NF Elite Training Camp:  Første gang samarbeidet med Sporting Lisboa!

Rolf Hansen 29.10.2018

NF Academy har i årets tre høstferie-uker gjennomført sin andre NF Elite camp for skandinaviske unge spillere. I oktober har man for første gang samarbeidet med Sporting Lisboa, som har et av Europas ledende spillerutviklingsmiljøer.

NF Academy viderefører sitt samarbeid med Sporting Lisboa, og inviterer alle motiverte spillere til den portugisisk hovedstad i vinterferien 2019.

Den portugisiske toppklubben har blant annet skapt og formet spillere som Christiano Ronaldo og Luis Figo. I tillegg har Sporting i en årrekke produsert spillere til sitt eget A-lag i den hjemlige eliteserien, som har blitt solgt videre til de fem store ligaene i Europa. Sporting Lisboa har som andre portugisiske toppklubber, gjort gjennomført god spillerutvikling over tid til god butikk for å skape verdier til ny satsing på eget akademi og spillerutviklingsmiljø.

Dette treningsmiljøet får nå de nordiske spillerne i NF Academy-systemet nyte godt av gjennom to dager inne på anlegget til Sporting Lisboa.

Morgendagens Sporting-spillere

I høstferien gjennomførte de 39 NF Academy-spillerne to økter under ledelse av høyt kvalifiserte og godt skolerte Sporting-trenere fra klubbens akademi. I høst har nordiske spillere i årskullene 2004-2007 trent en uke under sommerlige forhold i Lisboa. Treningene på Sporting-akademiet ble etterfulgt av en treningskamp mot klubbens respektive jevnaldrende akademilag. I tillegg fikk spillerne en omvisning inne på fantastiske Estadio Jose Alvalade og Sporting sitt eget klubbmuseum. Dette var en guidet tur, der spillere og foreldre fikk høre Sportings stolte historie helt siden den unge grunnleggeren med samme navn som stadion stiftet klubben i 1906. Sporting er nok mest kjent for fotball, og mange fikk en aha-opplevelse av å høre at den portugisiske giganten faktisk hadde 55 idretter å by sine medlemmer på.

Årets Elite camp var fulltegnet etter opptak av motiverte spillere som søkte nye utfordringer og mer utvikling i et nytt og spennende miljø. To økter daglig og flotte bo-forhold gav ei uke med proff-opplevelsen for de nordiske spillerne. Det var NF Academy sitt eget trenerkorps som ledet øktene utenfor Sporting sitt akademi.

På sikt ønsker NF Academy å sende sine beste spillere på treningsopphold i Sporting, men kanskje viktigst av alt er å eksponere både trenere og spillere for et av Europas ledende treningsmiljøer.

I vinterferien (Uke 8 og 9) i 2019 gjentar NF Academy suksessen med å invitere alle motiverte nordiske spillere født 2003-2006 å søke opptak til NF Elite Camp i Lisboa. Opplegget er det samme som denne høsten i samarbeid med Sporting Lisboa.

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts