Hva skal til for å nå toppen?

Postet på: 16/03/2020
NF Academy Director João Plantier
FOTBALLGLEDEN: Plantier mener det er viktig å ta vare på fotballgleden og oppfordre unge spillere til å spille mye på løkka.

Hva skal til for å nå toppen?

Han har foredlet spillere som har spilt i Premier League og med flagget på brystet. Vår akademidirektør, som har bakgrunn fra Sporting, deler sine beste utviklingstips i dette intervjuet.

For to uker siden snakket vi med Gonçalo Nunes om hva som kreves for å nå toppen. Han anbefalte unge spillere å se til Cristiano Ronaldo, som i Nunes øyne er en ideell rollemodell på grunn av sin utrettelige treningsvilje og dedikasjon til alltid å bli bedre.

Denne uken snakker vi med vår akademidirektør João Plantier. Plantier sier i dette intervjuet at det er viktig at unge spillere utfordres under ulike omstendigheter og tar vare på leken i spillet. Plantier forteller også litt om hva han lærte under vingene til den portugisiske trenerlegenden Carlos Queiroz og hvordan han nå vidererformidler denne fotballfilosofien til deltagerne på NF Academys samlinger.

Plantier er en av trenerne du også vil møte, hvis du melder deg på noen av NF Academys samlinger, som det er løpende påmelding til. Mange unge fotballspillere har tatt steget videre til sone- og kretslag, samt aldersbestemte landslag, etter å ha deltatt på våre samlinger.

 

Hei João! Du har trent mange spillere de siste par tiårene. Har du noen inspirerende historier å dele?

– En suksesshistorie for meg innebærer ikke nødvendigvis at spilleren blir proff. Vi ønsker også å utvikle helstøpte mennesker gjennom idrett, så å signere en profesjonell kontrakt er ikke den eneste lykkelige endestasjonen. Når det er sagt, så har jeg sett flere spillere ta steget inn i fotballverdenen. Zeca, som nå spiller for FC København og det greske landslaget, er ett eksempel. Rafael Camacho er et annet. Camacho trente i ungdomsavdelingen da jeg var i Sporting og gikk videre til å spille for Liverpool. Nå er han tilbake i Sporting. Et kjennetegn for alle de som har lykkes er at de var dedikerte. De prioriterte fotball høyere enn noe annet. De ønsket alltid å bli bedre.

LES OGSÅ: Vi søker talent! Se oversikt over våre program i utlandet.

Zeca er FC København kaptein og ble kåret til Player of the Year i Dansk Superliga i 2019
Zeca er FC København kaptein og ble kåret til Player of the Year i Dansk Superliga i 2019. Han er en av mange spillere som har nådd langt der Joao Plantier har spilt en viktig rolle i utviklingen.

Mange unge spillere er fast bestemt på å bli så gode som de muligens kan bli, men de vet ikke alltid hva de skal fokusere på, spesielt når de trener alene utenom vanlige treninger. Er det noen spesifikke ferdigheter de bør legge vekt på?

– De må ha det gøy, det er det viktigste! Jeg vil også anbefale dem å spille i ulike sammenhenger. De bør spille med og uten trenere og voksenpersoner til stede, slik at de kan utvikle den kreative så vel som taktiske dimensjonen ved fotballen. Ulike typer trening er nødvendig for å utvikle ulike kvaliteter, så variasjon er ofte nøkkelen.

 

Hvor mange timer bør en spiller ideelt sett legge inn på en ukentlig basis?

– Jeg mener de bør spille hver dag, men de må ikke nødvendigvis trene hver dag, hvis du skjønner hva jeg mener. Igjen, det er viktig å bevare fotballgleden.

NF Academy har nå vist flere år på rad at vi har utviklet en rekke gode unge spillere. Vi tilbyr dem noe nytt og annerledes.

Løkkefotball er topp, unge trenger forskjellige utfordringer. Mange unge spillere ønsker å trene mer enn det organiserte klubbtilbudet tillater. Mange foreldre oppsøker derfor private aktører. Dette er ofte smart. Spesielt hvis de unge spillerne bare har organisert trening to eller tre ganger i uken, og ikke engang har en trener med fotballfaglig utdannelse. Vi ønsker alle velkommen til oss i NF Academy. NF Academy har nå vist flere år på rad at vi har utviklet en rekke gode unge spillere. Vi tilbyr dem noe nytt og annerledes.

LES OGSÅ: Få internasjonale muligheter! Se oversikt over våre lokale treningsprogram i din region.

NF Academy Director João Plantier
NF Academy Director, João Plantier har en lang, imponerende CV både internasjonalt og lokalt i Portugal, og har allerede utviklet flere superstjerner og lagkapteiner av europeiske hovedligaer.

Hva slags trening kan spillerne gjøre på egenhånd?

– Løkkefotball er et alternativ, som jeg nevnte, men for løkkefotball trenger du selvsagt noen å spille med. Hvis du ikke har noen å spille med er det naturligvis begrenset hva du kan gjøre, men det er ikke håpløst. Du kan selvfølgelig jobbe med skuddteknikk, pasninger eller driblinger. Dette er verdifullt, virkelig verdifullt. Det er imidlertid også avgjørende at du jobber med disse tingene også i en reell spillsituasjon. Fotball er til syvende og sist en lagidrett.

 

Du har jobbet under den tidligere Real Madrid-treneren Carlos Queiroz i en årrekke. Hva lærte han deg om spillerutvikling som du nå gir videre til neste generasjon av unge skandinaviske fotballspillere?

– Queiroz ga meg og mange andre nå tilknyttet NF Academy en strukturert måte å tenke på fotball på. Han la ofte vekt på visse angrepsprinsipper og forsvarsprinsipper. Hva skal du gjøre som førsteforsvarer? Hvis du vil tvinge spilleren utover sidelinja, hvordan bør du posisjonere beina og overkroppen? Og hva skal du gjøre som andreforsvarer?

Som trener i NF Academy forsøker jeg å gjøre spillerne oppmerksomme på alle de små og store kampene som utspiller seg i en fotballkamp.

Ved å bryte spillet i mindre biter, får du en mer helhetlig fotballforståelde. Det er også viktig å forstå at alt som skjer på en fotballbane har et makro- og mikronivå. La meg eksemplifisere. En spiller står kanskje med ballen på midtstreken og to spiller forsøker å ta ballen fra ham. Det er en veldig konkret situasjon. Utenfor denne situasjonen, så har du også en større situasjon, der langt flere spillere er involvert. Alle disse spillerne, som er potensielle pasningsmottaker og tredje- og fjerdeforsvarerere må også være beviss sine roller. Hva skal de gjøre om spilleren finter vekk motspillerne? Hva skal de gjøre om ham mister ballen. Alle kampsituasjoner har et sett av prinsipper knyttet til seg. Som trener i NF Academy forsøker jeg å gjøre spillerne oppmerksomme på alle de små og store slagene som utspiller seg i en fotballkamp.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille et program? Send oss din forespørsel ved å bruke kontaktskjemaet nedenfor.

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

FINN DITT ARRANGEMENT

- Velg et alternativ – Du vil automatisk bli videresendt til egen side med ditt valg. -

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke