Et trenings-produkt av NF Academy-skolen

Postet på: 25/06/2019
NF Academy Player Ingvar Kolbjørnsen

Et trenings-produkt av NF Academy-skolen

Loddefjord-spiller Ingvar Kolbjørnsen (14) takker NF Academy for at han til høsten er fullverdig Brann-spiller. Det sies å være mange veier til rom, og slik er det også for unge gutter med store fotballdrømmer. Ingvar Kolbjørnsen er et godt eksempel på at man aldri må gi opp. 14-åringen har de siste sesongene vært i sjiktet spillere i Hordaland, som ikke har blitt vurdert som gode nok for tiltak i kretsregi. Selv om skuffelsen var stor, beholdt Sotra-gutten likevell motivasjonen og troen på egne ferdigheter.

NF Academy Player Ingvar Kolbjørnsen
Kaptein for NF Elite Selection U14 i Ibercup Cascais

Reisen med NF Academy startet høsten 2017

Høsten 2017 ble Kolbjørnsen tatt ut til NF Academys Elite Training Camp i Portugal, der en ukes trening med to økter daglig sto på programmet. Det ble en uforglemmelig uke og starten på en ny giv. I tillegg til å trene med likesinnende fra hele Norden og Norge, der Kolbjørnsen holder god kontakt med flere av spillerne han jevnlig har trent sammen med i NF Academy sine program.

Fra høsten 2017 til i dag har reisen gått fra å være en del av NF Academy sine program til tilbudet 14-åringen takker ja til fra Brann i sommer. Ingvar Kolbjørnsen er i 2020-sesongen en del av Brann sitt G16-mannskap.

Tiden i NF Academy har betydd alt for der jeg nå er som spiller. Jeg var nok i ferd med å miste fokus høsten 2017, da jeg ble veiet og funnet for lett for kretstiltak i Bergen. Gjennom programmene til NF Academy har jeg vokst mye som spiller. Under Iber Cup i Cascais i påsken var jeg kaptein for 2005-laget deres. Det var stort, og nå skal jeg signere kontrakten med Brann, sier Ingvar Kolbjørnsen.

NF Academy Player Ingvar Kolbjørnsen
Ingvar har også trent regelmessig med NF Academy i Bergen.

Vendepunktet

Mange guttedrømmer blir knust den dagen uttaket til Bylaget eller kretslaget kommer. Uten at navnet blir ropt opp. Der var Ingvar Kolbjørnsen høsten 2017. Foreldrene backet naturligvis sønnen deres opp, ved å fortelle at det fortsatt var mange tog som ikke hadde forlatt perrongen.

NF Academy Player Ingvar Kolbjørnsen
Det neste toget gikk til Cascais. En uke med sol og sommer for mor og far. En uke med fotballtrening for Ingvar.

– Jeg vil spesielt trekke frem de to NF Elite Training Campene Ingvar har vært med på. De har løftet han voldsomt. Ingvar er et produkt av NF Academy-systemet og det Tommy Knarvik har gjort i akademiet til Sotra. Spesielt har evalueringsrapportene og tilbakemeldingene fra trenerne i NF Academy vært verdifulle. Ingvar er venstre-fotet og tidligere ingen stor hodespiller. Etter programmet i Portugal, reiste han hjem og øvde på høyre-fot og hodespill. I dag er han en 2 fot-spiller med gode ferdigheter på hodet i tillegg, forteller far Helge Kolbjørnsen.

LES OGSÅ: Vi søker talent! Se oversikt over våre program i utlandet.

Sønnen Ingvar har også vært en del av NF Academy sine mannskap under Iber Cup i Cascais og Esbjerg i tillegg til en eliteturnering for 2005-lag i Riga.

– Det har vært et proft opplegg siden første samling i Portugal. Min motivasjon før og etter da er ikke til å sammenligne. Det har betydd mye for treningshverdagen min hjemme i Bergen. Spesielt oppfølgingen jeg har fått fra trenerne har vært verdifull. En dårlig karakter i evalueringen har skjerpet meg i treningen på nettopp den ferdigheten hjemme i Norge, forteller Ingvar Kolbjørnsen videre.

(Følg Ingvar sin utvikling på Instragram. Artikkel fortsetter under bildet)

https://www.instagram.com/p/Blx1FDnlo6Z/

Fra Sotra til Brann
14-åringen har tatt steg gradvis siden høsten 2017. Det siste halve året har Kolbjørnsen fått hospitere med Brann samtidig som forsvarsspilleren har vært Loddefjord-spiller. Dit kom han fra Sotra sommeren 2018. Onsdag 12. juni signerte Ingvar kontrakten som gjør han til Brann-spiller fra og med høsten av.

– Jeg var litt lettet over å få det tilbudet fra Brann. Alt er profesjonelt og på stell for at spillerne skal utvikle seg best mulig der. For kort tid siden var vi i Stockholm og møtte Bayern München blant annet. Der ble vi beste nordiske lag. I sommer skal jeg hospitere i Audi Elite Cup, og samtidig spille Dana Cup med Loddefjord. Det blir en fin sommer, smiler Ingvar.

For en forsiktig gutt fra Sotra er å spille for Brann en drøm. Steget er stort. Mentalt kan det være et fjell å bestige. To år i NF Academy-systemet er verdifull bagasje å ha med seg i ryggsekken.

– NF Academy har vært veldig profesjonelt fra første stund av. Det har vært en fin reise. Samtidig har tiden ufarliggjort det å møte store lag eller utfordre meg selv utenfor komfort-sonen. Jeg er bedre mentalt forberedt på større oppgaver. Trenerne i NF Academy har lært meg mye. Ikke bare som spiller, men om alt fra verdivalg til valg med og uten ball, avslutter Ingvar Kolbjørnsen.

JEG ØNSKER Å TRENE MED NF ACADEMY

Send oss ​​en kort forespørsel med spillerens bakgrunn og hvilken type aktiviteter du vil delta i. Vi følger opp med råd om hva lokale og internasjonale programmer som kan passe deg.


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* These fields are required.

FINN DITT ARRANGEMENT

- Velg et alternativ – Du vil automatisk bli videresendt til egen side med ditt valg. -

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke