Markus sin internasjonale debut ga mersmak

Postet på: 14/02/2022
nf-january-nfi-article-1200x630
nf-january-nfi-article-600x600

Markus sin internasjonale debut ga mersmak

Markus Grønbekk reiste fra vinterlige treningsforhold i Elverum på sin første treningsleir i utlandet med NF Academy. Match Camp Salou gav både 12-åringen og familien en fantastisk opplevelse både på og utenfor banen.

Salou ligger i Catalonia-regionen i Spania, og er et sommervakkert sted å reise mens den norske vinteren herjer som verst i januar og februar. NF Academy sitt program Match Camp Salou er således skreddersydd for unge spillere som søker utvikling under perfekte treningsforhold, i kombinasjon med bade- og strandferie sammen med familien sin.

Markus Grønbekk og familien har lagt bak seg sin første treningscamp i utlandet. 12-åringen er meget fornøyd med uken langs kysten sør for Barcelona.

– Jeg stortrivdes under oppholdet i Salou, som også var første gang for meg i utenlandet på en organisert treningsleir. Opplegget var intensivt, godt fotballmessig og sosialt. Jeg fikk mange nye venner, trente sammen med gode fotballspillere under dyktige og engasjerte trenere. I nydelige forhold trente og spilte vi kamper på et fantastisk anlegg, forteller Markus.

Pappa Thomas og resten av familien benyttet anledningen til å få seg en etterlengtet ferieuke. Fra sidelinjen så det sportslige tilbudet også bra ut.

-Sosialt var det lagt til rette for god stemning med kjempefine boforhold på egen resort med felleskapet i sentrum. Lagsmøter, felles måltider, og felles samlet avgang til trening og kamp, sammen med andre sosiale aktiviteter som strandfotball og felles styrkeøkt på stranda bidro til at gutta ble godt kjent på kort tid. Hvilket også bidrar til at man spiller enda bedre sammen, og blir trygge på hverandre. Nye utfordringer og erfaringer vil hele tiden bidra til at man både utvikler og forbedrer seg på forskjellige områder, sier Thomas Grønbekk.

LES OGSÅ: NF internasjonale programmer 2022

nf-january-nfi-article-750x500_01
NF Academy
NF Academy u12 lag i Match Camp Salou i Spania

Topp tilbud i tillegg til

Manchester United er favorittlaget til Markus, der en tidligere Sporting-unggutt er den store helten i Cristiano Ronaldo. Spillere som Bruno Fernandes, Paul Pogba og Frenkie De Jong er også forbilder 12-åringen ønsker å kunne måle seg med en dag.

Han trives best i den sentrale midtbanerolla, og har en god treningshverdag i Elverum. Der det, som i alle andre klubber, har vært utfordrende under pandemien, med de begrensninger som har fulgt med avstander og kohorter.

NF Academy sitt Match Camp Salou-program passet perfekt inn som et supplement til treningshverdagen hjemme.

-Markus ble invitert til deltagelse gjennom NF Academy. Han hadde selv veldig lyst til å ha muligheten til å kunne prøve seg mot en annen type motstand enn tidligere. Få muligheten til å møte spansk motstand var spennende, men også spille sammen med gutter fra hele Norden. Det passet også slik at hele familien kunne følge med ned å se på. Det var tross alt lenge siden vi hadde vært i utlandet, forteller pappa Thomas.

Som forteller at NF Academy er et klart motivert valg med tanke på å gi sønnen både nye impulser og utvikle ferdigheter.

-NF Academy tilbyr profesjonelle portugisiske trenere med forhistorie fra noen av de beste akademiene i Europa. Dette i kombinasjon med at alle spillerne er ivrige og fokuserte, gjør dette til veldig gode fotballerfaringer som vanskelig kan gjennomføres i klubbene disse guttene spiller i til daglig. Dette bidrar også til at Markus, med god veiledning, blir bevisst på hva han kan trene mer på.

Han er selv opptatt av å søke utfordringer, og ønsker å øve på detaljer som er vanskelig, slik at han kan fortsette sin utvikling og forbedre seg som fotballspiller, sier faren Thomas videre.

NF internasjonale programmer 2022

Markus er en veldig fokusert, treningsvillig og motivert spiller, som hospiterer med G14 i egen klubb. Dog kan det være utfordrende å få nok banetid om vinteren.

-I Elverum er det ingen åpne baner utendørs fra november til desember, og som en av de største klubbene i Innlandet blir trykket på mulighetene innendørs stort. Dette medfører at man må benytte seg av de mulighetene som finnes, sier Thomas Grønbekk.

Det gjør sønnen til fulle.

-Jeg er med på et godt FFO-tilbud og trener på egenhånd når jeg har mulighet på kveldstid, i helger og før skolen ellers i uka. Jeg spiller også håndball, og trener skadeforebyggende, styrke og koordinasjon vinteren igjennom, sier Markus Grønbekk.

Markus Grønbekk spiller fotball
Markus Grønbekk spiller fotball
NF Match Camp Salou i Spania
NF Match Camp Salou i Spania

Utrolig opplevelse

Selve prosessen med å bestille opphold for hele familien i Salou gikk smidig, og NF Academy sin gjennomføring var profesjonell og ryddig lagt opp.

-Vi måtte endre litt på den opprinnelige påmeldingen, siden vi bestemte oss for å ta dette som en familieferie i tillegg til at Markus skulle være med på programmet. Det var ikke noe problem, og det løste seg smidig og fint. Opplegg for camp ble sendt oss før avreise, og informasjonsmøte ble holdt ettermiddagen ved ankomst, slik at alle nødvendige forventninger og informasjon ble avklart, forteller Thomas.

De er godt kjent med hva NF Academy står for gjennom andre tilbud i Norge.

Markus har deltatt på flere camper i regi av NF Academy, og er veldig fornøyd med dette. I tillegg til ordinære camper, har han i to sesonger deltatt på team training. Det er et meget godt tilbud på vinteren. Virtual training under nedstengningen i 2020 var også meget bra. Han har hatt mange forskjellige trenere. Felles for dem alle er at de er dyktige, profesjonelle og hyggelige med glimt i øyet, sier Thomas Grønbekk videre.

Som slår fast at det var moro både på og utenfor banen i solrike Salou.

– Match Camp Salou var en utrolig opplevelse for Markus og oss. Markus fikk under campen også mulighet til å spille kamper og trene med året eldre spillere. Det bidro også til å gjøre opplevelsen meget god, selv om motstanden naturlig nok ble tøffere. Vi kom oss trygt til Salou, og hjem med en opplevelse for livet. Jeg vil takke trenere og stab i NF Academy for opplevelsen vi fikk, avslutter Thomas Grønbekk.

Sjekk ut kommende internasjonale programmer og turneringer

Markus Grønbekk i NF Academy u12-lagene i Match Camp Salou i Spania
Markus Grønbekk i NF Academy u12-lagene i Match Camp Salou i Spania

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Turneringer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013
08 - 12 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2010
18 - 21 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2011
22 - 26 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2008-2009
30 Jan - 02 Feb 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2012
05 - 09 Feb 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2013

Trening i norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Norge Moss 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Hamar 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Vestfold 2008-2015
09 - 11 Jul 2024 NF International Trials Norge Arendal 2008-2015
12 - 14 Jul 2024 NF International Trials Norge Ålesund 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Fredrikstad 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Trøndelag 2008-2015
19 - 21 Jul 2024 NF International Trials Norge Romerike 2008-2015

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke