Jonas sin reise fra Sandnes til Sporting CP

Postet på: 11/01/2022
nfacademy-norway-football-jonas-1200x600
nfacademy-norway-football-jonas-sporting

Jonas sin reise fra Sandnes til Sporting CP

Jonas Halvorsen ble håndplukket av Sportings speidere under en NF Academy-camp, til å trene med det verdenskjente akademiet i Lisboa. Til våren skal 16-åringen tilbake til Portugal.

Han har bak seg en god sesong for Sandnes Ulf, der Jonas Halvorsen har spilt for G19-elite i tillegg til G16 og Sandnes Ulf2, som vant 4. divisjon.

Jonas Halvorsen har fortsatt til gode å bli tatt ut til landslagstiltak, men historien om den treningsivrige og dedikerte 2005-spilleren viser at det er flere veier til å få prøve seg i internasjonale klubber.

Den lokale treningshverdagen har Jonas valgt å krydre med forskjellige NF Academy-program både før årets sesong og underveis i sesongen. Noe han opplever som et verdifullt supplement i tillegg til treninger og kamper hjemme på Sandnes.

-Opplevelsen på den første campen var helt unik, Noe jeg aldri kommer til å glemme. Mange av øvelsene var like, men når det kommer til gjennomføring var det høyt nivå på treningene. Erfaringen jeg sitter igjen med er hvordan jeg klarte meg der, og hvordan jeg skal implementere det inn i min spillestil, starter Jonas Halvorsen.

Les mer om internasjonale programmer

nfacademy-norway-football-jonas-sandnes
Jonas Halvorsen har spilt i til Sandnes Ulf2, som vant 4. divisjon. byline Torill Andersen
nfacademy-norway-football-jonas-sandnes
Jonas Halvorsen har spilt i til Sandnes Ulf2, som vant 4. divisjon. byline Torill Andersen

Fra Sandnes til Sporting

Han ble player of the camp under NF International Stavanger, og ble dermed med under NF Qualification camp i Danmark i august. Det gjorde også lag-kompisen og keeper Tord Flolid.

En uforglemmelig helg sammen med dedikerte og talentfulle medspillere fra hele Norden. Der en speider fra Sporting plukket ut Jonas og Tord til å prøvetrene med samme akademi, som har fostret verdensspillere som Figo og Ronaldo.

-Vi trente og spilte på gress. Det var litt utfordrende, men det gikk greit. Jeg prøvde bare å spille som jeg spiller til vanlig, og ikke prøve på det umulige hver gang jeg fikk ballen. Etter kampene søndag var det kåring, og Tord ble ropt opp først. Jeg så hvor glad han så ut og ble glad på hans vegne. Deretter ble jeg ropt opp og vi fikk øyekontakt med en gang og delte et smil, forteller Jonas om opplevelsen i idylliske Nyborg.

Han spiller defensiv midtbane på klubblaget, og beskrives som en spillertype som tar kloke valg med ballen i beina. Gjerne med færrest mulig touch.

Under treningsoppholdet i Sporting fikk Jonas en forsmak på den portugisiske spillestilen og mentaliteten. Det var lite å utsette på kvaliteten på medspillere, intensitet, fasiliteter og hvordan han ble tatt i mot. Den store forskjellen fra treningshverdagen hjemme lå i detaljene og kvaliteten i alt som foregikk på- og utenfor feltet.

-Treningsfasilitetene var fantastiske, og jeg ble tatt godt imot av Sporting. Selve treningene var en unik opplevelse, med høyt nivå på alt av medspillere. De hadde en annen spillestil, men prinsippene var de samme som hos oss. Få touch, spille støtte med mann i rygg og aggressivitet etter balltap. Det var høy intensitet og kvalitet i øvelser og spilleøkter, forteller Jonas om sitt første møte med den portugisiske fotballkulturen.

Sjekk ut kommende international arrangementer

nfacademy-norway-football-jonas-sandnes
Sandnes Ulf, der Jonas Halvorsen har spilt for G19-elite i tillegg til G16. byline Torill Andersen
nfacademy-norway-football-jonas-sporting
Jonas Halvorsen ble håndplukket av Sportings speidere under en NF Academy-camp

Skal tilbake

Jonas har høye ambisjoner som spiller.

– Som spiller er selvfølgelig ambisjonene mine å bli profesjonell fotballspiller. Enten innlands, men helst utenlands. Tilbakemeldingene og opplevelsen i Portugal var en god boost på veien, sier Jonas Halvorsen.

Han skal tilbake til akademiet i Portugal i løpet av våren. Da har Jonas jobbet med tilbakemeldinger fra første treningsopphold.

Jeg fikk beskjed om å jobbe mer med avslutninger også utenfor 16 meter, og aggressiviteten i gjenvinningsfasen, som nok er mer intens i Portugal enn i Norge. Ellers gikk tilbakemeldingene på å ha enda mer fokus på å være orientert før jeg fikk ball, og vite hva jeg skulle gjøre videre med den. Mye handler om første berøring, mottak og vite hvor jeg skal sende ballen videre raskest mulig, forteller Sandnes-spiller Halvorsen.

Først skal Jonas delta på NF Match Camp Salou senere i januar. En kamparena med stort utviklingspotensiale for spillere som søker å ta det neste steget i sin karriere, mot gode spanske motstandere.

Det vil også der være en speider fra Sporting til stede, for å finsikte nordiske talentfulle spillere. Som Jonas ble oppdaget i Danmark sist sommer under et NF Academy-program.

Til stor inspirasjon

Pappa Trond kom over en annonse for NF Academy på Facebook, og meldte sønnen på til en treningscamp sommeren 2020. Siden har Jonas sin reise fra Sandnes til Sporting vært et opplegg som har passet guttens utvikling perfekt.

Det var et fint opphold for Jonas, hvor han fikk nye impulser og mulighet til å knytte nye bekjentskaper. Alt arbeidet og timene han har lagt ned i fotballen kan være i ferd med å gi resultater. Uansett hvordan det går fremover, var oppholdet veldig lærerikt og oppmuntrende for Jonas å være med på. Antar iveren hans etter å prestere er enda høyere nå etter oppholdet, sier pappa Trond Halvorsen.

nfacademy-norway-football-jonas-sandnes
Jonas Halvorsen spiller for Sandnes Ulf. byline Torill Andersen

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
08 - 12 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2010
18 - 21 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2011
22 - 26 Jan 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2008-2009
30 Jan - 02 Feb 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2012
05 - 09 Feb 2025 NF Selection Riga Cup Latvia Riga 2013
09 - 15 Feb 2025 NF Elite Training Camp
Week 7
Portugal Estoril 2009-2014

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke