Den virtuelle revolusjonen

Postet på: 27/08/2020

Den virtuelle revolusjonen

Virtuell talentutvikling er her for å bli. Møt pionerene som leder an i revolusjonen mot en ny fotballframtid.

– Du har blitt mye bedre med venstrefoten, sier NF Academy-trener David Calado via videokonferanse-verktøyet Zoom.

Mottakeren av komplimentet er den 14 år gamle fotballspilleren Axel Elmberger. Elmberger startet å bruke NF Virtual Academy for fire måneder siden, og hver eneste fredag har han en videokonsultasjon med Calado, der de snakker om treningsuken som har gått og treningsuken som kommer.

Det tekniske temaet for uken har vært ballmottak og akkurat nå diskuterer de øvelsene Calado ga Elmberger for en uke siden, samt hvordan han løste dem. I løpet av uken har nemlig Elmberger filmet sine egne prestasjoner på treningsfeltet, som Calado siden har sett og analysert – via digitale verktøy.

– Det er fortsatt rom for forbedring, og vi skal fokusere på ballmottak neste uke også. Jeg har funnet noen mer avanserte øvelser for deg, sier Calado og viser Elmberger en video for den kommende uken.

Elmberger nikker samtykkende mens forteller han om hvordan de ulike øvelsene skal utføres.

– Denne øvelsen skal du gjøre på fire ulike måter, sier Calado. – Jeg vil at du skal bruke både venstre- og høyrefoten, og jeg vil at du skal bruke både innsiden og utsiden av foten.

– Skal jeg skanne omgivelsene mine også mens jeg gjør det? spør Axel.

– – Ja, absolutt. Jeg vil at du skal se deg både til venstre og høyre. Det er viktig at du vet hva som foregår uansett hva som utspiller seg ellers på banen.

Vil du prøve NF Virtual Academy gratis? Klikk her!

NF Virtual Academy football training program
TETT KONTAKT: Elmberger og Calado holder kontakten. Elmberger sender videoer av hvordan han utføre øvelser og Calado gir ham råd og vink i retur.

Skreddersydd oppfølging

– Det beste med NF Virtual Academy er at tilbakemeldingene jeg får er skreddersydd for meg, sier Axel Elmberger etter at videokonferansen er over.

– Misforstå meg rett, jeg liker å trene med laget mitt, men på de treningene blir det sjelden tid til personlig coaching. Vi er mange i gruppen og treneren har simpelthen ikke nok tid til det.

Elmbergers trener, David Calado, er enig i studentens analyse.

– Det er givende for meg som trener også. Gjennom NF Academy får jeg muligheten til å jobbe med spillerne på et individuelt nivå, og jeg kan jobbe med hans styrker og svakheter på et langt mer målrettet vis, enn jeg kunne gjort ellers.

I løpet av sommeren har Calado også fått tilsendt opptak av kamper som Elmberger har spilt.

– Jeg forsøker å gi ham tilbakemeldinger så ofte som mulig, og det ser ut som han vokser på det. Han vant nylig bestemannspremien under en NF International samling event recently, og han er allerede klar for NF Qualification camp. Jeg tror han kan kvalifisere seg til prøveopphold med Sporting CP, så god har han blitt.

Du kan også kvalifisere deg til prøveopphold med Sporting CP. Les mer om det her.

NF Academy Spillere Axel Elmberger
GOD STUDENT: Elmberger har hatt stor fremgang den siste tiden og er allerede klar for NF Qualification camp.

Et lykkelig ekteskap

NF Virtual Academy er et lykkelig ekteskap mellom to voksende trender: Videokonferanse-coaching og personlig coaching. Personlig coaching tok av før coronaviruset rammet Norge.

«It is sweeping through football at all levels of the game — from grassroots to the Premier League», skrev sportssiden The Athletic allerede i desember i fjor.

Det er lett å forstå hvorfor. Selv profftrenere i Premier League har begrenset med tid til enkeltspiller når de trener store spillergrupper, men det er likefullt viktig – i mange tilfeller helt nødvendig – at enkeltspillere får personlig oppfølging, ettersom hver enkelt spiller har spesielle kjennetegn og utfordringer. Det er her NF Virtual Academy kommer inn.

– Ideen er å hjelpe spillere å nå et høyere nivå ved hjelp av regelmessig individuell oppfølging. På denne måten kan vi hjelpe dem å jobbe med særskilte ferdigheter, som de sliter med og vi kan fremskynde den generelle utviklingen, sier programdirektør for NF Virtual Academy João Plantier.

Virtuell fotballvirkelighet

Den andre utviklingstrenden NF Virtual Academy har innarbeidet i sitt program, er åpenbart videokonferanse-coaching. Populariteten til dette fenomenet har vokst på samme måte som de fleste andre videokonferanse-fenomen de siste månedene – det har skutt til himmels!

Veksten kan ikke bare tilskrives pandemien, og det er gode grunner til å tro at fenomenet vil fortsette å være populært i lang tid fremover. Videokonferanse-coaching gjør at selv spillere som bor i grisgrendte strøk av Norge nå kan få førsteklasses oppfølging av førsteklasses talentutviklere med bakgrunn fra Portugals fremste fotballakademier.

– Vi bor utenfor byen, og jeg synes Axel er heldig som nå får muligheten til å bli trent av portugisiske talentutviklere sier Axel Elmbergers far, Carl Elmberger.

Carl tror også denne type coaching vil være populært også etter coronaviruset er over.

– Dett er et fenomenalt tilbud, hvis du vil utvikle deg som ung spiller.

God rutine

Tilbake på videeokonferanen på Zoom, oppsummerer Calado treningsuken som venter:

– Da har vi planlagt treningene mellom lørdag og mandag, samt mellom onsdag og fredag. Du må også husker på de fysiske øvelsene, der vi skal jobbe med koordinasjon. Forsto du hvordan du skal utføre enfots-squatsene.

– Ja, sier Axel.

– Se på videoene flere ganger, hvis du lurer på noe, så holder vi bare kontakten på Messenger. Send meg opptak av øvelsene du gjør, legger Calado til.

De snakker litt om løst og fast, og i et øyeblikk av takknemlighet utbryter Axel:

– Dette er en bra rutine for meg. Jeg hadde ikke trent så bra om det ikke hadde vært for dette.

Axel’s far, som inntil nå har holdt seg i bakgrunnen av videokonferansen, kommer nå også med en støtteerklæring.

– Jeg har også blitt bedre. Jeg har vært med Axel på treningsfeltet flere ganger. Mens Axel har blitt mye bedre, så har jeg gått fra å være en forferdelig dårlig fotballspiller til å være en bittelitt mindre forferdelig fotballspiller.

Meld deg på NF Virtual Academy her.

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
28 - 29 Sep 2024 NF Weekend Training Norge Vestfold 2009-2016
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
30 Sep - 01 Okt 2024 NF Weekend Training Norge Oslo 2009-2016
03 - 04 Okt 2024 NF Weekend Training Norge Kristiansand 2009-2016
05 - 06 Okt 2024 NF Weekend Training Norge Trondheim 2009-2016
07 - 08 Okt 2024 NF Weekend Training Norge Stavanger 2009-2016

Sjekk den komplette Eventkalender her.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke