– Jeg håper å krone sesongen med Eliteseriespill

Odin Thiago Holm (16) er i vinden og hylles som et av de største talentene i Norge. Etter flere år med prøvespill og interesse fra storklubber i både inn- og utland er han nærmere debuten for Vålerengas førstelag enn noen gang.

Sin unge alder til tross, har seksten år gamle Odin Thiago Holm allerede bygget seg opp et navn hos fotballkjennere i Norge. Den unge midtbanespilleren har de siste årene vekket interesse hos både Rosenborg og Liverpool, men det var til slutt Ronny Deilas Vålerenga som landet signaturen til stortalentet. Likevel var det litt startproblemer da Odin startet karrieren hos Kattem.

«Helt ærlig var ikke fotball særlig interessant da jeg startet som seksåring hos Kattem. Jeg har en trang til å mestre ting med en gang, og det var ikke før etter et år eller to at jeg som mange andre i den alderen bestemte meg for å bli profesjonell spiller. Etter det var det fotball med kompiser i hvert friminutt og løkkefotball på fritiden.»

Som allerede nevnt var Odin tidlig på blokka til flere toppklubber i Europa, men den unge spilleren lar seg ikke blende og valgte Vålerenga av sportslige årsaker.

Odin Holm (t.v) i aksjon for NF Academy Elite Selection i Portugal mot PSG under Ibercup

«Fra jeg var tolv år har jeg også spilt for Trygg Lade og Heimdal, og vært på prøvespill hos Liverpool og Midtjylland. Manchester United og Inter var også inne i bildet for et års tid siden, men jeg valgte å takke nei til dem da Ranheim tok meg opp til A-laget. Da jeg signerte for Vålerenga, var det fordi de gav meg et godt tilbud der jeg ville få være del av A-laget i tillegg til å selv kunne være med på å forme og planlegge karrieren min.»

LES OGSÅ: -Siste sjanse til å delta i vinterturneringer med NF Selection

En ny Hverdag

Hverdagen som profesjonell fotballspiller skiller seg fra den Odin kjente fra før. Å skulle spille for en Eliteserieklubb medfører treninger hver dag og utenomsportslige krav, noe som var nytt for den unge spilleren.

-Det er noe nytt å flytte fra venner og familie. Vi trener hver dag, utenom kampdager. Det er mye spill og trening rettet mot kamp, med videomøter og styrkeøkter i tillegg. Treningene blir grundig analysert, og jeg merker god fremgang. Det er først i Enga at jeg har merket noe krav om det utenfor banen, som kosthold og søvn, så det blir ikke så mye tid til det sosiale når man må fokusere på restitusjon. Heldigvis blir jeg jo venner med andre spillere. De fleste er litt eldre enn meg, men det er også mange juniorer innom som jeg har blitt venner med.

 

Håper på positiv sesongavslutning

På landslaget var Odin kaptein på G15-nivå, og mener at å få møte andre gode spillere på landslag og prøvespill er en veldig god og lærerik erfaring.

«Landslaget består jo av de beste av de beste fra en aldersklasse, så nivået er veldig høyt. Det samme gjelder på prøvespill. Du spiller med jevnaldrende, så du får en ganske god referanse på hvordan du ligger an som spiller.»

Etter sesongslutt venter flere prøvespill, men alt til sin tid. Før det håper Odin å kunne få debuten sin som førstelagsspiller i Eliteserien.

– Akkurat nå har jeg en liten kjenning på baksiden av låret, så målet er å bli 100% skadefri og komme meg tilbake til å trene fulltid med laget. Forhåpentligvis får jeg noen minutter i sesonginnspurten. Jeg har vært i kamptroppen tidligere, og etter litt uheldig timing med skader og sykdom hadde det vært fint med en opptur nå!

NF Winter Training – Se Datoer og Steder

Dato Sted
08 – 09 feb Senja Book nå!
17 – 21 feb Asker (Oslo) Book nå!
19 – 21 feb Kongsvinger Book nå!
24 – 26 feb Bergen Book nå!
24 – 26 feb Drammen Book nå!
28 feb – 01 mar Etnedal Book nå!

Delta på NF Academy turneringslag i vinter/påske

Gjennom vinteren deltar vi i Riga Cup, MIC Barcelona, Ibercup Cascais og Future Cup der man i mange av turneringene får topp internasjonal motstand. Er du en satsende spiller som har behov for kamptrening på vinterstid så ta kontakt med oss. Gi oss en kort beskrivelse av spilleren sin bakgrunn og hvilke turneringer man ønsker å delta i, og vi følger opp.

I vinterferien uke 8 og uke 9 er det også mulighet for å bli med på NF Elite Training Camp i samarbeid med Sporting Academy.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts