NF Academy Keeper: «Uansett et høydepunkt som gir meg lyst til å trene enda mer for å bli en bedre keeper.»

Sebastian Hansen (11) deltok på NF Elite Training Camp i oktober. Den unge talentfulle keeperen la igjen et solid inntrykk. For to uker siden ble Ålesund-gutten invitert til å trene med 2005-laget på akademiet til den portugisiske toppklubben Sporting Lisboa.

SPORTING-AKADEMIET Sebastian (framme til høyre) trente sammen med resten av keepergruppen til 2005-akademiet til Sporting Lisboa. Bak til høyre står sportsdirektør Joao Plantier fra NF Academy.

Sebastian ble plukket ut til NF Academy Elite-treningsleiren i høstferien i fjor. Der fikk han god oppfølging og trening i ei uke sammen med andre topp motiverte unge norske og svenske fotballspillere. Sebastian var svært fornøyd med oppholdet i Lisboa. Siden har 11-åringen blitt tatt ut til NF Selection Cascais 2006-laget som skal spille Iber Cup Cascais i påska.Der møter han og lag-kompisene akademilag fra alle de store europeiske toppklubbene. Det gleder han seg enormt til.

– Det er keeper jeg har lyst til å bli, og det er kjempespennende å møte lag jeg vanligvis aldri spiller mot hjemme i Norge. I tillegg er det godt og varmt her i Portugal, sier Sebastian.

KEEPERTRENING Sebastian fikk fire dager med solid keepertrening under vinterfe-rien i Portugal.

I vinterferieuka besøkte han Portugal sammen med broren og faren. Sebastian var invitert til å trene med Sporting Lisboas akademilag i G13-klassa. Det er gutter som er et år eldre enn Ålesund-gutten (Blir 12 i oktober), men han klarte seg i følge Sporting-trenerene godt.

– Det var veldig morsomt, men samtidig litt uvanlig å ikke forstå alt som ble sagt rundt meg. Uansett et høydepunkt som gir meg lyst til å trene enda mer for å bli en bedre keeper, sier 11-åringen.

Til vanlig spiller han for Ålesund-klubben Rollon sitt 2005-lag. Et spennende lag som de siste sesongene har spilt i 2004-serien på Sunnmøre.

SPORTING-KAMP Sebastian og storebroren Stefan fikk se Sporting Lisboa live i hjemmekampen mot Astana.

Sebastians store forbilde er spansk, men han har også en portugisisk favoritt.

– David de Gea er forbildet mitt. Jeg håper å bli så god som han en dag. I Portugal synes jeg Rui Patricio hos Sporting Lisboa er den beste, forteller Sebastian.

I forbindelse med treningsoppholdet fikk Sebastian også se sitt portugisiske keeper-forbilde live.

Sporting Lisboa var ikke helt på topp den kvelden dessverre, og Rui Patricio måtte plukke ut tre baller av eget nett i 3-3 kampen mot Astana i Europe League.

Pappa Rolf Hansen var også godt fornøyd med Lisboa-oppholdet. Selv om det ikke var helt kortbuksetempertur i februar.

– For meg er det først og fremst viktig at sønnene mine trives med det de gjør. Sebastian har en sterk drivkraft mot å bli en så god keeper som mulig. Jeg har vært trener selv i mange år, og i Norge er det dessverre fryktelig få gode dedikerte utviklingsmiljøer for så unge keepere som han. Derfor havnet vi i NF Academy sist høst, og vi er veldig fornøyd med det keeper-tilbudet vi har blitt presentert her, sier Rolf Hansen.

Foto: Rolf Hansen.

Les flere lokale nyheter

Ålesund NF Weekend Camp ble en stor suksess

Fra Sykkylven til Lisboa

Ferdinand Irwing NF Academy spiller – midtbane-elegant fra nordvest

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts