José Carlos Gonçalves Rodrigues, FC København kaptein og landslagsspiller for Hellas

FC København-kaptein Zeca er ambassadør for NF Academy

José Carlos Gonçalves Rodrigues er kaptein for Ståle Solbakkens FC København og gresk landslagsspiller. 30-åringen startet sin karriere i lille Casa Pia, med blant annet NF Academys sportsdirektør Joáo Plantier som en av trenerne.

Under det langt enklere navnet Zeca, har portugiseren fått seg en karriere, som startet i en liten klubb i Lisboa. Den gang Jóao Plantier var trener i klubben Casa Pia, og hadde ansvaret for å følge opp den talentfulle og treningsivrige unge spilleren.

«Joâo Plantier har vært viktig for min karriere av først og fremst tre grunner. Han ga meg frihet og tillitt. Vi hadde et nært vennskap og han fulgte meg godt opp hele veien. Joâo ga meg tilbakemeldinger på hva jeg måtte forbedre i kamper, og ikke minst var han god til å gi meg nye forbedringer hele veien. Blant annet gjennom å la meg spille med og mot eldre spillere. Det var viktig for meg som 14-åring,» forteller Zeca.

NF Academy_Joao Plantier

NF Academy akademisjef Joao Plantier

Les også: Delta på internasjonal treningsleir i Norge i sommer i en av 9 norske byer

Betaler tilbake

Veiene til unge Zeca og treneren Plantier skiltes sommeren 2010, da talentet gikk til Primeira-klubben Setúbal. Sommeren etter signerte Lisboa-gutten for den greske storklubben Panathinaikos. De har hele tiden holdt kontakten. Da Zeca kom til Danmark i 2017, etter seks suksessfulle år i Hellas, ble han ambassadør for NF Academy.

«Han er en flott rollemodell for andre profesjonelle fotballspillere som gir noe tilbake til de unge. Zeca var blant annet sammen med spillerne under vårt siste program i København. Nå gir han også bort signerte FC København-drakter til de neste vinnerne av Player of the camp i Danmark i sommer,» sier NF Academys sportsdirektør Joâo Plantier.

Portugiseren har jobbet med spillerutvikling i over 20 år. Blant annet gjennom Sporting Lisboa-systemet. Plantier har jobbet med flere spillere som senere har fått seg en toppfotballkarriere nasjonalt eller internasjonalt.

Rafael Camacho mottar instruksjoner fra Jürgen Klopp

Rafael Camacho er en annen unggutt, som nylig vendte tilbake til Sporting Lisboa fra Liverpool. Eduardo Quaresma, Joelson Fernandes og Nuno Mendes tre andre som nå har startet å trene med Sporting Lisboa.

«De spillerne jeg har hatt i min trening, som har tatt det siste steget, har alle hatt lidenskapen til spillet som en fellesnevner. De gir 100 prosent på trening og i kamper. I bunn ligger en veldig god teknikk, og de evner å ta kjappe beslutninger underveis i kampene. Talent er ikke nok for å gå hele veien, og disse spillerne har i tillegg jobbet hardt for å bli bedre hele veien,» sier Plantier engasjert.

Fra venstre mot høyre ser vi Eduardo Quaresma(U17), Joelson Fernandes(U16) og Nuno Mendes(U17). En trio som alle har jobbet med NF Academys sportsdirektør Joâo Plantier tidligere, og som nå er en del av A-laget til Sporting Lisboa sin treningsgruppe.

Les også: I høstferien kan du delta på NF Elite Training Camp i Portugal i samarbeid med Sporting CP

Trener som stor-klubbene

Sportsdirektøren trekker likhetstrekk med hvordan NF Academy jobber med å utvikle spillerne gjennom sine program.

-Det ligger trening med høy kvalitet over flere år i bunn. De beste har spilt med gode spillere og møtt gode lag over lang tid. Selv Zeca spilte ikke for en stor klubb som ung. Dog hadde han muligheten til å spille kamper på et høyere nivå og trene med spillere som var like god som han selv. Da handler resten om miljø og talent, forteller Plantier.

Før han fortsetter over i hverdagen til NF Academy, som til forveksling kan høres ut som samme lest toppklubbene utvikler sine spillere.

«Spillerne som deltar i våre program har mulighet til å jobbe med erfarne trenere med kunnskapen om hvordan de skal ta det neste steget. Vi gir de muligheten til å trene og utvikle seg i et godt miljø med spillere på samme gode nivå over tid. Vi følger dem opp med konkrete tilbakemeldinger på hva de bør jobbe mer med for å utvikle seg enda mer. Dette er slik topp-klubbene jobber,» avslutter Sportsdirektør Joâo Plantier.

Les også: Nyhet! NF Holiday Camp i Barcelona i høstferien 2019

Jeg vil trene med NF Academy

Send oss en kort forespørsel med spilleren sin bakgrunn og hvilke type aktiviteter du ønsker å delta på. Vi følger opp med rådgivning på hvilke lokale- og internasjonale program som kan passe for deg.


* Disse feltene.

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts