Det å lære spillet ved å spille det – Den portugisiske treningsmetodikken

Postet på: 24/05/2022
NF Academy trener Luís Briosa og portugisiske treningsmetodikken
NF Academy trener Luís Briosa og portugisiske treningsmetodikken
NF Academy trener Luís Briosa og portugisiske treningsmetodikken

Det å lære spillet ved å spille det – Den portugisiske treningsmetodikken

NF Academy er et fotballakademi som leverer profesjonelle treningsøkter basert på portugisisk metodikk. Gjennom ulike sammensettinger prøver vi å utfordre og oppmuntre spillere, samt stimulere til utvikling og vekst gjennom fokus på enkeltspilleren og individet som en del av en gruppe.

Våre treningscamper varierer mellom lokale samlinger, som er åpne for alle, til internasjonale programmer som Elite treningscamp og turneringer.

For å hjelpe spillerne våre gjennom denne lange og krevende reisen etablerte vi en læreplan i lokale treningscamper. Med spillprinsipper, som forhåpentligvis gjør spilleren i stand til å være en del av et elitelag i turneringer på høyt nivå over hele Europa. Vi fokuserer på spilleforståelse, alle spillets faser og lagkjemi, uten å glemme de mentale aspektene som ligger i spillets natur, sier Luís Briosa, en av våre mer erfarne trenere.

Eksempel på treningsøvelse for en spesifikk spillrektor – Progresjon

TRADISJONELLE PORTUGISISKE METODIKKEN

NF Academy bruker den tradisjonelle portugisiske metodikken, som er basert på de grunnleggende prinsippene i spillet. Introdusert av prof. Carlos Queiroz med en trenerfortid i blant annet Sporting CP, Man Utd, Real Madrid, Portugal og Colombia på 80-tallet. Disse prinsippene er intergrert i spillet for å hjelpe spillerne til å ta bedre beslutninger både offensivt og defensivt med og uten ball.

Det er flere sentrale steiner i grunnmuren for å utvikle fremtidens elitespillere:

På slutten av 90-tallet utviklet professor Vitor Frade (Med en fortid i blant annet FC Porto, Boavista og Rio Ave.)treningsmetodikken taktisk periodisering, som fungerer som base for den moderne og svært suksessfulle generasjonen portugisiske trenere. (Blant annet José Mourinho og André Villas Boas).

Denne metoden er en integrert tilnærming til fysisk, teknisk, mental og taktisk sammenflettet trening i alle øvelser. Den deler spillet i øyeblikksbilder og faser, og øker spillforståelsen ved å trene på de forskjellige situasjonene laget og spilleren vil møte i kampsituasjoner, forteller Luís, om metodikken som NF Academy legger til grunn i treningsprogrammene.

NF Academy trener Luís Briosa i Ibercup Cascais
NF Academy trener Luís Briosa i Ibercup Cascais

SPILLPRINSIPPENE

Ved å bruke disse spillprinsippene som grunnlag i alt NF Academy jobber med, fokuserer man samtidig på å lære spillet ved å spille det.

Det er enkelt å forstå at vi prøver å lære bort spillet ved å spille det. Gjennom sekvenser med kortbanespill og øvelser jobber vi tett opp mot kamprealistiske spillsituasjoner. Vi prøver vi å veilede spillerne til å bedre forstå spillet og prestere deretter. Vi har også med hos viktigheten av å forstå spillernes følelsesmessige tilknytning til det som skjer på feltet. Derfor prioriterer vi morsomme og kamprealistiske situasjoner, for blant annet å holde spillerne motiverte og fokuserte, sier Luís Briosa til slutt.

Ved å tilby og utvikle disse forskjellige programmene og tilbudene til spillerne, basert på den kombinerte kunnskapen og erfaringen trenerne våre har, gir NF Academy alle nødvendige forutsetninger for vekst og utvikling for spillere som ønsker å ta det neste steget mot en karriere innen profesjonell fotball.

Sjekk ut kommende NF Internasjonale programmer og turneringer

Bruker det spesifikke prinsippet i spillet

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Turneringer

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013

NF International Trials i Norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Norge Moss 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Hamar 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Vestfold 2008-2015
09 - 11 Jul 2024 NF International Trials Norge Arendal 2008-2015
12 - 14 Jul 2024 NF International Trials Norge Ålesund 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Fredrikstad 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Trøndelag 2008-2015
19 - 21 Jul 2024 NF International Trials Norge Romerike 2008-2015

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke