Å være trener – 6 viktige egenskaper

Postet på: 10/03/2021
NF Academy Trenere
NF Academy Trenere

Å være trener – 6 viktige egenskaper

Nøkkelen er å ikke fokusere på å bare være et teknisk geni, overentusiastisk eller en god lærer. Det viktige er å finne balansen mellom disse.

Det tekniske temaet er en sentral pilar i NF Academys suksess med å utvikle spillere. Derfor må vi gå svært nøye til verks når vi velger våre trenere.

Vi vet at selv når trenerens kvalitet er over snittet, vil ikke kun hans kunnskap føre til at spillerne utvikler seg. Treneren må også ha evnen til å stimulere spillernes interesse og motivasjon, finne de riktige læringsmetodene for å nå du unge spillerne og håndtere både egne følelser og de han samarbeider med.

Nøkkelspørsmålet i utvelgelsesprosessen blir derfor hvilke essensielle egenskaper som kjennetegner de beste trenerne?

Klikk her for å bli kjent med alle trenerne i NF sitt trenerteam.

NF Academy Trenere Rodrigo Silva
De fleste av dem har bakgrunn fra de beste portugisiske akademiene, som f.eks. Sporting CP og SL Benfica. Les mer om bakgrunnen til våre trenere.

En god trener må ha en superkomplett profil. I tillegg til å kunne lese spillet, er det svært viktig å mestre pedagogikk,

sier NF Academys trener Rodrigo Silva, som for tiden arbeider i Oslo.

Rodrigo fortsetter, “Trenerens rolle innebefatter å gjøre beslutninger basert på ulike krav som følger en satt tankegang innenfor flere felt:
– Organisering av treninger;
– Lederstil;
– Kommunikasjon med spillere, dommere, journalister osv;
– Strategiske og taktiske muligheter som oppstår basert på observasjon og analyse av spillet;
– Å kontrollere press knyttet til konkurranse;
– Evnen til å kontrollere både sine og lagets følelser.”

LES OGSÅ: Kommende NF samlinger i din region.

6 viktige egenskaper

Slik vi har snakket med Rodrigo Silva, har vi også snakket med ulike trenere fra ulike sportsmodaliteter, sammenhenger og aldre. Basert på det vi snakket om, har vi identifisert seks hovedegenskaper en trener burde besitte:

1 – Lederskap
Ta kontroll og ha initiativet til å gjøre beslutninger. Spillere og andre medlem av laget vil føle seg sikre på at du ikke er redd for å ta ansvar.

Å tillegge seg en tydelig og selvsikker, aldri aggressiv, talemåte vil også hjelpe treneren med å opparbeide andres respekt for sine synspunkt og ordrer.

2 – Kunnskap
Treneren må ha kapasitet til å kunne se på både en spiller og et helt lag, se hva som behøves og hvilke styrker som finnes, for så å kunne legge en fungerende plan for hvordan man kan bli så suksessfull som mulig med disse. Kapasitet til å analysere en spiller eller et lag, og iverksette en god arbeidsplan.

Her hjelper erfaring mye. Arbeid basert på erfaringer og kunnskap fra suksesstilfeller vil øke effektiviteten ved en metode.

3 – Vær en lærer
En trener må formidle kunnskap, siden det ikke er nok å bare vite; det er helt nødvendig å også forstå hvordan man lærer bort, særlig når man arbeider med barn (Det er et sentralt poeng for å lede NF treningene).

Selv ikke trenere er «naturlige lærere». Det er viktig å lære av all erfaring, slik at man finner de mest effektive måtene å forklare øvelser, spillsituasjoner og annen informasjon.

4 – Egne kvaliteter
Å være lojal mot arbeidsgruppen, å lede alle aktiviteter, arbeide hardt og entusiastisk, være naturlig og real, og å oppføre seg i tråd med sin egen personlighet.

5 – Vite hvordan å arbeide som et lag
En arbeidsgruppe basert kun på individet gir større muligheter for personlig spillerutvikling, men en spiller må være del av en gruppe. En spiller alene vil aldri utgjøre den store forskjellen i det lange løp, og må vite hvordan å arbeide sammen med resten av laget for å nå suksess.

Alle trenere må vite hvordan man arbeider som et lag.

6 – Kunne skape vinnermiljø
Det ønskede vinnermiljøet avhenger av trenerens entusiasme og dedikasjon, og det er opp til treneren å gjøre sitt beste for hver spiller og arbeidsgruppen. Det er trenerens ansvar å hjelpe spillerne med å gjennomføre sesong etter sesong, og viktigst av alt, å bli sikre på sin evne til å ta og utføre beslutninger.

Vinnermiljøet avhenger i hovedsak på at man er besluttsom, slik at man kan fokusere på å gjøre spillernes mål oppnåelige.

NF Academy Trenere
Om du ønsker å delta på våre program og lære av våre topptrenere, ta en kikk i vår eventkalender og se kommende samlinger i din region.

NF Trenere

NF Academy startet med å bygge laget sitt for noen år siden, og består i dag av et svært erfarent og profesjonelt teknisk team som gjør en forskjell for Skandinavias spillerutvikling.

De fleste av dem har bakgrunn fra de beste portugisiske akademiene, som f.eks. Sporting CP og SL Benfica. Les mer om bakgrunnen til våre trenere.

Om du ønsker å delta på våre program og lære av våre topptrenere, ta en kikk i vår eventkalender og se kommende samlinger i din region.

Vi er alltid åpne for å høre fra nye trenere som ønsker å bli del av prosjektet vårt. For å finne ut mer, kan du kontakte oss her.

KOMMENDE NF ARRANGEMENTER

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
28 - 29 Sep 2024 NF Weekend Training Norge Vestfold 2009-2016

Sjekk den komplette Eventkalender her.

BE OM EN KONSULTASJON MED OSS


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke