Tord Flolid ble «player of the camp» i Stavanger og fikk konkurrere om prøvespill hos Sporting CP.

– Jeg blir en bedre spiller hos NF Academy

Tord Flolid merker fremgangen han får av å delta på våre samlinger sammen med likesinnede spillere. Da han ble kåret til «player of the camp» i Stavanger, fikk han sjansen til å kjempe om prøvespill hos Sporting CPs akademi i Lisboa.

 

2005-modellen bestemte seg for å melde seg på NF Academys samling i Stavanger når begeistrede venner kunne fortelle om tidligere samlinger. Den unge målvakten ble ikke skuffet, og nå vil han holde frem med å delta når vi kommer til området.

«Opplegget jeg har blitt møtt med hos NF Academy holder et høyt nivå og frister definitivt til gjentagelse. Jeg vil alltid gjøre mitt beste for å nå målene mine, og trenerne hos NF Academy motiverer meg til å trene hardt og være bevisst på hvilke sider av spillet mitt jeg kan forbedre»

 

Et steg nærmere Sporting

I Stavanger ble Flolid kåret til «player of the camp», og ble belønnet med et dekket opphold i Danmark, hvor han sammen med vinnere fra andre samlinger og årsklasser fikk vise seg frem for NF Academys internasjonale treningsteam og Sporting CPs utsendte speider. I potten lå prøvespill hos Sporting CPs akademi, og på plakaten for helgen stod både teori, trening og kamp. Flolid merket godt fordelen ved et miljø hvor nivået var høyere enn han er vant til, og beskriver opplevelsen som svært lærerik.

«Som målvakt er det avgjørende at man innehar god spilleforståelse, og på samlingene har trenerne hjulpet meg til å både forbedre teknikken min og bli mer bevisst på valgene jeg tar innenfor sekstenmeteren. Effekten av å ha medspillere av høyt kaliber rundt seg skal heller ikke undervurderes. Vi lærer mye av hverandre.«

Tord Flolid under trening med andre talenter i Danmark.

Sporting CPs speider Akil Momade ble imponert av det høye nivået og fikk til slutt en tøff jobb med å velge ut hvem som skulle få prøvespille. NF Academys akademidirektør João Plantier er enig. Han har selv lang fartstid både som trener og speider hos nettopp Sporting CPs akademi, og nå er han ute etter å finne flere som Tord Flolid.

«Vi er alltid på utkikk etter å kartlegge de talentene der ute som er villige til å kjempe for å nå langt. Til tross for at nordiske spillere teknisk er på linje med utlandske talenter, gjør mangelen på konkurranse blant de yngre det vanskelig å utvikle spilleforståelsen som trengs for å konkurrere blant de beste. Med vår erfaring er jeg overbevist om at vi gjennom våre program kan stimulere våre talenter til å utvikle konkurranseinstinktet og spilleforståelsen, slik at vi i kommende år vil kunne se flere skandinaviske spillere slå gjennom blant europeiske toppklubber. Nå er vi i gang med å planlegge høstens samlinger, slik at flere kan få sjansen til å vise seg frem for både oss og besøkende speidere«

 Allerede i uke 41 arrangeres det NF Autumn Training i Stavanger for spillere i kullene 2004-2011. Ønsker du eller noen du kjenner å få de samme mulighetene som det Tord Flolid og flere med han har fått, leter vi kanskje etter nettopp deg.

LES OGSÅ: Seks NF Academy-spillere på prøvespill i Sporting

NF Academy søker spillere

Send oss en kort melding med informasjon om spilleren sin bakgrunn og program dere er interessert i. Vi følger dere opp med mer informasjon og om ønskelig setter vi opp et raskt telefonmøte med en av våre trenere for å gi rådgivning.


* Disse feltene.

 

Kommende arrangement i Hordaland og Rogaland

NF Autumn Training
Vi inviterer lærelystne spillere i alderen 8 til 16 år på NF Autumn Training i høstferien.  Delta og bli trent av erfarne portugisiske spillerutviklere med bakgrunn fra de verdenskjente akademiene til SL Benfica og Sporting CP.

Les Mer om NF Autumn Training her >

Dato Sted
5 – 6 oktober Bergen Les mer
7 – 8 oktober Søre Neset Les mer
9 – 10 oktober Haugesund Les mer
11 – 13 oktober Stavanger Les mer
NF Team Training
Programmet kombineres med lagtreninger, treningskamper, lagsmøter, individuelle spillersamtaler og deltakelse i internasjonale turnering (2006 og eldre).  Les Mer >
Dato Sted Alderskategori
14 – 15 September Bergen 2004 – 2010
Les mer
26 – 27 Oktober Bergen 2004 – 2010
Les mer
16 – 17 November Bergen 2004 – 2011
Les mer
23 – 24 November Haugesund 2004 – 2011
Les mer
7 – 8 Desember Bergen 2004 – 2011
Les mer
14 – 15 Desember Haugesund 2004 – 2011
Les mer
4 – 5 Januar Bergen 2004 – 2011
Les mer
29 Feb – 1 Mars Bergen 2004 – 2011
Les mer
18 – 19 April Bergen 2004 – 2011
Les mer

 

 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts