academy, der jeg gis varierte roller og oppgaver, som igjen gjør at jeg utvikler meg til å bli en mer komplett fotballspiller

Har du ambisjoner om å få kontrakt med en internasjonal toppklubb?

Jeg tenker ikke så mye på det akkurat, men jeg går jo rundt og drømmer om å spille i Champions League, som mange andre. Men nå fokuserer jeg på trening for å bli bedre. En annen lærdom jeg har gjort gjennom NF Academy er hvor viktig det er å være tilstede på treningsfeltet. Man må være konsentrert og ha fokus.

Kommende Arrangement

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Norge Moss 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Hamar 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Vestfold 2008-2015
09 - 11 Jul 2024 NF International Trials Norge Arendal 2008-2015
12 - 14 Jul 2024 NF International Trials Norge Ålesund 2008-2015
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Fredrikstad 2008-2015

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke