NF Academy satser hardt på å utvikle morgendagens målvakter

Rolf Hansen 08.10.2018

NF Academy satser hardt på å utvikle morgendagens målvakter. De talentfulle unge nordiske keeperne i programmene får oppfølging av profesjonelle keepertrenere.

Keeper-rollen er en egen rolle i laget som trenger oppfølging av trenere med spesialkompentanse. I NF Academy er det derfor keepertrenere med bakgrunn fra profesjonell fotball, som står for den daglige treningen av de unge keepertalenene i programmene.

-Helt siden NF Academys oppstart har vi hatt et tett samarbeid med João Santos. Han er ansvarlig for keeper-programmene, og har også sin egen keeperskole i Lisboa. Han er personlig trener for en rekke yngre keepere, og er i tillegg keepertrener for U17-laget til Sporting Lisboa. Det har han vært i 6 år, og Santos håndplukker våre keepertrenere fra hans egen keeperskole. I tillegg har vi brukt Stefan Olimpo i de skandinaviske programmene våre. Han er også til daglig keepertrener i Sporting Lisboa-systemet, sier hovedtrener Goncalo Nunes i NF Academy.

Nordiske keepere langt framme

Metodikken i å videreutvikle morgendagens keepere er en kombinert utdannelse av hvor keeperne befinner seg nå, i samspill med å jobbe med de forskjellige fasene i kamp. Hvilke sterke sider en keeper har, sett opp mot både de defensive og offensive bitene av et kampbilde.

-Med tanke på at vi har begrenset tid sammen med keeperne i våre program, er målsetningen vår å møte behovene i treningshverdagen der spilleren bruker mest tid. Også i forhold til nivået keeperen har i øyeblikket. Derfor prioriterer vi også å følge opp keeperne i den integrerte delen av våre treninger i programmene. Det for å lettere forstå deres egentlige behov, og for å utvikle deres taktiske lesning av spillet og grunnlaget de tar vurderinger på underveis i kamp. Våre erfaringer i NF Academys program er at de fleste skandinaviske keepere har et dominerende fotarbeid, og er veldig sterke i den offensive delen av spillet. Så er de kanskje ikke like sterke i de defensive delene av spillet. Derfor jobber vi også mer med å forsvare målet og 1vs1-situasjoner, sier keeper-ansvarlig João Santos.

Han har allerede hatt to av sine keepere fra NF Academy-programmene inne til prøvetrening med det høyt anerkjente Sporting Lisboa-akademiet.

-Det er gledelig å se hvor lærevillige og treningsivrige alle keeperne i NF Academy-programmene har vært. 2 av keeperne kom også tilbake for å trene med Sporting Lisboa og jobbe mer med meg ved siden av. Det har skapt tette bånd mellom både guttene og meg, og foreldrene deres. Det er selvsagt hyggelig. Både Filip Melbin (2003) og Sebastian Hansen (2006) fikk tilbud fra Sporting Lisboa om å trene med sine respektive lag i akademiet deres. Det er sterkt med tanke på hvor kort tid NF Academy har holdt på med sine programmer, runder keeperansvarlig João Santos av.

NF Academy Keeper Sebastian Hansen

NF Academy Keeper Sebastian Hansen med João Santos

Filip Melbin (2003) i Sporting Akademi

Filip Melbin (2003) i Sporting Akademi med João Santos

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts