5 ting som gjør NF Academy annerledes

Postet på: 27/05/2020
POPULÆRT: Undersøkelser viser at NF Academys deltagere er svært fornøyd med produktet.
POPULÆRT: Undersøkelser viser at NF Academys deltagere er svært fornøyd med produktet.

5 ting som gjør NF Academy annerledes

Det er mange fotballsamlinger du kan delta på i sommer. Her er fem årsaker til at NF Academy sitter i førersetet. 

POPULÆRT: Undersøkelser viser at NF Academys deltagere er svært fornøyd med produktet.
POPULÆRT: Undersøkelser viser at NF Academys deltagere er svært fornøyd med produktet.

5 ting som gjør NF Academy annerledes

Det er mange fotballsamlinger du kan delta på i sommer. Her er fem årsaker til at NF Academy sitter i førersetet. 

Mange av de oppkommende fotballtalentene i Norden faller inn i en av to grupper: De hvis fedre var profesjonelle spillere og de som deltok hos private fotballakademier fra en ung alder av.

Hvorfor er det slik?

Mange flatterende ting kan sies om ungdomsfotball i Norden, men klubbene er sjelden gode på talentutvikling. For å nå toppen trenger derfor de fleste spillere litt ekstra. On du ikke er velsignet med en fotballfar og mentor slik Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland er, kan det å bli del av et akademi antageligvis være en god ide.

Men hvilket akademi skal du velge? NF Academy mener vi har et konkurransefortrinn, og her er de fem årsakene til at du skal delta på NF International Trials i sommer.

1. KONTUINITET = MULIGHETER

NF Academy arbeider med spillere over tid, vi opererer med et økosystem av samlinger og turneringer. Alle våre samlinger henger sammen og tilbyr spillerne en rekke muligheter.

Vi har tidligere publisert en artikkel om hvordan mange spillere går videre til prøvespill hos Sporting CP og hvordan enda flere vil få den muligheten etter deltakelse på en av våre samlinger.

Soo Even Lervik er vår lokale partner i Trondheim, er gift og har 5 flotte barn (alle spiller/har spilt fotball). Han har selv drevet med nesten alt av idrett, for det meste fotball og håndball.

«De viktigste fordelene etter min mening ved å være en del av NF Academy familien, er den personlige oppfølgingen man får som spiller. En oppfølging/kompetanse som de fleste foresatte ikke besitter. Dette gir nettopp ditt barn den profesjonalitet/guidens for utvikling i kontrollerte former. Så skal man ikke undervurdere det å være sammen med likesinnede i en treningsgruppe, samt få spilleopplevelse sammen med dem. «Like barn leker best» er det et ordtak som sier og nettopp det er det hos NFA. Her får man være sammen med de som kommer 20 min før trening, står gjerne flere timer igjen i etterkant, for de elsker sin idrett. Har en motivasjon, en drøm de gjerne vil forfølge, men ikke minst og kanskje viktigst,de har det GØY.»

«Den effekten og innflytelsen som NF Academy har er udiskutabelt positiv, det gir barna en ekstra dimensjon på læring. Det vil alltid være en inspirasjon å ha profesjonelle utenforstående trenere som har en tilhørighet til store fotballnasjoner og klubber»

Soo Even Lervik, vår regionale partner i Trøndelag, ser frem til å hjelpe flere unge spillere med å heve nivået sitt på de kommende NF Academy samlingene i Norge.
Soo Even Lervik, vår regionale partner i Trøndelag, ser frem til å hjelpe flere unge spillere med å heve nivået sitt på de kommende NF Academy samlingene i Norge.

2. DEN PORTUGISISKE FILOSOFIEN

En annen ting som gjør NF Academy unikt, er den portugisiske tilknytningen.

Portugals befolkning ligger på bare litt over ti millioner, men landet har likevel prestert langt bedre enn det folketallet skulle tilsi i internasjonale turneringer de siste årene og vant til og med EM i 2016.

De fleste av NF Academys trenere har erfaring fra portugisiske toppklubber som Sporting CP, hvor de hadde direkte innsyn i hva som kreves for den neste Cristiano Ronaldo eller Nani.

Var akademidirektør Gonçalo Nunes forsøker å viderebringe den portugisiske fotballfilosofien til elevene hos NF Academy. Han trekker frem at det kompetitive aspektet ved spillet er velkomment i Portugal. Spillerne er ikke bare oppfordret til å ha det moro fra ung alder, men også til å vinne.

– Dette er noe vi forsøker å viderebringe til de nordiske spillerne, sier Nunes. – De nordiske spillerne er ikke opplært i konkurransen ved spillet på samme måte som deres portugisiske motparter. Et vinnerinstinkt er nødvendig om du skal lykkes i å nå det høyeste nivået i fotballen.

Hovedmålet er å forbedre evnene til å lese spillet hos deltakerne. For å gjøre det, arbeider vi ut fra spillets prinsipper. Når de begynner å forstå prinsippene og gjør korrekte beslutninger i ulike situasjoner, vil de utvikle seg stort som spillere, uavhengig av teknisk nivå:
Steg 1 – Offensive prinsipp: Progresjon; Offensiv dekning; Mobilitet; Rom.
Steg 2 – Defensive prinsipp: Forsinkelse av spill: Defensiv dekning; Balanse; Kompakthet.

Det tredje steget er basert på den enkelte spillerens teknikk. Det er også der trenerne våre gir mest direkte tilbakemelding og råd til spillerne rundt prestasjonene deres:
Steg 3 – Kompetitive økter for å tilrettelegge for individuell teknisk utvikling: Dribling/taklinger, avslutninger, ballkontroll, heading, keeperstillinger, 1 mot 1 situasjoner og mere.

NF Academys akademidirektør Gonçalo Nunes
NF Academys akademidirektør Gonçalo Nunes
NF Academys akademidirektør Gonçalo Nunes
NF Academys akademidirektør Gonçalo Nunes

Akademidirektør Gonçalo Nunes legger til at spillerne i Portugal også lærer fotball med en viss analytisk tilnærming. Dette er noe han også forsøker å implementere ved NF Academy samlinger.

– Vi forsøker å bryte spillet opp i mindre biter, slik at spillerne kan få en mer helhetlig forståelse av spillet. VI ønsker at spillerne skal bli bedre problemløsere. Vi gir dem flere utfordringer som de må takle under press. Du må ikke bare ha raske føtter i fotball, du må tenke raskt også.

3. Fokus på spillerutvikling

NF Academy tilbyr skreddersydde spillerutviklingstiltak for både lokalt, regionalt og internasjonalt. Et av disse programmene som vi skal gi litt ekstra oppmerksomhet her er NF Team Training.

Hva er Team Training?

Et unikt tilbud for lærelystene spillere som ønsker kontinuitet og kvalitet. Gjennom Team Training får spilleren over tid mulighet til å samarbeide tett med erfarne spillerutvikler fra portugisiske toppklubber, samt bli integrert i en spillergruppe med dyktige spillere fra regionen.

Hver treningsgruppe bygges opp med spillere i ulike posisjoner og programmet kombineres med lagtreninger, treningskamper, lagsmøter og individuelle spillerevalueringer.

Hvem passer det for?

NF Team Training er et skreddersydd program for satsende spillere som ønsker å delta på lagtreninger der man kombinerer teori, treningskamper og treningsøkter. Programmet passer perfekt for spillere som ønsker å utvikle seg sammen med andre spillere av god kvalitet. Man må ikke være tatt ut til  sone / kretslag for å delta, men spillerne bør holde ett godt nivå. For de som eventuelt er tatt ut til sone / krets er Team Training ett meget godt supplement.

Gutter født mellom 2009 og 2006 må ha fra et godt til høyt regionalt nivå. For de yngre spillerne født mellom 2013 og 2010 er Team Training et åpent program, men vi anbefaler spillere å holde fra et godt til høyt regionalt nivå for sin alder. For de yngre spillerne er Team Training den perfekte arena for å forberede seg til sone og krets uttak.

NF Team Training i Norge
NF Team Training i Norge

4. TALLENE SNAKKER FOR SEG

NF Academy har gjennomført undersøkelser gjennom årene hvor resultatene er svært oppløftende.

87,44 prosent av NF Academys deltagere det siste året har sagt at de øsker å melde seg på nye samlinger den kommende sommeren.

NF Academys mer detaljerte data viser også at deltagerne er voldsomt begeistret for kvaliteten ved det tekniske programmet, som NF Academy er svært stolt over.

5. LOKALE PARTNERE

NF Academy har samarbeidspartnere i hele Norden. Dette betyr at de gir noe tilbake til de lokale klubbene finansielt, men også at de forstår hva som beveger seg og er bedre utstyrt for å imøtekomme spillerne og deres foreldre på et personlig plan.

I forkant av våre samlinger kan spillere og foreldre snakke ansikt til ansikt med NF Academys partnere og få deres spørsmål besvart på deres språk. Responsen vil i tillegg være rask og effektiv, siden det ikke er noen mellommenn involvert.

NF Academys lokale partnere forsikrer også at de tilreisende trenerne er forberedt på oppgaven de har foran seg.

– Jo bedre forberedt du er, jo bedre vil produktet ditt være. Vi ønsker å vite så mye som mulig om spillernes nivå og ambisjoner på forhånd. Dette gjør til at vi kan skreddersy et produkt for spillerne både som gruppe og på individuelt nivå, sier Country Manager i Norge, Rune Bjørnødegård.

KOMMENDE NF INTERNATIONAL TRIALS

Dato Program Land Sted Aldersgrupper
07 - 09 Jun 2024 NF International Trials Norge Lofoten 2008-2015
28 - 30 Jun 2024 NF International Trials Norge Moss 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
01 - 03 Jul 2024 NF International Trials Norge Hamar 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
05 - 07 Jul 2024 NF International Trials Norge Vestfold 2008-2015
09 - 11 Jul 2024 NF International Trials Norge Arendal 2008-2015
12 - 14 Jul 2024 NF International Trials Norge Ålesund 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Trøndelag 2008-2015
16 - 18 Jul 2024 NF International Trials Norge Fredrikstad 2008-2015
19 - 21 Jul 2024 NF International Trials Norge Romerike 2008-2015
02 - 04 Aug 2024 NF International Trials Norge Finnmark 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Troms 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Norge Drammen 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Nordland 2008-2015
09 - 11 Aug 2024 NF International Trials Norge Bergen 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Kristiansand 2008-2015
12 - 14 Aug 2024 NF International Trials Norge Namsos 2008-2015
16 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Oslo 2008-2015
17 - 18 Aug 2024 NF International Trials Norge Stavanger 2008-2015

Send forespørsel


Lær mer om vår bruk av informasjonskapsler: Cookies | Personvern


* Disse feltene er obligatoriske.

FINN ARRANGEMENT

- Velg et alternativ – Du vil automatisk bli videresendt til egen side med ditt valg. -

Begynn å skrive og trykk Enter for å søke