Rolf Hansen 12.03.2019

Alfredo Steiner trente med Sporting akademiet

GAIS-angriperen Alfredo Steiner fikk en litt annen vinterferie-uke enn han hadde ventet seg.

Steiner er født i 2006, og er halvt brasiliansk. Den lettbeinte teknikkeren har vært en del av NF Academy sine program det siste året, og er i uke 9 med på elite camp-programmet i vårklare Cascais.

Ved ankomst Lisboa fikk han en hyggelig overraskelse. Sporting Lisboa inviterte 13-åringen på et 3 dagers treningsopphold ved akademiet til 2006-årgangen. Det ble en uforglemmelig opplevelse for den svensk-brasilianske unggutten.

Det var kjempe-artig. Tempoet var høyere enn jeg er vant til, men jeg ble godt tatt i mot. De var ikke så gode i engelsk, men jeg forsto hva som ble sagt og øvelsene var relativt kjente. Dog med mye høyere intensitet og tempo, forteller Alfredo Steiner.

 

Samarbeider tett

NF Academy har det siste året ansatt flere nye trenere. Som resten av trenerkorpset i det nordisk-satsende akademiet, kommer trenerne med en tung bakgrunn fra blant annet de verdenskjente akademiene til Sporting Lisboa og Benfica.

Steiner er den andre NF Academy-spilleren som har prøvetrent med Sportings Lisboa, etter å ha blitt en del av programmene til NF Academy. I vinterferien i fjor var keeperen Sebastian Hansen innom Sporting på et treningsopphold.

I tillegg har NF Academy sendt flere spillere på treningsopphold til det verdenskjente akademiet. Etter at de har vunnet player of the camp-kåringen under treningscamper i norske byer det siste året.

Sportsdirektør Goncalo Nunes forteller om et tett samarbeid mellom NF Academy og Sporting Lisboa. Det er også bakgrunn for at Alfredo Steiner fikk trene med akademiet til den portugisiske toppklubben. Sporting Lisboa har i en årrekke tidligere sesonger hatt flertall av egenproduserte spillere i startelleveren.

Alfredo har vært med på nesten alle våre program, og har tatt alle utfordringer vi har gitt han. Både i Riga Cup i januar og gjennom tidligere turneringer og treningsuker her i Lisboa. Sporting Lisboa fattet interesse for han allerede under vår Elite Camp her i oktober, og ville derfor invitere han til et treningsopphold denne uka. Det er ikke snakk om prøvespill, men å gi lovende spillere en ny utfordring som er viktig for den videre utviklingen hans. Vi tror Alfredo og et knippe andre spillere vi har i programmet er klare for en slik utfordring, og derfor sender vi de videre når Sporting tilbyr denne muligheten, sier sportsdirektør i NF Academy, Gonçalo Nunes.

Internasjonalt miljø

Unge Alfredo Steiner var en del av NF Academy sitt program i vinterferien. Meningen var at han skulle trene med resten av gruppen uka gjennom. I stedet ble det tre ettermiddagsøkter med Sporting Lisboa.

Den svensk-brasilianske lovende spilleren er full i lovord om NF Academy sine program.

Det er artig å være en del av dette og du får kjenne på noe av det beste treningsmiljøet i Vest-Europa. Forskjellen fra hjemme er at tempoet er høyere, og at spillet går på 1-2 touch hele veien. Jeg blir med på neste program i IberCup her i  Cascais i påsken. Det gleder jeg meg veldig til. For det er gøy å spille mot lag man vanligvis ikke møter, avslutter Alfredo Steiner.

Han blir neppe den siste NF Academy-spilleren som får sjansen til å trene med Sporting Lisboa.

Det vil komme flere sjanser for andre spillere. De får se litt av akademilivet i Sporting fra innsiden, og det håper vi vil gi ekstra inspirasjon for å trene mer for å deres mål, avslutter sportsdirektør i NF Academy, Gonçalo Nunes.

 

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts