João Santos, NF Academy keepertrener:

Joao Santos var selv en del av Sporting sitt akademi i ti år som målvakt. Som 18-åring valgte han å satse som keepertrener. Han er klar på at de mest dedikerte og største skandinaviske keepertalentene, ikke kan få en bedre treningshverdag enn der kunnskapen om moderne keepere er størst i verden. I Portugal.

Joao Santos har ansvaret for alle keeperne under NF Elite Camp i Lisboa denne høsten. Han er en del av Sporting Lisboa-akademiet sitt keeperteam, og har i tillegg sin egen keeperskole som løper gjennom hele året. Santos er en stor ressurs, alltid blid, og populær blant de skandinaviske keeperne i NF Academy – systemet. 

Jeg synes det er en takknemlig oppgave å jobbe med skandinaviske unge keepere, fordi jeg liker deres holdninger og innstilling til trening. De er rolige og selvsikre, og har gode tekniske ferdigheter. Spesielt er de ofte gode med beina, og de viser stor interesse for å hele tiden lære mer og forbedre seg, sier Santos.

Lære av de beste

Joao Santos var selv keeper i Sporting Lisboa-akademiet fra han var 7 til 18 år gammel. Da bestemte han seg for å bli keepertrener, og tok umiddelbart UEFA C-trenerkurset. 

Jeg startet samme år å jobbe som både hovedtrener og keepertrener, og som 20-åring fikk jeg tilbud om å bli keepertrener for Sporting Lisboas U11-akademilag. Jeg fikk også ansvaret for U14, og nå er jeg inne i mitt fjerde år med ansvar for keeperne på U17-laget i klubben, forteller Santos.

Han peker på at NF Academy sine program er en unik mulighet til å lære fra et av de beste spillerutviklingsmiljøene i verden. 

Etter mitt syn har Portugal de beste trener og keepertrener-miljøer i verden. Det begrunner jeg med at vi tidlig utvikler forståelse for posisjon og spill på banen. I tillegg til at vi også tidlig tenker spillerutvikling. Derfor er deltakelse på NF Academy sine camper, en stor mulighet til å utvikle seg videre gjennom å lære av de beste hele veien.

Som understreker at det ikke er noen snarvei til suksess som keeper. Hardt arbeide er nøkkelordet. 

For å nå toppnivået internasjonalt må en keeper forstå betydningen av ordet akseptere. De må akseptere at det er mye arbeide som må legges ned, hver eneste dag, og talent alene er ikke nok. De må ha en god personlighet, vise mot og lidenskap, og ikke minst ha troen på seg selv

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts