Derfor valgte Kenneth NF Academy

Postet på: 01/02/2022
nfacademy-norway-football
nfacademy-january-norway-600x600

Derfor valgte Kenneth NF Academy

Kenneth Westby har flere år som spiller i breddefotballen, og 11 år som trener i barne- og ungdomsfotballen bak seg. Porsgrunnsmannen starter nå opp NF Academy i Telemark.

Dermed blir treningstilbudet for de som vil det lille ekstra tilgjengelig i en ny region.

Mannen bak NF Academy Telemark er Kenneth Westby, som opprinnelig er fra Kongsvinger, men som i mange år har vært bosatt i Porsgrunn. Den tidligere fotballspilleren har i mer enn ti år jobbet som trener for barn og unge, og spillerutvikling er noe han virkelig brenner for.

-Jeg elsker å jobbe med barn og ungdom innen fotball. Det å se spillere utvikle seg over korte eller lengre perioder, fordi man jobber målrettet og systematisk er utrolig gøy. Det å se spillere som kanskje ikke mestrer alt innen fotball, plutselig ta nye steg og knekke koden er noe av det fineste innen spillerutvikling. Det jeg har lært med å jobbe med en gruppe over lengre tid, er at man aldri kan si hvem som kommer til å nå sonelag, kretslag eller å spille i Eliteserien for den sakens skyld når de er 10 år gamle.

Hvis man gir alle like muligheter for utvikling på sitt nivå, vil alle kunne ta store steg. Jeg syns NF Academy er et tilbud, der de som er ivrige og har kommet litt lenger i utviklingen, kan få trene, og matche seg med spillere på samme nivå og med samme treningsvilje, starter NF Academy-partner Kenneth Westby.

LES OGSÅ: NF innendørstreninger om vinteren

NF Academy fotball treningsleir
NF Academy fotball treningsleir
NF Academy fotball treningsleir
NF Academy fotball treningsleir

Fyller et tomrom

Det er fortsatt mulig å melde seg på flere NF Academy programmer som NF Winter Training, NF Indoor Training, NF Spring Training og NF Individual, sistnevnte foreløpig kun i Oslo, mens NF International vil rulles ut nasjonalt når Kong vinter takker for seg.

NF Academy sine program er tilgjengelig for alle som ønsker en ekstra treningsarena for utvikling.

Både for de som ligger i vanskorpen til årgangslagene lokalt eller nasjonalt:

-Dette kan være, og er, et «i tillegg til produkt» for de som kanskje ligger rett under landslagsskolen eller kretslaget, for å utvikle seg sammen med spillere på samme nivå. Det er matching du kanskje ikke får i egen klubb, sier NF Academy-leder for Norge, Rune Bjørnødegård.

Eller for de som ønsker å komme dit.

-Med NF Academy vil fotballinteresserte barn og unge oppleve trygge og gode rammer for å utvikle seg selv som fotballspiller. Små grupper og dyktige trenere sørger for at alle får godt utbytte av treningen med personlig oppfølging og tilbakemeldinger. Det jeg liker best med NF Academy er fokuset på individuell utvikling. At alle med et ønske om å utvikle seg selv og bli en bedre fotballspiller kan delta – uansett nivå. Dette er mangelvare i de fleste breddeklubber i landet i dag, sier Kenneth Westby.

Nyvinningen som rulles ut på fotballbaner i Grenlandsområdet og andre deler i Telemark fremover har gode verdier og holdninger som viktige grunnsteiner i spillerutviklingsmodellen.

-Mitt mål som partner er å kunne tilrettelegge for et miljø der barn og unge kan få en trygg ramme, som åpner for denne utviklingen av seg selv og sitt talent. Det skal være lærerikt og morsomt på samme tid, slik at gleden ved å spille fotball ivaretas på best mulig måte. Med NF Academy sine program, ser jeg at mine holdninger og verdier sammenfaller med fokuset NF Academy har som grunnstein i alt de gjør. Derfor har jeg veldig sterk tro på at NF Academy er et godt valg for veldig mange unge fotball-interesserte og talenter rundt i vår region, og landet for øvrig, sier Westby videre.

Sjekk ut kommende arrangementer i Norge

NF fotball treningsleir i Norge
NF fotball treningsleir i Norge
NF fotball ungdomsspillere i Norge
NF fotball ungdomsspillere i Norge

Bred bakgrunn

Hvem er så siste tilskudd til NF Academy-familien?

-Jeg har vært fotballtrener for barn og ungdom i Pors Fotball siden 2011, der jeg har fulgt og utviklet 2006-kullet fra de var 6 til 13 år. Nå for tiden jobber jeg med 2011-kullet for Pors fotball, der jeg er en av tre i trenerteamet. Jeg har ingen stor fotballkarriere å se tilbake på, men utrolig mye god erfaring. Jeg har kun spilt i 3. divisjon i Norge, men samtidig har jeg vært med å starte og drifte fotballklubber fra oppstart til full drift. Jeg tror til og med vårt «Kongsvinger kamerat» -lag, som vi startet i Oslo hadde norgesrekord i antall opprykk på rad, fra 8 divisjon og opp til 3 divisjon uten opphold. Jeg kommer fra Kongsvinger opprinnelig og har driblet mine motstandere i barndommen og ungdommen for KIL Fotball, forteller Kenneth Westby.

NF Academy jobber etter prinsippet «to teach the game by playing it». Øvelsene er derfor utviklet for å gjenskape intensiteten og kompleksiteten spillere opplever i ulike kampsituasjoner. Øktene gjennomføres med høy intensitet, mange ballinvolveringer, fokus på å ta riktige valg og gi spillerne en bedre spillforståelse.

Det jeg liker med NF Academy er den pedagogiske tilnærmingen til treningene, der man starter med enkle øvelser og bygger på de utover campen eller samlingen. Til slutt så ser spillerne helheten og hvordan dette skal brukes i kamper. Det jeg også liker med NF Academy er at de ser hver enkelt spiller. Vi er ikke så glade i å sette lapper eller karakterer på spillere i Norge. For at spillerne skal få matche seg på rett nivå, må man gjøre det. Det er dette NF Academy klarer for å gi hver enkelt spiller de beste utviklingsmuligheter, avslutter NF Academy-partner Kenneth Westby.

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Innlandet 2010-2013
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Innlandet 2010-2013
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
07 - 09 Jun 2024 NF International Trials Norge Lofoten 2008-2015

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke