NF Academy spiller Jan Aleksander Miller: «Detaljene gjør meg mer komplett«

Jan Aleksander Miller er en av Norges mest lovende angripere i 2003-årgangen. Stabæk-gutten mener detaljene han lærer i NF Academy-systemet, gjør han til en bedre spiller i treningshverdagen hjemme.

Jan Miller var senest i januar tatt ut til Statoils landsdelssamling for gutter født i 2003. Det er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der neste steg er landslaget. 50 spillere ble tatt ut. Det i seg selv er en fantastisk prestasjon, når man vet det i snitt er rundt 1000 spillere i hvert alderskull, som regnes som talenter. Miller er en del av 2003-gruppen som det siste året har vært inne i NF Academy-systemet. Det har vært et godt supplement til treningshverdagen, mener unggutten.

 

 

NF Academy har dyktige og dedikerte trenere med en portugisisk-inspirert trenerfilosofi. Det passer meg bra, for det gir meg mye teknisk jeg kan overføre til norsk fotball. Det har også gitt meg en rekke små detaljer, som jeg har tatt med tilbake til  treningshverdagen i Stabæk. Det er ting jeg tester ut og jobber med på trening, sier Miller innledningsvis.

Store forbilder

Han er spiss med store forbilder. De er noen av europas største målscorere. Lewandowski og Griezmann. Reisa har såvidt starta. Fra Birkebeinern har han nå blitt en del av den lovene talentsatsinga i Stabæk.

– Jeg trente en periode med både Mjøndalen og Strømsgodset, og valget falt på sistnevnte. Stabæk var et nytt steg med nye muligheter. Dette er et av de bedre stedene i Norge på spillerutvikling, forteller Miller.

Han har rundt 10 timer organisert trening med klubblag hver uke i tillegg til kamp. Noen timer egentrening må også til, og i påska skal G15-spilleren være med på NF Academy sitt lag under Iber Cup i Cascais.

–  Jeg gleder meg enormt. Vi  har et sterkt lag med mange gode spillere. Målet er å komme langt og kanskje vinne hele turneringa, sier en offensiv angriper to uker før alvoret braker løs på banen utenfor Lisboa.

2018-sesongen starter neste uke med Stabæks 2003-lag. Som øving til neste års nasjonal serie har de meldt seg opp i 2002- serien.

Høyt nivå

I fjor ble Miller tatt ut på NFF Buskeruds kretslag, og spissen debuterte også for NF Academy under Iber cup Scandinavia den sommeren. En opplevelse som ga mersmak i tillegg til 6 mål for 2003-laget i Esbjerg.

Miller scoret i 1-1 kampen mot den japanske puljevinneren Kyoto. Deretter var den robuste spissen sist på all tre kassene i 3-2 seieren mot Haderslev, og et av måla i 4-2 seieren mot Asker. Tredjeplass av fem lag i gruppa gav b-sluttspill på NF Academy-laget. Der ble det stopp i semifinalen med 1-4 mot Riga. Der scora Miller sitt sjette mål for turneringa.

– Den personlige målsetningen er å score flere mål i Cascais i påska, sier Miller.

Etter Iber Cup Scandinavia ble Miller tatt ut til NF Academy Elite Training Camp i høstferien i fjor. Der fikk han trene og bo som en profesjonell fotballspiller i ei uke sammen med jevnaldrende, talentfulle og motiverte gutter.

– Det var veldig gode treninger med høy intensitet, og trenere som satte krav til oss spillere. Det var stort fokus på tekniske detaljer, og jeg har plukket med meg mye av dette hjem til Norge, runder Jan Aleksander Miller av.

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts