Jeg trener i garasjen

Postet på: 10/03/2020
Jesper Fiksdal NF Academy Selection Esbjerg Cup
FLAGGET PÅ BRYSTET: Jesper Fiksdal kom nylig hjem fra landslagssamling på La Manga.

– Jeg trener i garasjen

NF Academy-deltager Jesper Fiksdal kom nylig hjem fra landslagsopphold på La Manga. I dette intervjuet deler han sin treningsdagbok og forteller om en garasje utenom det vanlige.

Nylig spilt 15 år gamle Jesper Fiksdal med det norske flagget på brystet under en G16 turnering på La Manga. På motsatt banehalvdel sto blant annet Wales, Slovakia og Tsjekkia.

– Det var høyt nivå, men jeg føler at jeg klarte meg bra, sier Fiksdal, bare timer etter at han igjen har satt føttene sine på norsk jord.

Fiksdal har høye ambisjoner for den kommende sesongen. Han håper blant annet å spille seg til fast plass på G16 landslaget.

– Det er nå jobben starter. Nå vet jeg hvor nærme jeg er. Motivasjonen er større enn noen gang, sier Fiksdal, som til daglig spiller for Viking G16.

Tidligere NF Academy-deltager

En av de første erfaringene Fiksdal hadde med å spille med toppspillere i eget alderskull, fikk han da han deltok på Nordic Invitational (tidligere Ibercup Scandinavia) med NF Academy i 2016.

Å spille IberCup Scandinavia med NF Academy var ett steg opp for meg.

– Å spille Esbjerg Cup med NF Academy var ett steg opp for meg, sier Fiksdal i dag. – Jeg fikk muligheten til å se hvor jeg lå sammenlignet med andre som var like gamle som meg. Det var nyttig. Jeg fikk mer perspektiv.

Fiksdal sier at han siden har møtt igjen flere av de tidligere NF-Academy-spillerne på landslagsamlinger. Sporadisk har han også kontakt med NF Academy-trenerne, som han har gode minner om.

– NF Academy trenerne var veldig proffe og det var et solid opplegg de snekret sammen for oss den gangen.

Jesper Fiksdal NF Academy Selection Esbjerg Cup
NF ACADEMY: Jesper Fiksdal deltok med NF Academy på Esbjerg Cup i 2016

Fotballgal familie

Fiksdals lillebror har også deltatt tre ganger på NF-Academys samlinger og familien til 16-åringen er mildt sagt fotballinteressert.

Når Fiksdal ikke trener med Vikings G16 lag, spiller han også ofte fotball med lillebroren og faren.

– Vi trener ofte på en bane like bortenfor der vi bor. Ofte fokuserer vi på avslutninger, men vi har også pasningsøvelser og tekniske øvelser.

Selv ikke ruskevær kan sette noen stoppe for treningsiveren.

– Vi har også kunstgress i garasjen. Det er faren min sitt konsept. Han bestemte seg for at bilene kunne stå i oppkjørselen i stedet og så bygde han om garasjen. Vi trener der inne når det er kaldt ute. Det er ikke all verden av plass, men vi får løpt litt og terpet på detaljer.

NF AcaACCdemy Player Jesper Fiksdal
HJEMMEBANE: Faren til Fiksdal har bygget en fotballbane i garasjen, som brukes flittig.
HJEMMEBANE: Faren til Fiksdal har bygget en fotballbane i garasjen, som brukes flittig.
HJEMMEBANE: Faren til Fiksdal har bygget en fotballbane i garasjen, som brukes flittig.

Drømmer om toppliga

Langtidsmålet til Fiksdal er å bli profesjonell fotballspiller, helst i en av de beste ligaene i Europa og aller helst i Premier League. For å komme dit vet han at han må trene hardt og filosofien er både enkel og komplisert.

– Jeg prøver alltid å gjøre det lille ekstra. Det handler om å trene mye, men også om å trene riktig.

Egentreninger blir det derfor mange av, der Fiksdal øver på detaljer som han ønsker å forbedre. I tillegg har Fiksdal daglige treninger på Wang, der han går i 10. klasse.
Timeplanen hans (som du kan se lenger ned på siden) røper at det ikke er noe som heter fridager her i gården.

– Jeg prøver å være flink med restitusjon, slik at jeg ikke får belastsningsskader når jeg trener så hardt som jeg gjør, sier han.

Veien fremover

Egentreningen har allerede gitt resultater og Fiksdal har det meste en spiss trenger. Han er hurtig, sterk i kroppen, teknisk god og kan i tillegg avslutte med begge føtter. Samtidig vet han at han langt i fra er ferdigutviklet.

Nå om dagen jobber han blant annet med å forbedre bevegelsesmønsteret sitt på banen.

– Jeg prøver å se på fotballkamper på tv med et analytisk blikk. Jeg studerer blant annet hvordan Benzema beveger seg foran mål. Det er viktig å vite når man skal løpe og hvor man skal løpe. Noen ganger bør man løpe i mellomrommet, andre ganger i bakrommet. Fotball sitter også i hodet.

I det siste har han også studert en lyslugg fra hjemfylket, som har gjort seg bemerket på den internasjonale fotballscenen.

– Jeg ser mye til Erling Braut Haaland, ja. Han også gjør mange smarte løp mellom forsvarerne. Det er mye å lære der også.

Her kan du melde deg på NF Academys lag til Nordic Invitational, (tidligere Ibercup Scandinavia), som Jesper Fiksdal deltok på for fire år siden.

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

FIND YOUR EVENT

- Velg et alternativ – Du vil automatisk bli videresendt til egen side med ditt valg. -

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke