Ble en mye bedre spiller i NF Academy

Postet på: 05/07/2022
Matteus Nguyen og Eirik Myrvågnes
Matteus Nguyen og Eirik Myrvågnes
Matteus Nguyen og Eirik Myrvågnes

Ble en mye bedre spiller i NF Academy

Blant de over 175 spillerne under Equinor Talentleir i Porsgrunn sist uke hadde 42 av dem bakgrunn fra NF Academy program både internasjonalt og lokalt.

Talentleiren i Porsgrunn blir arrangert hver sommer for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år. Det er det øverste nivået i Norges Fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

NF Academy har spilt en rolle i utviklingen til flere landslagsspillere opp gjennom de siste årene, men ekstra gledelig var det å se årets uttak til landslag og skyggelandslag i Porsgrunn. Hele 16 spillere hadde vært innom spillerutviklingstiltak enten i Norge eller Portugal.

Matteus Nguyen fra Brann ble tatt ut til å delta under NF Elite Program, og har også fått trene med Sporting Lisboa i Portugal. Under talentleiren i Porsgrunn klarte midtstopperen seg bra for det norske G14-landslaget, og legger ikke skjul på at utfordringene NF Academy har gitt han har spilt en rolle i utviklingen hans.

Jeg trente med de beste spillerne jeg noensinne har møtt. Det var veldig gøy, og samtidig tøft å trene på et så høyt nivå. Samtidig ble jeg en mye bedre spiller av den opplevelsen, for jeg har tatt det med meg tilbake til treningshverdagen. Jeg kommer til å takke ja til å reise ned igjen, bare det passer med skoleferier og slikt, sier Matteus Nguyen.

Høy intensitet og kvalitet

NF Academy sine program er kjent for å tilby kvalitetstrening av ypperste klasse, og bidra til videreutviklingen av spillertalent på lokalt nivå.

Alle våre lokale arrangement holder høy intensitet og gir spillerne en unik mulighet til å jobbe tett med portugisiske trenere med bakgrunn fra klubber som Sporting CP, SL Benfica og andre toppakademi i Portugal.

Aksel Olaussen Tveit fra Viking er en annen av spillerne tatt ut i landslagstroppen til G14, som har vært med på NF Academys program tidligere.

Det er kjekt å være her i det beste utviklingsmiljøet med de beste trenerne, så uka har vært veldig bra. Jeg har deltatt på to-tre NF Academy-camper lokalt. Det er ganske bra treninger med høy intensitet og solide portugisiske trenere, sier Viking-spilleren.

Akademi-sjef Rune Bjørnødegård er ikke overrasket over at over 10 prosent av de landslagsuttatte spillerne har vært innom systemet til NF Academy. Det er dog gledelig, og gir samtidig en bekreftelse på at den portugisiske metodologien er et strålende supplement til treningshverdagen spillerne har rundt i klubbene.

– NF Academy gir referanser på hva som må til, og hva spillerne må jobbe mer med. Våre trenere har sin bakgrunn fra noen av de beste og største akademiene i verden, og samtidig prøver vi hele tiden å gi spillerne nye utfordringer å jobbe mot. Slik gir vi de erfaringer, som gjør de godt forberedt til å møte både kretslags og landslagsutfordringer.

Aksel Olaussen Tveit fra Viking
Aksel Olaussen Tveit fra Viking
Aksel Olaussen Tveit fra Viking er en annen av spillerne tatt ut i landslagstroppen til G14
Aksel Olaussen Tveit fra Viking er en annen av spillerne tatt ut i landslagstroppen til G14

Veien til Sporting

NF International Trials har kanskje vært vårt mest populære program, og har gitt flere norske treningsvillige og talentfulle spillere sjansen til å vise seg fram for speidere fra europeiske toppklubber.

Et program som ruller over hele Norge og Skandinavia nå i sommer.

Under hver NF International trial- training camp vil vi kåre 1-2 “Player of the Camp” fra alderskategoriene 2006, 2007, 2008 eller 2009. Disse vil få invitasjon til og gratis deltakelse i NF Elite Qualification Camp mot slutten av sommeren. Trenerne vil også ha muligheten til å dele ut 2 Wild Cards fra hvert arrangement om det er flere spillere de ønsker å ha med seg til NF Elite Qualification Camp.

I Danmark vil Sporting CP være representert med sine speidere. De vil plukke ut de seks beste spillerne, som vinner en ukes treningsopphold på Sportings sin akademi i den portugisiske hovedstad.

Tilbake i Porsgrunn kunne vi se at 75 prosent av forsvarsrekka til det norske G14-landslaget i begge internkampene hadde bakgrunn fra NF Academy-systemet.

Med Tveit på venstreback og Eirik Sandøy Myrvågnes som stoppermakker til Matteus Nguyen.

Det er artig å møte nye folk og likesinnende på egen alder som har de samme ambisjonene som oss. Jeg har vært på noen NF Academy-camper i Trondheim. Det er artig å bli trent av portugisiske trenere og det er gode treningsøkter, sier Sjetne-spilleren som trolig blir en del av Rosenborg i nær framtid

Program for alle

NF Academys program passer for alle treningsvillige og dedikerte unge fotballspillende jenter og gutter. Alt fra de med kretslag, landslagsskoleaktivitet eller landslag som arena og strekke seg etter, til de som bare ønsker å utvikle seg som spillere.

Det har vært en fin uke her i Porsgrunn med gode økter, solide medspillere og trenere. Det er et høyt nivå og prestere på, og samtidig en fin sjanse til å vise seg fram. Man får referanser på hva som må til. Et boost for motivasjonen, avslutter Brann-spiller Matteus Nguyen.

Matteus Nguyen fra Brann
Matteus Nguyen fra Brann

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Trening i norge

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
Pågår til 30 Apr 2024 NF individual Training Player Norge Vallhall 2010-2015
Pågår til 30 Apr 2024 NF Individual Training Player Norge Bærum 2011-2014
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Player Norge Stavanger 2010-2015
13 - 14 Apr 2024 NF Weekend Training Norge Hamar 2008-2015
Hver lørdag Fra 06 Jan 24 NF Individual Training Player Norge Bergen 2010-2015
Pågår til 31 Dec 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Oslo 2010-2013
Pågår til 30 Jun 2024 NF Individual Training Goalkeeper Norge Stavanger 2006-2015

Sjekk den komplette Eventkalender her.

KONTAKT OSS FOR MER INFORMASJON OM VÅRE TRENINGSPROGRAM


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke