Sporting sender speider på NF Elite Qualification camp

Sporting Lisboa sender egen talentspeider til NF Academy sin NF Elite Qualification camp i Danmark 23.-25. august.

Under sommerens populære program NF International, vil alle spillere i 2004, 2005 og 2006, som blir kåret Player of the camp, vinne innbydelse og gratis deltakelse til NF Elite Qualification Camp i Danmark 23.-25. august. Der vil de ha mer enn bare topp-trenere sitt blikk festet på seg under under treningsøktene.

Akil Momade er inne i sitt år nummer 13 som talentspeider for Sporting Lisboa. 52-åringen har høy trenerutdannelse, og har jobbet som hovedtrener for både aldersbestemte lag i Benfica og Belenenses i tillegg til A-lag på nivå 3 og 4 i Portugal.

Momade er ventet til danske Nyborg som speider for Sporting Lisboa. Her forteller han litt om hva den portugisiske toppklubben ser etter hos unge talentfulle spillere.

Det å være komfortabel med ball og besitte et godt grunnteknisk register, der alt fra pasninger, mottak, dribling, skudd med mere er en del av helheten. Spilleforståelse og evnen til å lese spillet både med ballen i laget, eller der laget jager å få kontroll på spillet. Viljen og lysten til å være dominerende, samt ta gode og raske avgjørelser underveis i spillet. Ellers er iver, glød, lyst og karakter andre komponenter vi ser etter. I gitte posisjoner som keeper og midtstopper ser vi muligens i tillegg etter fysiske faktorer som høyde eller hvor høye spillerne kan bli som voksne, forteller talentspeider Akil Momade.

Les også: Elitetreningsleir i Portugal i høstferien i samarbeid med Sporting Academy

Akil Momade, Sporting CP’s talentspeider som skal være i NF Elite Qualification Camp i Danmark

Treningsopphold med Sporting

NF Academy sin nyvinning NF International blir rullet ut i 15 byer i Skandinavia denne sommeren. I 2004, 2005 og 2006-årgangen skal det kåres en player of the camp, som vinner innbydelse og gratis deltakelse til NF Elite Qualification Camp.

En ny trenings-camp med høyt sportslig innhold for alle deltakere som kommer fra både Norge, Sverige og Danmark. I tillegg vil de to beste i hver alderskategori vinne et 3-dagers opphold med det verdensberømte akademiet til Sporting Lisboa.

Der speiderne ikke er så opptatt av hva som står i passet.

Vi forsøker å danne et bilde av potensialet, kvaliteten og kostnadene ved å hente talenter utenfor Portugal. Derfor er gjerne den primære målgruppen spillere uten kontrakt. På sikt er målsetningen vår at denne spilleren, uansett nasjonalitet, en dag kan bli en del av vårt A-lag, forteller Sporting Lisboa-speideren videre.

Talentspeideren trekker frem arbeidet akademier som NF Academy, og flere klubber har startet opp de senere år, som en suksessfaktor for nordiske spilleres fremganger internasjonalt.

Det er mye fokus på de tekniske og strategiske sidene av spillet. De senere år har også flere nordiske spillere tatt steget inn i de største europeiske ligaene. En avgjørende faktor for økningen er uten tvil fokuset på spillerutvikling i en del klubber og akademier i Norden, fullfører Momade.

NF Academy players training in Sporting’s Academy

Utvikle spillere the Sporting-way

Uavhengig av nasjonalitet er det ikke nok å bare være talentfull med ball.

For å passe inn i gode lag som Sporting må en spiller være mer enn en veldig god atlet. Det handler også om de strategiske ferdighetene, som gjør at spilleren får ut potensialet sitt. Det å være en del av en sterk konkurransegruppe, vil utvikle spilleren til å ta nye steg på banen. Både teknisk, fysisk og mentalt. Konkurransesituasjonen i gruppen vil gi utfordringer å løse underveis, som også inkluderer det å konkurrere mot eldre utøvere. Nøkkelen til å få ut potensialet i talentet ligger i å lære spillet ved å spille det, og vi ser derfor ofte etter spillertyper vi mener kan bekle roller i hvordan Sporting ønsker å spille, sier Akil Momande til slutt.

NF Academy søker spillere

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts