SPRINGBRETT TIL PROFFDRØMMEN: Landslagsdebutant og NF Academy-spiller Alexi Hughes sier scholarship-programmet har hjulpet hans utvikling.

Veihjelp mot proffdrømmen

Det er mange veier til suksess, men noen er bredere og mer farbare enn andre. NF scholarship hjelper unge spillere å nå proffdrømmen.

14-åringen Alexi Hughes, som til daglig spiller for Trelleborg FF og også er tilknyttet NF Scholarship-program, oppnådde nylig et av sine store mål: Han debuterte for det chilenske U15 landslaget.

– Å representere Chile var en stor opplevelse for meg. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg tok på meg drakten og så meg selv i fargene til mine foreldres hjemland. Tenk at jeg, en gutt fra en liten by i Sverige, var i troppen som skulle spille mot Brasil. Jeg var stolt, sier han.

I løpet av landslagsoppholdet spilte Hughes og lagkameratene tre kamper. I den siste kampen, der de spilte mot det chilenske laget Cobresal, skåret Hughes det avgjørende 2-1 målet.

Den svenskfødte unggutten, som søkte chilensk statsborgerskap i forbindelse med landslagsuttaket, takker moderklubben Trelleborg FF for at han har blitt så god. Han er også full av lovord om NF Academy, som han mener er viktig for den pågående utviklingen hans.

– Å være på NF Academy er en ære, men det hjelper meg også å utvikle meg som fotballspiller og menneske. Jeg har vokst med den oppfølgingen jeg har fått, sier han.

LANDSLAGSUTTAK: Alexi Hughes debuterte nylig for det chilenske U-15 landslaget.

 

Proffhjelp for å bli proff

Hughes var en av de ti  spillere som i fjor ble utvalgt til NF Scholarship-program. I år er det nytt uttak. Alle spillere som er født mellom 2004 og 2006 er i utgangspunktet kvalifisert for å søke. For å bli evaluert må man ha deltatt på en eller flere av NF Academys samlinger i løpet av året, slik at trenerapparatet vårt får anledning til å stifte bekjentskap med den enkelte spilleren.

Du kan lese mer om scholarship programmet her 

De som blir  utvalg til scholarship-programmet, vil det neste året få fullfinansiert et bredt opplegg, som gir dem erfaringen og rådgivningen de trenger for å optimalisere utviklingen sin. Målet vårt er at spillerne skal bli så gode at de blir tilbudt proffkontrakt med en europeisk toppklubb når scholarship-programmet er omme.

Så er selvsagt spørsmålet, hvordan skal dette la seg gjøre? Hva består scholarship-programmet helt konkret i? I løpet av et scholarship vil vi sørge for at spillerne får matchtrening på elitenivå. De som blir utvalgt, vil være en del av NF Academys elitelag som spiller Riga Cup, MIC Fotball Barcelona og High Peformance Camp i Portugal. NF Academy vil også  tilrettelegge for minimum 2 ukers trening  med et europeiske toppakademi.

PRØVESPILL HOS SPORTING: Alexi gjorde en god figur under treningsopphold hos Sporting CP i november 2019

I tillegg til alt dette, vil de utvalgte få individuell rådgivning annen hver uke med NF Academys treningsapparat. Trenerne vil  gjennomgå treningsaktiviteter og utvikle skreddersydde treningsopplegg for enkeltspillerne. Hver måned vil spillerne også få analyser av kampene de har spilt og få muntlig individuell oppfølging i form av telefonkonferanser.

Spillere vil med andre ord få en oppfølging som ellers bare er profesjonelle spillere forunt. Årsaken er at vi mener det er viktig å tidlig leve opp til den profesjonelle standarden for å nå proffdrømmen.

Og igjen, alt dette er gratis, bortsett fra transportkostnader underveis.

LES OGSÅ: -Vi skal gi flere spillere mulighet hos de beste europeiske akademiene

I hodet og beina

Goncalo Nunes, som er ansvarlig for NF Academy sitt scholarship-progam og har tatt UEFAs A-lisens treningsutdanning. Portugiseren har også drevet utviklingsarbeid i snart 26 år, helt siden han var 18. Tidligere jobbet han  som spillerutvikler i Benfica.

Han har også jobbet tett med trenerlegenden Carlos Queiroz, som blant annet har vært hovedtrener for Real Madrid og Portugals A-landslag. Queiroz tidligere selskap, Football By, samarbeidet i flere år med Manchester United utviklingsavdeling. I denne sistnevnte perioden var Nunes en av Queiroz betrodde medhjelpere og han har lærte mye på innsiden av en av Europas største talentfabrikker.

MANGE FRYNSEGODER: Scholarhsip-programmet, som vil være i regi av Goncalo Nunes, har en totalpakke med mange frynsegoder for unge, ambisiøse talenter.

Nunes  har i dage en klar formening om hva han ser etter hos norske talenter i forbindelse med uttaket til NF Academy.

– Spillerne må ha utviklingspotensiale, men de må også ha den riktige mentaliteten. De må ha fokus og være disiplinerte. Først når mentaliteten er på plass, kan vi virkelig få noe ut av det foreliggende talentet, sier han.

De beste av de beste

Nunes sier programmet vil ha et svært høyt nivå, både individuelt og kollektivt.

–  Vårt uttalte mål er å tiltrekke oss de beste fra Skandinavia. Videre ønsker vi å skape en prestasjonskultur, der gode spillere pusher hverandre. Det er viktig at unge talenter får internasjonal matching tidlig og at de spiller kamper på det nivået. Det sørger vi for gjennom dette programmet.

Mange unge, fremadstormende norske spillere ønsker å engang spille i en av de europeiske topp 5-ligaene. Nunes mener at forberedelsene for en slik fotballframtid, bør starte tidlig. NF Academy er derfor et viktig – og i mange tilfeller nødvendig – springbrett.

– Når spillerne er mellom 16 og 19 mener vi tiden er inne for å hjelpe dem å komme seg til et av toppakademiene i Europa. Vi mener de har mye større sjanser for å bli virkelig gode om de går gradene der. På et akademi får de optimal lengde på sesongen, en konkurransepreget treningshverdag og erfarne trenere. I tillegg får de oppfølging vedrørende kosthold og mentalhelse. Akademiene er også flinke til å sørge for at spillerne holder skolearbeidet ved like. Alt dette er viktig og det må starte tidlig, sier Nunes.

Trelleborg-spiller og NF Academy-spiller Alexi Hughes sine personlige ambisjoner overlapper ambisjonene som Nunes og NF Academy har for ham.

– Jeg vil nå det høyeste mulige nivået jeg kan innenfor fotball. Dette har vært drømmen min siden jeg var tre år gammel. For å nå denne drømmen vil jeg jobbe hardt. Lidenskapen min for sporten er så stor at jeg aldri vil gi opp.

 

Kommende treningssamlinger i Norge

Dato Sted
17 – 21 feb Asker (Oslo) Book nå!
19 – 21 feb Kongsvinger Book nå!
24 – 26 feb Bergen Book nå!
24 – 26 feb Drammen Book nå!
28 feb – 01 mar Etnedal Book nå!
28 – 29 Mars Strømmen Book nå!
18 – 19 April Fåberg Book nå!
02 – 03 Mai Orkanger Book nå!
09 – 10 Mai Tromøya Book nå!
23 – 24 Mai Stjørdal Book nå!
20 – 21 Juni Gjøvik Book nå!
12 – 13 September Drammen Book nå!
19 – 20 September Fåberg Book nå!

Delta på NF Academy turneringslag i vinter/påske

Gjennom vinteren deltar vi i Riga Cup, MIC Barcelona, Ibercup Cascais og Future Cup der man i mange av turneringene får topp internasjonal motstand. Er du en satsende spiller som har behov for kamptrening på vinterstid så ta kontakt med oss. Gi oss en kort beskrivelse av spilleren sin bakgrunn og hvilke turneringer man ønsker å delta i, og vi følger opp.

I vinterferien uke 8 og uke 9 er det også mulighet for å bli med på NF Elite Training Camp i samarbeid med Sporting Academy.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts