Jeg håper å krone sesongen med Eliteseriespill

odin-holm-landslag

Jeg håper å krone sesongen med Eliteseriespill

Odin Thiago Holm (16) er i vinden og hylles som et av de største talentene i Norge. Etter flere år med prøvespill og interesse fra storklubber i både inn- og utland er han nærmere debuten for Vålerengas førstelag enn noen gang.

Sin unge alder til tross, har seksten år gamle Odin Thiago Holm allerede bygget seg opp et navn hos fotballkjennere i Norge. Den unge midtbanespilleren har de siste årene vekket interesse hos både Rosenborg og Liverpool, men det var til slutt Ronny Deilas Vålerenga som landet signaturen til stortalentet. Likevel var det litt startproblemer da Odin startet karrieren hos Kattem.

Helt ærlig var ikke fotball særlig interessant da jeg startet som seksåring hos Kattem. Jeg har en trang til å mestre ting med en gang, og det var ikke før etter et år eller to at jeg som mange andre i den alderen bestemte meg for å bli profesjonell spiller. Etter det var det fotball med kompiser i hvert friminutt og løkkefotball på fritiden.

Som allerede nevnt var Odin tidlig på blokka til flere toppklubber i Europa, men den unge spilleren lar seg ikke blende og valgte Vålerenga av sportslige årsaker.

Odin Holm (t.v) i aksjon for NF Academy Elite Selection i Portugal mot PSG under Ibercup
Odin Holm (t.v) i aksjon for NF Academy Elite Selection i Portugal mot PSG under Ibercup

«Fra jeg var tolv år har jeg også spilt for Trygg Lade og Heimdal, og vært på prøvespill hos Liverpool og Midtjylland. Manchester United og Inter var også inne i bildet for et års tid siden, men jeg valgte å takke nei til dem da Ranheim tok meg opp til A-laget. Da jeg signerte for Vålerenga, var det fordi de gav meg et godt tilbud der jeg ville få være del av A-laget i tillegg til å selv kunne være med på å forme og planlegge karrieren min.»

LES OGSÅ: Siste sjanse til å delta i vinterturneringer

En ny Hverdag

Hverdagen som profesjonell fotballspiller skiller seg fra den Odin kjente fra før. Å skulle spille for en Eliteserieklubb medfører treninger hver dag og utenomsportslige krav, noe som var nytt for den unge spilleren.

“Det er noe nytt å flytte fra venner og familie. Vi trener hver dag, utenom kampdager. Det er mye spill og trening rettet mot kamp, med videomøter og styrkeøkter i tillegg. Treningene blir grundig analysert, og jeg merker god fremgang. Det er først i Enga at jeg har merket noe krav om det utenfor banen, som kosthold og søvn, så det blir ikke så mye tid til det sosiale når man må fokusere på restitusjon. Heldigvis blir jeg jo venner med andre spillere. De fleste er litt eldre enn meg, men det er også mange juniorer innom som jeg har blitt venner med.”

LES OGSÅ: LAR SEG IKKE DISTRAHERE AV RONALDO OG FIGO

Håper på positiv sesongavslutning

På landslaget var Odin kaptein på G15-nivå, og mener at å få møte andre gode spillere på landslag og prøvespill er en veldig god og lærerik erfaring.

“Landslaget består jo av de beste av de beste fra en aldersklasse, så nivået er veldig høyt. Det samme gjelder på prøvespill. Du spiller med jevnaldrende, så du får en ganske god referanse på hvordan du ligger an som spiller.”

Les om NF-stipendprogrammet her

På landslaget var Odin kaptein på G15-nivå.
På landslaget var Odin kaptein på G15-nivå.

Etter sesongslutt venter flere prøvespill, men alt til sin tid. Før det håper Odin å kunne få debuten sin som førstelagsspiller i Eliteserien.

Akkurat nå har jeg en liten kjenning på baksiden av låret, så målet er å bli 100% skadefri og komme meg tilbake til å trene fulltid med laget. Forhåpentligvis får jeg noen minutter i sesonginnspurten. Jeg har vært i kamptroppen tidligere, og etter litt uheldig timing med skader og sykdom hadde det vært fint med en opptur nå!

Kommende Arrangement

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
3 - 7 Aug 2020 NF International Norge Asker 2004-2011
7 - 10 Aug 2020 NF International Norge Kristiansand 2004-2011
7 - 9 Aug 2020 NF International Norge Tromsø 2004-2011
7 - 9 Aug 2020 NF International Norge Alvøen 2004-2011
10 - 12 Aug 2020 NF International Norge Haugesund 2004-2011
12 - 13 Aug 2020 NF Girl Camp Norge Brummundal 2004-2011
14 - 16 Aug 2020 NF International Norge Voss 2004-2011
14 - 16 Aug 2020 NF International Norge Gjøvik 2004-2011
12 - 13 Sep 2020 NF Weekend Training Norge Drammen 2004-2011
19 - 20 Sep 2020 NF Weekend Training Norge Fåberg 2004-2011

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

Start typing and press Enter to search