Kristian Arnstad

Fra Cascais til eliteserien

Kristian Arnstad (15) kom for 3 år siden inn i NF Academi sitt NF Elite Selection program. I år har landslagskapteinen debutert for Stabæks A-lag.

Den meget anvendelige midtbanespilleren, er et av de største talentene uten proffkontrakt i Stabæk. Arnstad er kaptein på det norske U16-landslaget, og fikk sin A-lagsdebut for Stabæk de siste 10 minuttene av cupkampen mot Elverum i april. Tre år etter at Arnstad spilte Iber Cup i Cascais som en del av sitt første Elite selection- program i NF Academy.

«Jeg spilte sammen med gode spillere og trente under meget kompetente trenere. Først og fremst var det en veldig gøy opplevelse, og jeg fikk gode referanser på hvor de beste lagene i Europa står ferdighetsmessig. Slike program er verdifulle, fordi man senere lettere tar overgangen til høyere nivå i nye treningsgrupper. Som for eksempel kretslag, landslag eller større klubber, sier Kristian Arnstad.»

LES OGSÅ: I sommer kan du vinne et treningsopphold med Sporting Academy 

(Følg Kristian Arnstad sin utvikling på Instagram. Artikkel fortsetter under bildet)

Vil bli best i verden

Arnstad byttet med et annet kjempetalent i Herman Geelmuyden, som har proffkontrakt i Stabæk. Arnstad trener med A-laget i snitt 1 gang i uken. Den løpssterke, tekniske og spille-klokke midtbanespilleren ser fram mot neste samling med U16-landslaget i Porsgrunn i juni. Han blir 16 år i september, og har satt seg klare mål som fotballspiller.

«Målet er først proffkontrakt, og deretter spille i en av topp5-ligaene i Europa. Til slutt ønsker jeg å bli verdens beste spiller. Det er hva jeg jobber for, og trener hver dag for, forteller Arnstad.»

LES OGSÅ: Landslagsspillere i NF Academy program 

Han spilte barnefotball i Heming før han gikk til Stabæk året før han ble plukket ut til NF Academy sitt selekteringsprogram i Iber Cup Cascais. Arnstad fremstår allerede som en komplett midtbanespiller for alderen, der både offensive og defensive ferdigheter er av høyt nivå. I følge flere kilder følges han av Manchester United. Veien fram til debuten for Stabæk sitt A-lag har vært en reise fra breddeklubben Heming til et av de beste akademiene i Skandinavia. På veien fikk Kristian Arnstad også kjenne på det internasjonale nivået, som han senere har møtt på landslagsnivå for Norge.

«Stabæk sitt akademi har veldig gode fasiliteter og er et av de beste i Skandinavia. I forhold til det å bli plukket ut til et krets- eller nasjonalt tiltak, har det helt klart vært verdifullt og hatt med seg erfaringen fra NF Academy,» avslutter U16-kaptein Kristian Arnstad.

NF Academy søker spillere

Neste stopp for NF Elite Selection blir Nordic Invitational Cup i Esbjerg fra 28 juli til 4 august. Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts