August Frobenius signerte profesjonell kontrakt med Sporting CP denne sommeren. Her med NF Academy akademisjef, Joao Plantier, under NF Elite Training Camp i Portugal.

Lar seg ikke distrahere av Ronaldo og Figo

16 år gamle August Frobenius tok i sommer steget fra Stabæks ungdomslag til å signere proffkontrakt med den portugisiske storklubben Sporting CP. Han er ikke i tvil om at hardt arbeid, vilje og realistiske mål er viktig for unge spillere som ønsker å nå langt.

Mange unge fotballspillere ser nok for seg et glamorøst liv med storkamper og historiske stadioner når de tenker på hvordan det er å være profesjonell, men ikke nødvendigvis alt det harde arbeidet som følger med. August Frobenius er en av flere unge nordmenn som de siste årene har signert proffkontrakt hos utelandske toppklubber, og til tross for enkelte utfordringer er han glad for å ha kommet til toppklubben.

«Fotballspillerlivet er litt annerledes enn det man ser for seg som ung gutt. Det er trening hver dag, som nordmann kommer man til et nytt land, med nytt språk og kultur. Men spillergruppen jeg er i er veldig god og jeg holder på å lære meg språket. Det er en del utfordringer, men samtidig ser jeg at det ikke er noe jeg ønsker mer enn å være her. Som spiller ønsker man jo å komme til utlandet, hvor nivået er høyere og utviklingsmulighetene er større.»

Parallelt med å være fotballspiller, er August også bevisst på viktigheten av å ha noe å fokusere på ved siden av fotballkarrieren. Før han signerte for storklubben, ble han tatt opp ved Norges Toppidrettsgymnas, og han lar ikke skolearbeidet vente til en eventuelt endt karriere.

 

«Mange spillere i min situasjon tas opp ved skoler her nede, men jeg er så heldig at jeg får holde frem med skolegangen min hos NTG i Norge. Jeg har jevnlig kontakt med skolen og gjennomfører det meste av skolearbeid og prøver her nede, men drar hjem for enkelte prøver og eksamen, og jeg ville nok heller ikke valgt bort skole når man er så ung som jeg er. Det er greit å kunne studere videre senere, og klubben er også opptatt av at spillerne har skole å holde på med til de går ut fra akademiet.»

LES OGSÅ: -Vi skal gi flere spillere mulighet hos de beste europeiske akademiene

Gode motspillere gir gode resultat

Karrieren til den unge forsvarsspilleren startet i barneskolealder med Skeid, før han som trettenåring gikk videre til Stabæk, hvor han ble frem til han i sommer altså signerte for Sporting CP. Underveis har han også deltatt i turneringer og skaffet seg erfaringer via ulike private fotballakademier, mellom annet NF Academy, og hatt treningsuker og prøvespill med Sporting CP. Klubber av en viss størrelse til tross, er spilleren selv klar på at han også har vært heldig på veien frem til hvor han er i dag.

-I mitt årskull er det flere veldig gode spillere. Noen har falt av, men mange står fremdeles igjen og kan bli virkelig gode. Vi har vært heldige og trent mye sammen, noe som har gitt oss muligheten til å utvikle oss. Et godt treningsmiljø hvor man spiller med og mot andre gode spillere er viktig, og jeg har vært så heldig at jeg har hatt dette hele veien. I Portugal er hele apparatet mer profesjonelt, med større ressurser til trenere og fasiliteter, som gjør treningshverdagen svært god. Likevel er jeg svært takknemlig for det de norske klubbene, Skeid og Stabæk, har gitt meg. Å trene godt med så gode medspillere har gitt meg det fokuset jeg behøver for å kunne ta steg og hevde meg her nede.

Arbeid, arbeid og atter arbeid 

Til tross for å være elev hos det samme akademiet som mellom annet har produsert verdens kanskje beste spiller, Cristiano Ronaldo, har August bena på bakken og er bevisst på at det fremdeles er en lang vei frem til å skulle spille førstelagsfotball.

Sporting Academy er av mange kategorisert som et av de beste akademiene i Europa. Gjennom 2019 har NF Academy hatt 16 Skandinaviske spillere på treningsopphold hos klubben.

«At akademiet har utviklet utrolig gode spillere opp igjennom, betyr ikke nødvendigvis at man automatisk blir like god selv. Men det er jo et godt tegn på at klubben og akademiet vet hva de holder på med. Det er ingen grunn til å hvile på laurbærene, for det er fremdeles en jobb å gjøre. Nå er neste mål å komme seg opp på U23-laget, før det er snakk om noe førstelagsspill. Spranget fra U19 til førstelaget kan være altfor stort for mange, så det er viktig å tenke langsiktig og fokusere på utvikling.»

Avslutningsvis ønsker han å oppfordre unge spillere som ønsker å nå langt til å bite tennene sammen og alltid arbeide hardt for å kunne oppnå målene sine.

«Ingenting kommer gratis. Man kan ikke forvente at en blir tatt ut på landslaget hver gang. Alt handler om hvordan man responderer, enten man blir tatt ut eller ikke. Det er viktig å være tålmodig og tenke langsiktig, for det er stayeren som står igjen til slutt. Den beste spilleren er ikke nødvendigvis den som blir tatt ut hver gang, for man kan bare komme så langt på rent talent. Det krever et godt stykke arbeid også!»

NF Winter Training – Se Datoer og Steder

Dato Sted
08 – 09 feb Senja Book nå!
17 – 21 feb Asker (Oslo) Book nå!
19 – 21 feb Kongsvinger Book nå!
24 – 26 feb Bergen Book nå!
24 – 26 feb Drammen Book nå!
28 feb – 01 mar Etnedal Book nå!

Delta på NF Academy turneringslag i vinter/påske

Gjennom vinteren deltar vi i Riga Cup, MIC Barcelona, Ibercup Cascais og Future Cup der man i mange av turneringene får topp internasjonal motstand. Er du en satsende spiller som har behov for kamptrening på vinterstid så ta kontakt med oss. Gi oss en kort beskrivelse av spilleren sin bakgrunn og hvilke turneringer man ønsker å delta i, og vi følger opp.

I vinterferien uke 8 og uke 9 er det også mulighet for å bli med på NF Elite Training Camp i samarbeid med Sporting Academy.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts