Fra venstre: Emanuel Infante Mesquita, Goncalo Nunes, Andre Aasbø og  Joao Plantier

Kjempesuksess med NF Weekend Training Arendal!

Andre Aasbø har tatt initiativ for å styrke treningstilbudet for lokale talenter i Agder-fylkene. Etter meget gode tilbakemeldinger etter første samling i Arendal ønsker nå Aasbø å utforme et tilbud i Agder som gir lokale talenter både kontinuitet og internasjonale muligheter. Vi tok en prat med Aasbø og akademisjefene i NF Academy for å høre hva lokale spillere kan forvente seg fremover.

Totalt deltok 70 spillere fordelt på 4 treningsgrupper. Her 2007/2008 gruppen.

Ser stort potensiale i lokale spillere

Begge akademisjefene til NF Academy var på plass under NF Weekend Training Arendal og lot seg imponere av mange av de lokale spillerne. Joao Plantier som er akademisjef i Skandinavia har stor tro på at NF Academy kan gjøre et viktig bidrag i utviklingen av spillere i Agder-fylkene.

«Vi ser at potensialet og treningsvilligheten til mange av spillerne er der. Med riktig oppfølging over tid tror vi det er mulig å gjøre en forskjell i utviklingen av lokale talenter. I regioner slik som Hordaland, der vi har gjennomført ett tiltak i måneden det siste året, ser vi at veldig mange av spillerne som trener jevnlig med oss blir tatt opp på kretslag og akademiet til Brann.»

Joao Plantier vil i tiden fremover samarbeide tett med Andre Aasbø for å utvikle et nytt treningstilbud i regionen. Sammen skal de jobbe for å forberede spillere til å kunne blit tatt ut på sone, krets- og aldersbestemte landslag.

Årsprogram og NF International i Kristiansand

Andre Aasbø har nylig startet i jobben som regionsansvarlig, og lover at spillere som søker utvikling skal få et enda bedre tilbud enn tidligere.

«Slik jeg ser det har norsk fotball gjennom NF Academy fått en helt unik mulighet. Vi kan benytte spillerutviklingskompetanse i egne lokale tiltak som er på nivå med de beste akademiene i verden. Endelig har vi en god struktur for å kunne ta vare på de spillerne som har ambisjoner, og tilrettelegge for at de skal kunne nå så langt som mulig»

Planen for det neste året er å gjennomføre en treningsleir hver 3dje måned i Agder-fylkene. De mest ivrige spillerne vil videre få mulighet til å trene en gang i måneden i Oslo på NF Team Training programmet. Her deltar talent fra hele Norge og man gjennomfører treningsøkter, treningskamper mot topplag i Oslo og spiller inn lag til elite turneringen Riga Cup som gjennomføres i januar/februar 2020.

Neste treningsleir blir NF International Training Camp som arrangeres i Kristiansand fra 12 til 14 august. Her vil lokale spillere kunne kvalifisere seg til et treningsopphold hos Sporting Academy, akademiet som har utviklet Cristiano Ronaldo.

LES OGSÅ: Her kan du melde deg på NF International Kristiansand 12 til 14 august

Lokal trening kombinert med program i utlandet

Kanskje aller mest spennende med NF Academy sitt system er det at lokale talente som trener med NF Academy også har mulighet til å delta på program i utlandet. Disse programmene har også vært meget populære blant landslagsspillere der 12 av spillerne som har deltatt på NF Elite Selection nå er på aldersbestemte landslag.

«For de største talentene i en region er det ikke godt nok å kun matche seg regionalt eller nasjonalt om man har internasjonale ambisjoner. Skal man bli best må man også ut og møte noen av de beste lagene i verden i ung alder. Derfor ser vi at vårt turneringslagsprosjekt NF Elite Selection passer veldig godt for å gi de største talentene internasjonale referanser mot tøff motstand og sosial læring i å tilpasse seg i nye treningsgrupper med spillere man ikke kjenner fra før.»

Goncalo Nunes er akademisjef for NF Academy sine internasjonale program og fikk i løpet av helgen sett mange spennende spillere. Noen utvalgte har allerede fått tilbud om å spille på NF Elite Selection in Nordic Invitational Cup i Danmark i august.

Interessert i å bli en bedre spiller med NF Academy?

Send oss en kort beskrivelse av spilleren og hvilke type arrangement dere er interessert i å delta på. Vi følger deg opp med rådgivning. Du kan også kontakte vår regionsansvarlige direkte på:

Andre Aasbø – TLF: 91301598


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts