God læring under Riga cup

NF Academy sine U13, U14 og U15-lag møter internasjonal topp motstand under vinterens Riga cup.

Etter 2018-sesongen startet NF Academy opp team training i Oslo og Bergen. Treningscampene ble til et east-lag og et west-mannskap. Dette er ment som selekteringstiltak for spillere som trenger ekstra utfordringer i treningshverdagen. Over 4-5 samlinger har lagene forberedt seg til vinterens store mål. 

 

 

Riga cup i den latviske hovedstad. 

Dit har NF Academy sendt to lag i både U13, U14 og U15-klassen. Motstanden er jevnt over topp internasjonale klubber, som sender sine akademilag eller toppede årgangslag. Med andre ord møter man her lag som har trent sammen flere økter ukentlig over flere år, der klubbene har selektert ut den troppen de mener er best rigget til å hevde seg i attraktive Riga cup. 

Sammen med Torneio Internacional i nord-portugisiske Coelho Verde er Riga cup to av de mest attraktive ungdomsfotball-turneringene for europeiske toppklubber. 

I Riga møter man den delen av Europa som ikke drar til Portugal om sommeren, så i sum har NF Academy det siste halve året nå møtt de fleste av Europas beste mannskap i alle fall på 2006-nivået. 

Med andre ord; Her er sjansen for å utvikle seg som spiller, og få verdifulle referanser om hva som skal til for å ta det neste steget nærmere de beste i Europa. 

U13 møtte europeiske topplag

Først ut av NF Academy sine mannskap var nettopp 2006-årgangen. 

I Riga ventet solid motstand på både NF Academy west og NF Academy east. 

West-gjengen havnet i gruppe med Crystal Palace, latviske RFS og finske FC Espoo. Her ble det seier mot latvierne og tap mot de to andre lagene, der spesielt Crystal Palace utmerket seg som et robust og samspilt lag. Dermed en tredje plass i gruppe A. 

For East-mannskapet ble det en lignende opplevelse innledningsvis. Tap for gruppevinner Birmingham og gode Tallina Kalev, mens det ble seier mot det lokale Skonto akademiet. Igjen var det britiske laget tydelig samspilt, gode i stort sett alle spillets faser, med flere robuste spillere. Også her en tredje plass i gruppespillet.

Det er selvsagt utfordrende å møte lag som trener sammen hver eneste uke. Vi er en gruppe, der 80 prosent av oss har trent sammen over 4-5 helgesamlinger. Derfor er det vanlig med en litt nervøs start på turneringen. Dog har spillerne har hatt en god utvikling fra kamp til kamp, sier lagleder og trener for NF Academy East, Guilherme Faria

Dermed endte begge NF Academy sine lag opp i plasseringsspillet utenfor playoff-runden de to beste lagene i hver av de fire gruppene skulle spille. 

Her var turneringskartet satt sammen slik at de to gruppetreerne i A og B-gruppen møtte hverandre i første plasseringskamp. Der vant NF Academy West, og spilte om 9.plass søndag. NF Academy øst spilte om 11. Plassen. 

NF Academy West vant sin siste kamp mot latviske Metta. 

NF Academy East vant også sin plasseringsfinale mot latvisk motstand i FC Real Pro.

Det har vært en god turnering for oss. Spillerne har hatt en god utvikling, der vi har sett fremskritt både mentalt, taktisk og individuelt teknisk, sier lagleder og trener Ricardo Damas for NF Academy West

Inntrykkene man sitter igjen med etter en slik turnering er selvsagt flere. Viktigst av alt er referansene spillerne får for å ta neste steg i sin egen utvikling.

Det har vært godt å se hvordan våre to lag har utviklet seg gjennom turneringen. Både som lag og for spillerne har det vært fremgang fra kamp til kamp. Det er viktig for spillernes utvikling å møte motstand som holder et så høyt nivå som dette. Som lag møter vi motstand som er godt organisert, fra en annen kultur, og med forskjellige tilnærmelser til spillet. Kanskje ikke de mest kjente lagene, men solide kollektiv med fokus på å utvikle topp spillere. Dette er en god erfaring å ta med seg videre, sier sportsdirektør i NF Academy Gonçalo Nunes.

Siste mulighet til å delta NF Elite Training Camp uke 8 & 9

NF Elite Training Camp er et program for lærelystene og motiverte spillere som ønsker internasjonale treningsreferanser, lære mer om treningsmetodene til de største portugisiske akademiene og delta på et intensivt og sosialt program med andre motiverte spillere som ønsker å utvikle sine ferdigheter.

Interessert i å delta i vinter? Les all informasjon om NF Elite Training Camp Portugal her. 

 

 

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts