U14-mannskapet som sikret NF Academy sitt tredje trofe denne sommeren

NF Academy vant Nordic Invitational i Danmark

Den første utgaven av elite-turneringen endte med seier til NF Academy sitt U14-mannskap. NF Academy deltok med totalt 5 lag i aldersklassene U12 til U16 som startet programmet med 3-dagers treningsleir på fantastiske fasiliteter hos vejle sportssenter. Selv om det deltok færre lag enn forventet ble det mange tette kamper for alle lagene mot god Skandinavisk motstand.

 

Turneringen samlet både danske, svenske, norske og tyske lag i tillegg til NF Academy i aldersklassene U12 til U19. Der det altså ble finaleseier i G14-klassen etter 6-3 mot Mjøndalen i en forrykende kamp. Esbjerg slo Kolding 3-0 i bronsefinalen. NF Academy tapte 2 av 6 kamper i gruppespillet, der nederlagene kom mot nettopp de to danske opponentene i bronsefinalen.

NF Academy så samspilte ut i det turneringen startet, og hadde en fin progresjon og stigning gjennom cupspillet.

Fordelen med denne type treningsprogram er at vi kan kombinere god matching med gode treningsøkter, mens vi måler oss mot profesjonelle klubber. Det gir spillerne den rette mentaliteten. Jeg føler det er veldig viktig for å drive god spillerutvikling med unge spillere. Det at vi får muligheten til å jobbe med dem over tid, gjør at vi hele tiden kan utvikle dem i et best mulig miljø for spillerutvikling på godt internasjonalt nivå, sier akademidirektør Joao Plantier.

Les også: Elitetreningsleir i Portugal i høstferien i samarbeid med Sporting Academy

Totalt deltok 76 spillere fordelt på 5 lag i Nordic Invitational

Perfekte forhold

I vakre Esbjerg fikk NF Academy sine lag både gode treningsøkter og god matching på flotte gressbaner i nydelig vær og temperaturer.

Vi hadde flotte faciliteter og alle forutsetninger for å få gode treninger gjennom hele uken. Gressbanene var gode, og det var anledning til å ta seg et bad eller jacuzzi som restitusjon etter treninger og kamper. Vi fikk 6 meget gode treninger før turneringen startet. I tillegg til en økt med vår fysioterapeut, forteller akademidirektør Plantier videre.

Turneringen var tidligere en del av Iber Cup, men valgte etter sist sommer å gå egne veier. Dermed så Nordic Invitational dagens lys som en invitasjonsturnering for elitelag.

NF Academy sine spillere fikk god matching mot sterke lag, men et lite skår i gleden var det med litt tynn deltakelse i enkelte årsklasser. Siste uken i juli er en krevende tid for turneringer. Norway Cup spilles samtidig, og andre større turneringer spilles i både Danmark og Sverige i samme tidsrom.

Dette er en ny turnering, og vi var skuffet over noe lav deltakelse. Når det er sagt var kvaliteten på de lagene som deltok meget god i de aldersklassene våre lag spilte. NF Academy møtte gode skandinaviske lag, der våre spillere presterte meget bra, avslutter akademidirektør Joao Plantier.

Prestasjoner i turneringen

  • U12 tapte finalen mot gode Esbjerg.
  • I U13 ble Kolding for sterke for NF Academy i finalen.
  • Hansa Rostock vant bronsefinalen mot NF Academy I U15-klassen.
  • U16 møtte meget god motstand og vant kampen om 4. Plassen.

Etter en kort sommerferie er NF Academy tilbake med sitt International-program i flere byer i Norge. Det er også anledning til å søke om plass til NF Elite Training Camp i Portugal i høsteferien.

NF Academy søker spillere

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts