– Utviklende både som fotballspiller og menneske

Oscar Fuglsang er dansk U17-landslagsspiller. På veien dit har backtalentet vært en del av NF Academy sine NF Selection program.

Høyrebacken tok steget fra vesle Lyseng til Superliga-klubben AGF som U12-spiller. Året etter var han en del av NF Academy sitt program i Iber Cup Cascais. Fuglsang var det neste året en del av programmene, som også inkluderte samme verdenskjente turnering i Estoril.

– Spesielt var det første året en stor og god opplevelse for en ung fotballspiller. Vi var samlet en uke før Iber Cup startet, og der var en rekke gode spillere fra både Sverige og Norge på mitt lag. Samholdet i laget var godt, og jeg knyttet mange vennskap jeg pleier på den dag i dag. Det er mye god læring i å bli kastet inn på et nytt lag på et høyere nivå. Jeg hadde veldig god utvikling både som spiller og menneske av tiden i NF Academy. Et meget godt konsept for spillere som søker utvikling under gode trenere, sier Oscar Fuglsang.

Les også: Elitetreningsleir i Portugal i høstferien i samarbeid med Sporting Academy 

(Følg Oscar Fuglsang sin utvikling på Instagram. Artikkel fortsetter under bildet)

View this post on Instagram

??-?? #fordanmark

A post shared by Oscar Fuglsang (@oscarfuglsang_) on

En reise i utvikling

Unge Fuglsang har alltid vært treningsivrig og bevisst på å utvikle seg som spiller. Derfor er han i dag en del av Silkeborgs ungdomsavdeling. En klubb kjent for å klekke ut talenter til eget A-lag og eksportering til større klubber.

17-åringen dro fra AGF og Aarhus sist sommer. Etter å ha blitt tatt ut i troppen til det danske U16-landslaget gikk reisen knappe 5 mil vestover. Til den lokale rivalen Silkeborg.

Selv om Silkeborg sist sesong rykket ned i 1. divisjon, var valget til unge Fuglsang tuftet på hvor han kunne utvikle seg selv best som spiller.

Han beskrives som en moderne høyreback. En 2-veis spiller, som håper at neste sesong blir den han får trene med A-laget. Silkeborg rykket opp igjen i Superligaen denne sesongen, der Fuglsang allerede har fått debuten på reservelaget.

«Jeg skiftet til Silkeborg primært for egen utvikling, fordi dette er en klubb som satser på unge spillere. For egen del har den første sesongen her vært god. Vi ble nummer 2 i U17-ligaen, og spilte cupfinalen. Jeg skal også være med på det danske U19-landslaget etter ferien, og håper da å få trene med A-laget. Det blir nok for tøft å etablere seg der allerede nå, men målet er å få snuse litt på det,» forteller Fuglsang.

Oscar Fuglsang sammen med NF Selection U13 som kom til kvartfinale i Ibercup Estoril der de tapte mot Sporting på straffesparkkonkurranse.

17-åringen mener programmene til NF Academy har gjort det lettere for han å tilpasse seg nye nivå og treningsgrupper.

«Jeg vil si tida i NF Academy har vært med på å ufarliggjøre det fremmende og nye et landslagsuttak, et klubbytte eller å ta et nytt nivå som spiller, kan utgjøre. Programmene har et høyt sportslig nivå med gode trenere, og der er spillere fra flere land som søker det samme som deg. Summen av dette er at du utvikler deg som både menneske og spiller», avslutter Oscar Fuglsang.

Les også: Bli med på NF Holiday Camp i Barcelona i høstferien

NF Academy søker spillere

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts