NF Academy og Landslagsskolen utfyller hverandre godt

Kretslagsspiller Odin Sørensen mener NF Academy-programmene beriker treningshverdagen som kretslagsspiller i nasjonale tiltak.

Sørensen spiller til daglig for Lyngen/Karnes sitt 9er-lag i G15-serien for 11er-lag. Samtidig hospiterer 2005-modellen med Tromsø, og er kretslagsspiller for Troms. Han er også en del av NF Academy Arctic, som ønsker å være med å utvikle motiverte og treningsivrige spillere i Finnmark, Troms og Nordland.

Man møter nye, gode fotballspillere, og det åpner seg nye muligheter til utvikling både fysisk og mentalt. Ikke minst blir man motivert av de portugisiske trenerne. De er positive, de hjelper deg med din utvikling, de stiller krav til oppførsel og disiplin på og utenfor banen. Man oppfordres også til å prøve nye ting. Jeg vil absolutt anbefale NF Academy til alle som synes fotball er gøy, sier Odin Sørensen.

Liten klubb – landslagsaktuell

Sørensen var i mars blant de 51 guttene fra 2005-kullet som var kalt inn til det nasjonale tiltaket i Sarpsborg. Dette er siste hinder før NFF plukket ut to uoffisielle landslagstropper til Equinor talentleiren i Porsgrunn siste uka i juni. Det ville si at drøye 20 spillere ble tatt bort i Sarpsborg.

Odin var en av dem, men Troms-gutten var maksimalt uheldig den helga i Østfold.

Han fikk omgangssyke den første kvelden. Noe som medførte at Odin måtte stå over de første øktene. Det var ikke så lett å få i seg nok mat heller, men han presset seg gjennom de siste øktene og var fornøyd med det. Odin syntes nivået var bra, og har fått en indre motivasjon til å komme med på ny samling etterhvert, forteller far Uno Nesvik.

Les også: NF Academy skal allerede denne høsten dele ut 3 regionale stipend.

Treningshverdagen den unge talentfulle Sørensen har lokalt, suppleres med NF Academy sine lokale og internasjonale program.

På sikt er ikke 9er-fotball optimalt. Dog gir det Odin likevel en lang rekke utfordringer og mye involvering. For å kunne gi han økt utvikling, er det åpnet for at han fritt kan trene med Lyngen/Karnes sitt A-lag. I tillegg har han en spesial-økt i uka på teknikk og hurtighet. På toppen av dette holder vi god kontakt med TIL-akademiet, hvor han var med på en treningssamling rett før ferien. For ikke å glemme NF Academy Arctic, hvor Odin deltok i Piteå siste helga i juni, forteller Nesvik videre.

Økt motivasjon og større utfordringer

Sønnen har det siste året vært en del av NF Academy-systemet. Han stiller derfor også på NF International 16.-18. august i Tromsø, som etterfølger samme populære treningsprogram i Alta 6.-8. august.

Player of the camp i 2004, 2005 og 2006-årgangen tilbys plass i NF Qualification camp i Danmark 23. -25. august. Fra alle 15 byer i Norge, Sverige og Danmark disse tiltakene har vært i sommer.

I Portugal har jeg ikke vært. Det hadde vært artig å teste seg med dem, avslutter Odin Sørensen.

Pappa Uno Nesvik er ikke i tvil om at NF Academy sine program har hatt en positiv medvirkning på sønnens utvikling det siste året.

Jeg vil si at NF Academy er et stort pluss i tillegg til vår vanlige fotballhverdag. Vi gjør mye bra i regi av NFF også, men det er absolutt plass til en del andre ideer og tenkemåter, sier Uno Nesvik til slutt.

Registrer deg i:
NF International Alta 6.-8. August
NF International Tromsø 16.-18. August

NF Academy søker spillere

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts