Flere NF Academy-spillere går videre til sone- og kretslag

Postet på: 26/02/2020
SUKSESSHISTORIER: Guilherme Faria har sett mange spillere utvikle seg på NF Academys samlinger. Enkelte av dem spiller nå i toppklubber.
SUKSESSHISTORIER: Guilherme Faria har sett mange spillere utvikle seg på NF Academys samlinger. Enkelte av dem spiller nå i toppklubber.

Flere NF Academy-spillere går videre til sone- og kretslag

NF Academy gir spillere som ikke er tatt ut på krets- og sonelag muligheten til å trene på et høyere nivå. For mange er det gull verdt.

I Norge er breddefotballen nærmest hellig. Alle skal med, heter det. Dette er i utgangspunktet vel og bra, ettersom det er viktig at barn som ikke planlegger å bli den neste Erling Braut Haaland også får leke med lærkula.

I NF Academy vil vi også at alle skal kose seg med fotballen, men vi tror ikke at konkurranse og målrettet utviklingsarbeid skader spillegleden – snarere tvert i mot. Vår erfaring er at det er nødvendig for enkelte spillerne – både trivselsmessig og utviklingsmessig- å spille med spillere som er like ivrige som dem selv.

For mange er det nemlig gøy å vinne når noe står på spill. De elsker å lære nye triks, skuddteknikker og å utvikle spilleforståelsen. Dette lar seg vanskelig gjøre om fotball-leken ikke tillegges et ørlite konkurranseelement.

PORTUGISISK FOTBALLFILOSOFI: Faria mener det er viktig for unge spillere å få flest mulig impulser. Gjennom NF Academy blir de presentert for portugisisk fotballfilosofi.
PORTUGISISK FOTBALLFILOSOFI: Faria mener det er viktig for unge spillere å få flest mulig impulser. Gjennom NF Academy blir de presentert for portugisisk fotballfilosofi.

Mange unge, lovende spillere faller utenfor krets- og sonelaget, av ulike grunner. Hva kan NF Academy gjøre for dem?

Først og fremst gir vi dem mulighet til å trene med andre spillere som er ambisiøse og motivert for å bli bedre. Det i seg selv er viktig. Vi vet alle hvor berikende det er å være rundt mennesker som har den samme gløden som oss selv! Det gir tenning og inspirasjon. I tillegg gir vi dem en profesjonell oppfølging. Dette er det ikke så mye fokus på ellers i fotball-Norge.

Blir dermed NF Academy en erstatning for sone og kretslag, slik du ser det?

Jeg liker ikke å si at vi er en erstatning. Jeg vil heller si at vi hjelper spillere å nå det høyeste nivået de kan nå. Jeg tror også at det er rom for at vi i fremtiden kan samarbeide med norske toppklubber. Vi ser at vår metodikk og fotballfilosofi har en verdi for unge spillere. Jeg snakker her også om de som allerede er tatt ut på kretslag og aldersbestemte landslag. For unge spillere er det viktig å bli presentert for flere perpektiv. Det gir vi dem. Vi har en annen måte å tenke på.

Hva gjør NF Academy annerledes enn det som allerede gjøres i fotball Norge?

Vi kommer som sagt utenfra, og vi har en annen fotballfilosofi. Fotballfilosofien vår ligger nærmere den som finnes på fotballakademiene i Sør-Europa, hvilket ikke er så rart ettersom vi alle har jobbet der og sett hvordan internasjonale toppspillere formes.Vi har et helhetlig syn på talentuvikling. Vi ønsker å utvikle det taktiske, tekniske, fysiske, mentale og sosiale innenfor et fotballfilosofisk rammeverk. Vi mener at man lærer ved å spille, altså «learning by doing». Det er ingen teori uten praksis på treningene våre. Vi jobber også med å utvikle karakteren til spillerne. Vi ønsker å gjøre dem positive, offensive og selvsikre. Det er viktig for spillerutviklingen at de liker det de gjør. Fotball skal være gøy

Hvordan legger du personlig opp treningene du leder?

Jeg diagnostiserer og analyserer spillere og spillergrupper. Jeg forsøker deretter å finne ut hva de trenger. Deretter legger jeg opp en trening, som svarer til disse behovene. Avslutningsvis evaluerer jeg progresjonen under treningen og hvordan jeg selv la opp treningen. Jeg prøver også hele tiden å utvikle meg som trener. Jeg vil at alt skal utvikle seg, så den neste treningen alltid blir bedre enn den forrige.

Hva er tilbakemeldingene du får fra spillere og foreldre om NF Academy?

Tilbakemeldingene er svært gode både fra spillere og foreldre, særlig i Bergen, der jeg tilbringer mesteparten av tiden. NF Academy er iferd med å bli mer enn et akademi, det er iferd med å bli en stor fotballfamilie.

Kommende Arrangement

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
28 - 29 Sep 2024 NF Weekend Training Norge Vestfold 2009-2016

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke