Lars-Erik Samuelsen NF Academy trenere

Lars-Erik Samuelsen: «En fin inspirasjonskilde til videre utvikling som fotballtrener»

Rolf Hansen 29.08.2018

Fotballtrener Lars-Erik Samuelsen er ikke i tvil om at NF Academy sine program er en like god utviklingsarena for unge ambisiøse trenere som for spillere. Samuelsen har vært med som assistent-trener under noen av NF Academy sine treningscamper, der han i tillegg har også har vært med under det påfølgende trenerkurset. Det å være en del av treningsøktene under ledelse av erfarne portugisiske spillerutviklere gir god læring.

-For meg personlig har jeg lært masse og fått gode referanser fra internasjonal fotball. Å få være med på NF Academy har for min egen del vært en fin inspirasjonskilde for videre utvikling som trener, sier Lars-Erik Samuelsen.

Som til daglig er både keepertrener og spillerutvikler i norsk toppfotball. Det er mye å plukke opp for norske trenere med ambisjoner innen trenerfaget.

-Jeg syns NF Academy er vel så bra for unge, ambisiøse trenere som for spillere. Det er en fin arena å utvikle seg på for trenere, både på grunn av flinke hovedtrenere og lærevillige spillere som får deg til å reflektere rundt egen praksis. Å få jobbe med erfarne trenere fra store europeiske klubber gir en god referanse på hvilke kvaliteter man trenger å utvikle for å møte de internasjonale kravene, sier Samuelsen videre.

Ny kultur

Lars-Erik Samuelsen NF Academy trenere

Den portugisiske treningshverdagen er annerledes enn den norske i forhold til både mentalitet og hva som foregår på treningsfeltet. Det er få fasitløsninger i fotball, men fullt mulig å plukke opp moment som kan adopteres fra den portugisiske til den norske treningshverdagen.

– Jeg vil si at det portugisiske kulturen skiller seg drastisk fra den norske. All trening inneholder et konkurranseelement, fra første sekund av oppvarmingen og ballen er alltid med. Uansett øvelse er at alltid et aktivt motspill, og ferdighetene trenes i et helhetlig perspektiv. Trenerne var veldig opptatt av intensitet hele veien, og det er derfor mye løpende coaching og lite stopp av spillet for å få frem et poeng, forteller Samuelsen om sine erfaringer med NF Academy sitt trenerkorps.

Spillerne som er i NF Academy-systemet, eller søker seg inn for treningssamlinger eller turneringsdeltakelse, er alle treningsivrige og dedikerte. Det gir gjerne et godt utgangspunkt for både trenere og spillere.

– Å samle en så motivert og ferdighetssterk gruppe med spillere på samme lag bidrar selvsagt til det gode utviklingsmiljøet. De er der for å lære, og de blir inspirert av miljøet som skapes av både trenere og medspillere. Mitt inntrykk er at spillerne sitter igjen med enormt mye læring i løpet av programmet. Dette er et resultat av både flinke trenere og en ambisiøs gruppesammensetning av spillere.

NF Academy_IberCup Estoril 2018

Denne formen for trening passer for alle spillere uansett hvor de befinner seg i utviklingsløpet sitt. Det viktigste er iveren og viljen til å utvikle seg og spillet sitt.

– Det spillerne virker å utvikle mest i løpet av programmet er den taktiske forståelsen for tid og rom, og utnyttelsen av denne. Trenerne er opptatte av å la alle spillere få utfolde seg selv og sine ferdigheter, og er mer opptatt av valg enn utførelse. I kampsituasjon får spillerne mye taktisk veiledning relatert til motstander og eget spill for å spille på egne styrker og utnytte de mulighetene motspillet gir, avslutter toppfotball-trener Lars Erik Samuelsen.

Les også:

Bli med på neste trenerkurs i Tromsø, Stavanger og Trondheim>>

Portugisisk topptrener til Norge for å trene norske trenere>>

Bli med NF Academy!

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts