NF Academy gjør noe med spillerne: Nå rulles tidenes sesong i gang

 In Generelle nyheter
Postet på: 02/11/2023
nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-02
nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-03

NF Academy gjør noe med spillerne: Nå rulles tidenes sesong i gang

Nivået på spillerne blir høyere for hvert år. 2023 var tidenes beste for Norges største akademi. Nå er programmet for neste sesong ute, og her er det mye å glede seg til for alle unge spillere som søker utvikling.

Den norske sesongen er på hell, mens de internasjonale store ligaene ruller for full kraft. 2023 gav NF Academy seire i europeiske cuper, internasjonal anerkjennelse for sitt talentarbeide og skryt for en attraktiv måte å spille fotball på.

Nå har sportssjef Gonçalo Moura planen for 2024 klar. Han ønsker å få med flere unge dedikerte spillere til akademiets tilbud som er et perfekt supplement til treningshverdagen hjemme i egen klubb.

Før vi skal høre mer om Riga cup, Elite training camp i vinterferien, Costa Daurada, Future Cup, High Performance, Laola Cup og treningsleiren i høstferien, har sportssjefen et godt råd til alle i tider hvor kronekurs er svak mot euro og mye annet har blitt dyrere.

De fleste kan spare seg opp til 300 euro ved å melde seg til disse internasjonale programmene tidlig. Early bird, som vi kaller det, gir også en garanti om plass, og større sikkerhet i at du får spille i din beste posisjon på laget. Fordi det er begrenset plasser, og vi selekterer hardere i de sterkeste turneringene.

Selvsagt forenkler det logistikken for familien i forhold til jobb også. Der det også er større summer å spare seg på å bestille fly og hotell tidlig, sier sportsjef Gonçalo Moura.

Gjør noe med spillerne

Om man booker plass i et av programmene før 31.desember får man en ukes prøvetrening med NF Academys samarbeidsklubb i Portugal, Club de Cascais. Her vil man samtidig bli evaluert av spillerutviklerne, og få sjansen til å ta nye steg mot nye utfordringer.

Som for eksempel kan være nyheten Costa Daurada, som erstatter MIC-turneringen i Spania i år. Der ble logistikken for krevende for både spillere og foreldre, da kampene var spredt utover enorme områder.

I år vil vi delta i en ny påsketurnering i Salou, Barcelona. Der vi stiller lag både for jenter og gutter i samarbeid med Sporting Lisboa. Dette gleder vi oss veldig til, sier Moura.

I NF Acedemy jobbes det med både helheten og detaljene i spillet. Eller som mentologien heter «Learn the game by playing it”

Felix og Fabian har hatt veldig gode erfaringer med NF academy sitt program fotballteknisk og sosialt. Sosialt ved at de ikke har kjent andre på gruppen og har måttet bli kjent, som gjør at en blir litt modigere og tryggere på seg selv.

Begge to har hatt en veldig god utvikling, starter Stina Grønlie, mor til to av NF Akademi-spillerne.

Felix har vokst mye på NF sine akademier, fordi trenerne har jobbet mye med hans selvtillit og tro på seg selv. Dette har hjulpet han mye også på sitt eget lag. Fotballteknisk er han en helt annen spiller nå enn ved start i NF.

Fabian hadde et annet utgangspunkt, men vi har sett stor utvikling fotballteknisk her også. Spesielt gjeldende det strategiske i fotballen; spilleforståelse og evnen til å ta riktige og gode beslutninger i spillet, fullfører Stina Grønlie.

nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-04
nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-05

Smaken på mer

Sportsdirektør Ricardo Silva forteller om et 2023 som tidenes år for Norges største akademi, men han er klar på at neste år skal bli enda bedre for spillerne i NF Academy.

Oppramsingen av årets program blir en smaksperle for det som kommer i det nyttårsrakettene har truffet bakken. Du bør nok sikre deg en plass i god tid før det.

Riga Cup i januar er en turnering med høyt nivå mot store klubbers akademier som er både godt organiserte spillemessig og med en bredde i spillermaterialet som er imponerende.

Dette er en tøff utfordring og en turnering der våre spillere kan utfordre seg selv, starter Silva før han drar inn i vinterferieukene i vårvakre Cascais. Forstaden til Lisboa.

Der NF Elite training camp tar plass i vinterferien. Det er alltid en perfekt kombinasjon av stor utvikling og verdifulle erfaringer i samarbeid med Sporting CP. Der spillerne får trene inne på Cristiano Ronaldo Sporting Academy, spille mot lagene deres og selvsagt ta steg i sin utvikling mot spillere på samme nivå.

Uken var fylt med intense aktiviteter i form av trening og utvikling. Innledningsvis var vi klar over at Noah skulle få bryne seg på kvalitet og utfordringer. Både med tanke på hans alder og fysikk.

Og det visste seg fort at virkeligheten kom som et slag i trynet, men den realitetsorienteringen trenger man for å fatte og begripe hvor standarden er for profesjonelle fotballspillere.  Det var tungt, tøft og til dels krevende. Men, og et ganske stort men, Noah har hatt en enorm psykisk utvikling, forteller pappa Haakon Scultze.

Utfordres sosialt

I år leverte vi sterke prestasjoner i påsketurneringene MIC, Barcelona, og Future Cup i Barcelona. 2010-laget ble mestere i Spania, der de og 2007-laget fikk matche seg mot solide akademi som FC Barcelona and FC Porto.

2012/13-gruppen hentet hjem første og tredje plassen i Sverige, fortsetter sportsdirektør Silva, som på nytt kan røpe at sommeren 2024 også inneholder alltid like populære NF International Programs rundt i hele Skandinavia.

Der blir en del spillere plukket ut til Qualification Camp i Danmark. Fire av disse igjen ble i år plukket ut av Sportings speider til et treningsopphold i Lisboa. Så skal vi nevne at NF High Performance igjen var en suksess for andre år i rad.

Her er det høyt nivå på spillerne, som lever som profesjonelle i ti dager. Portugisiske klubber, agenter og speidere følger denne tett, og flere av våre spillere hentet til portugisiske klubber det første året.

Laola Cup i Hamburg er siste internasjonale turnering for sommeren.

Det man også kan ha med seg er at spillerne utfordres sosialt på fritiden. I vår tid, sitter for det meste spillerne på telefon. Derfor blir det lite eller ingen dynamikk etter trening.

Trenerne trenger ikke en gang å delta, men kan «beordre» spillerne til for eksempel å ta seg et bad i bassenget uten telefon. Vi er strålende fornøyd, og tenker allerede på neste camp, sier Scultze videre.

nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-08
nfacademy-tournaments-football-training-programs-players-06

Enkel og viktig

Deretter står NF Elite training camp i høstferien for tur som det siste programmet utenlands for året.

Dette var helt topp for hele familien. Guttene var veldig fornøyde med å lære mer fotball og å skaffe seg nye bekjentskap. Foreldrene synes det var topp når barna hadde det gøy, og vi fikk også hygget oss litt på våre premisser.

Det går også veldig fint å kombinere NF sitt akademi med treningshverdagen hjemme, avslutter Stina Grønlie.

Etter høstferien starter lokale program i Norge og Danmark for fullt med blant annet svært populære NF Team Training. Der legges grunnlaget for mange inn mot det å ta neste steg i utviklingen sin.

Filosofien er på mange måter enkel, men samtidig må forståelse av detaljer på plass for å forstå konseptet til NF. Det er nye måter og tenke på. Samtidig skal de settes ut i live, og det var trenerne eksepsjonelt gode til.

Noah har hatt et stort læringsutbytte og vokst utrolig mye på kort tid.  Mye av det som Noah refererer til, er kunnskap han har fått direkte av NF, avslutter pappa Haakon Scultze.

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Treningsleir i utlandet

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Turneringer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke