Lærerike og minneverdige opplevelser for de yngste

Postet på: 28/12/2022
nfacademy-football-youth-1200x630
nfacademy-football-youth-600x600

Lærerike og minneverdige opplevelser for de yngste

NF Academy har et tilbud for de aller fleste. Også de yngste. Gjennom våre program kan ivrige fotballspillere tidlig få mer trening og nye referanser – og mye læring for livet.

Allerede i februar kan unge gutter og jenter dra ned til Portugal for å oppleve noe av det Sporting Lisboa kan tilby. Michael (11) var med på mye i 2022, og sitter igjen med gode læringserfaringer og minner for livet.

David Fernandes har vært hovedtrener i Sportings ungdomsavdeling før han kom til NF Academy og Norge for et par år siden. Den erfarne spillerutvikleren er klar på at alle, uansett nivå, vil alltid ha en jobb å gjøre på treningsfeltet.

Det har vært veldig gøy, sier Ullern-gutten Michael Tønsager Strømme (11) om hans opplevelser med NF Academy så langt.

Til tross for sin unge alder har han allerede rukket å delta på flere Training Camp-er og to turneringer med et av NF sine selections-teams: Future Cup i Gøteborg i april og Spar Nordic Esbjerg cup i mai. Turneringene ble blant årets store høydepunkt for den unge gutten fra Oslo.

Jeg hadde det kjempemorsomt. Det var litt mer spennende enn å bare spille her hjemme i Oslo. Å spille sammen med folk jeg ikke kjente, og både være med både trene og spillere med et annet språk, var veldig gøy.

Jeg måtte by litt mer på meg selv, men det gikk veldig bra og jeg fikk mange nye venner der, sier Michael.

Det er alltid gøy å spille fotball, men det er litt ekstra artig når man reiser til et annet land for å spille, og særlig når man reiser sammen og føler seg som et ekte lag, legger han til.

Merkbar nivåforskjell

Michael spiller til daglig på Ullerns G12-lag (G2011) – og noen ganger med 13-åringene – og bruker store deler av uken si på fotball. I regi av klubben har han mange treninger på et godt nivå med flinke trenere og gode med- og motspillere.

Michael følte likevel at turene med NF har gitt han verdifulle erfaringer som har vært med på å hjelpe han videre som fotballspiller.

Motstanden vi møtte var god. Veldig god. Vi tapte jo faktisk en del, selv om vi hadde et kjempebra lag. De var både bedre enkeltspillere og bedre til å samarbeide enn det jeg møter til vanlig, så det var veldig artig og lærerikt å møte slike lag, konstaterer Michael.

nfacademy-football-youth-600x600_02
nfacademy-football-youth-600x600_01

Nye kamerater på- og utenfor banen

Unge gutter og jenter som deltar på Camp-er og turneringer i regi av eller sammen med NF Academy får ikke bare møte spillere fra hele landet, men også spillere fra flere nasjoner. Michael, for eksempel, fikk nye lagkamerater fra både Sverige og Finland i løpet av turneringene med NF.

Det synes jeg var kjempegøy. Man måtte jobbe litt for å bli kjent med dem, og det samme på banen. Lære seg hva de får til og hva de liker å gjøre på banen, sånn at vi kan spille bra sammen. Det gikk veldig fint, sier Michael.

Michaels far, Christian Strømme, trekker også frem dette aspektet som en viktig del av pakken man får gjennom slike og lignende opplevelser med NF.

Jeg merket at det var nytt og annerledes for Michael å spille på lag med gutter han ikke kjente som fotballspillere. Han måtte bare tilpasse seg så fort som mulig, og det mener jeg at han lærte mye av. I tillegg – og som kanskje viktigere er – vokste han mye på å være nødt til å bli kjent med nye mennesker, og faktisk bli såpass godt kjent at man klarer å samarbeide.

Fikk alt ut av oss

På NFs aktiviteter er øktene og kampene ledet av portugisiske trenere med en metodologisk bakgrunn som etter hvert har fått en lang og iøynefallende merittliste. Portugal har vært blant de ledende nasjonene på spillerutvikling de siste årene, og på NF-aktiviteter blir spillende introdusert til noe av årsaken bak dette: Treningsmetodikken og kampledelsen.

Trenerne var veldig flinke. De fikk alt ut av oss, så laget spilte hele tiden med maks innsats. Og jeg fikk mange råd jeg lærte mye av, skryter Michael.

Skal du delta på noe gjennom NF i 2023?

Jeg håper det! Og jeg anbefaler dem som har lyst til å delta. Man lærer mye og får nye venner, svarer Michael.

nfacademy-football-youth-600x600_04
nfacademy-football-youth-600x600_03

Fornøyd fotballpappa

Pappa Christian har fulgt sønnens fotballspilling tett gjennom hele oppveksten, og bidrar som trener på laget hans. Han er ikke i tvil om at deltakelse på NF Academy-aktiviteter har vært positivt for Michael. Og det på flere måter.

Det å være utenfor komfortsonen på og av banen var veldig lærerikt for han, da han var med til Sverige og til Danmark. Å reise ut og klare seg mye mer på egenhånd enn man er vant til, tror jeg er veldig bra for unge gutter. Sportslig har han mye igjen for å få prøvd seg mot skikkelig god motstand.

Nivået i Gøteborg og Esbjerg var mye, mye høyere enn det han vanligvis møter. Jeg tror også at han lærte mye av å spille med «tellende» resultater med gruppespill og sluttspill, sier Christian.

Han ble nok litt tatt på nivået i starten, siden det var litt høyere. Men han ble merkbart bedre i løpet av bare de dagene han deltok, legger han til.

Hva er det viktigste han sitter igjen med, synes du?

Først og fremst den læringen han fikk som person. Å være selvstendig, hvordan håndtere det sosiale og så videre. Men, egentlig, hele opplevelsen i seg selv; Michael har vært både glad og stolt etter å ha vært med på cuper og camper med NF Academy.

Og jeg vet han har lyst til å være mer på mer ved en senere anledning, sier Christian og humrer.

Har du noen råd til andre fotballforeldre som har like ivrige sønner som Michael, og som vurderer NF Academy?

Det er nettopp det som er viktig: Det må være barnet som har lyst – ikke forelderen. For vår del har dette vært på Michaels premisser. Om barnet har lyst, hadde jeg absolutt anbefalt å prøve det. Uansett hvordan det går, er det en bra opplevelse.

Spill mot Sporting-spillere i vinterferien

Med et nytt år rundt hjørnet er det mange eventer å glede seg til i regi av NF. Ett av dem er NF Elite Training Camp Winter i Portugal i vinterferien. I uke 8 kan spillere født fra 2012 til 2006 reise ned til Estoril for å bli trent av trenere fra Sporting Lisboa, møte toppspillere fra Portugal på egen alder, og få knallgod matching på treninger og i kamp.

Treningene foregår på Sportings akademi og kampene går mot Sportings ungdomslag. Alle blir trent av dyktige portugisiske trenere, og det med den samme metodologien som har fått frem spillere som Cristiano Ronaldo, João Félix og Bernardo Silva. Lærelystne og motiverte spillere får slik et komplett sportslig opplegg og en opplevelse helt utenom det vanlige. At på til får man muligheten til å bli sett av Sportings trenere – som kan resultere i invitasjon til treningsopphold. Samtidig øker man sannsynligheten for å bli tatt ut på NF-laget Elite Selection, som deltar i eliteturneringer med noen av de beste klubbene i Europa.

For å melde deg på eller for å lese mer om NF Elite Training Camp Winter i Portugal, klikk her: https://www.nfacademy.no/nf-elite-training-camp-portugal-winter/

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Trening i norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF Individual Training Player Norge Bærum 2011-2014
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
13 - 14 Apr 2024 NF Weekend Training Norge Hamar 2008-2015
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015

NF Selection Riga Cup Datoer

No Events

Treningsleir i utlandet

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke