U16-landslagskaptein Kristian Arnstad er en av de mange landslagsspillerne som har deltatt på NF Elite Selection

Landslagsspillere i NF Academy program

Gjennom de siste fire årene har NF Academy jobbet med totalt tolv spillere i sine program som nå er på aldersbestemte landslag.  Vi forteller hvor spillerne som deltok på NF Selection første gang i 2015 er i dag og Gonçalo Nunes forteller hvorfor programmet er med å øke spillere sine muligheter for å bli tatt opp på krets- og aldersbestemte landslag.

Gullgenerasjonen født i 2002

Sommeren 2015 reiste en tropp med to svenske, fire danske og tolv norske lovende spillere til Portugal for å møte noen av de beste lagene i Europa med spillere født i 2002. Man forstod fort at laget hadde mange spennende spillere. Etter et knepent tap i gruppespillet mot det meksikanske akademiet Chivas, kjempet laget seg tilbake i turneringen og røk til slutt ut i en jevnspilt kvartfinale mot Sporting CP på straffesparkkonkurranse.

Lagfoto NF Elite Selectino U13 som deltok i Ibercup Estoril 2015. Fem av disse spillerne er i dag på aldersbestemte landslag og to på proffkontrakt i utlandet.

NF Elite Selection U13 deltok på Ibercup Estoril i 2015. Fem av spillerne på bildet er i dag på aldersbestemte landslag og to på proffkontrakt i England og Tyskland.

Fire år senere har spillerne Niklas Edris Haugland og Thomas Grevnes Rekdal fra Norge etablert seg på ungdomslandslaget og tegnet profesjonelle kontrakter med henholdsvis Leeds United og  FSV Mainz 05. Lucas Kåhed fra Sverige har trent med Bayern Munchen og spiller på Sverige sitt U17-landslag. Fra Danmark har også Oscar Fuglsang fått en fast plass på det danske landslaget.

(Se oversikt over alle landslagsspillerne som har deltatt i NF Academy program neders på siden)

– Øker sannsynlighetene for krets- og landslagsspill

Gonçalo Nunes startet i jobben som akademisjef for internasjonale program hos NF Academy høsten 2018. Nunes kommer fra en lederstilling for internasjonalt området i SL Benfica sitt akademi, og har vært en del av akademiet som de siste årene har fått frem toppspillere slik som Bernardo Silva (Manchester City), Renato Sanches (Bayern Munchen) og Victor Lindelöf (Manchester United).

Han er ikke i tvil om at NF Academy sine turneringstiltak under navnet NF Elite Selection øker sannsynlighetene for at talentfulle spillere blir tatt opp på krets- eller aldersbestemte landslag.

– Spillere må lære seg å bli trygge i en ny spillergruppe med flere nasjonaliteter der nivået normalt er høyere enn i hjemklubben. Man møter nye lag som holder høyt internasjonalt nivå og må forholde seg til trenere med en annen tilnærming til spillet. Vi gir med andre ord læring i å gjøre spillere mer tilpasningsdyktige til nye miljø. Det er åpenbart at om man har disse erfaringene stiller man sterkere på regionale og nasjonale uttakssamlinger.

NF Academy søker spillere

Neste stopp for NF Elite Selection blir Nordic Invitational Cup i Esbjerg fra 31 juli til 4 august. Til dette arrangementet ber vi spillere i alderen 2006 til 2003 som er interessert i å spille på våre talentlag om å ta kontakt med oss.

 

Oversikt landslagsspillere som har deltatt på NF Elite Selection

Navn Årgang Landslag og klubb
Thomas Grevnes Rekdal 2001 Norge U18 og FSV Mainz 05
Niklas Edris Haugland 2002 Norge U17 og Leeds United
Lucas Kåhed 2002 Sverige U17 og IFK Gøteborg
Oscar Fuglsang 2002 Danmark U17 og Silkeborg
Fredrik Oppegård 2002 Norge U17 og Vålerenga
Andreas Haug 2003 Norge (U15 landslagstroppen) og Oppsal
Odin Holm 2003 Norge U16 og Vålerenga
Sixten Abrahamsen 2003 Norge U16 og Oppsal IL
Kristian Fredrik Malt Arnstad 2003 Norge U16 og Stabæk
Filip Melbin 2003 Danmark U16 og AB
August Frobenius 2003 Norge U16 og Stabæk
Dylan Ryan Murugesapillai 2004 Norge U15 og Lillestrøm SK
Benjamin Bygnes 2004 Norge U15 og FK Haugesund SK

Jeg er interessert og vil høre mer

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts