Ålesund NF Weekend Camp ble en stor suksess

Rolf Hansen 20.08.2018

NF Academy sin treningscamp i Ålesund ble et populært innslag i treningshverdagen til spillere fra hele regionen på Nord-Vestlandet. Hele 103 spillere, gutter og jenter, fra Måløy til Romsdalen og alle breddeklubber på Sunnmøre og i Ålesund-regionen var påmeldt til treningscampen på anlegget til Sportsklubben Rollon.

I tillegg inviterte NF Academy til trenerkurs, der lokale trenere fikk innblikk i hvilket tankesett og metodikk de portugisiske trenerene til NF Academy legger til grunn for spillerutviklingsmodellen i programmene til NF Academy. En interessant reise,  som spinner mye på hvordan de yngste portugisiske spillerne trener i storklubbene Benfica og Sporting Lisboa.

Populære treninger

Det var første gang NF Academy var på besøk i Møre og Romsdal, og det foreløpige tredje stoppet på lista over treningscamper i Norge. Ålesund campen samlet 103 påmeldte, og var dermed en fin oppfølger til omtrent det samme antall i Oslo første uka i august. Sist uke gjennomførte 140 barn og unge treningscampene i Bergen. Der var interessen så stor at man måtte opprette en ekstra-camp.

Interessen langs Vestlandet er faktisk så stor at NF Academy skal ha en tredje treningscamp i september. Da i relasjon til tilsvarende treningscamper: NF Weekend Camps i Tromsø, Trondheim, Bergen, og Stavanger og NF Elite Training Camp i Oslo.

Værgudene spilte ikke på samme lag som NF Academy helga i Ålesund, der det i likhet med resten av landet har vært fantastisk sommer i flere uker inntil sist uke.

Til tross for en del regn, møtte rundt 100 foreldre, besteforeldre og andre interesserte opp for å følge treningene fra tribunen. De fleste var det fra 9-16 begge dager.

Ute på treningsanlegget var det smil, glede og stor læringsiver i samtlige grupper.

Player of the camp

Det var stor treningsiver og solid innsats under campen. Eller som sportssjef Joao Plantier sa det under diplomutdelingen søndag ettermiddag.

I Ålesund tilfalt premien en av Rollons 2008-spillere. Marcus Haagensen Reed får dermed muligheten til å trene med akademiet til Sporting Lisboa.

-Det har vært en glede å lede treningene for slike dedikerte og interesserte unge treningsivrige spillere. Vi hadde hørt mye bra om regionen her fra før, og har spillere fra Rollon med i våre akademilag. Dog var det fantastisk morsomt å jobbe sammen med dere denne helga. Vi kommer tilbake, og håper flest mulig av dere vil være med da også, sa Joao Plantier.

Før han fikk æren av å dele ut Player of the camp – premien. En utnevnelse som går til den spilleren som har vært god og positiv både med og uten ball. I Ålesund tilfalt premien en av Rollons 2008-spillere. Marcus Haagensen Reed får dermed muligheten til å trene med akademiet til Sporting Lisboa. Et akademi som er et av de to beste i Portugal, og som senest under eliteturneringen i Coelho Verde vant 2006-klassen.

NF Academy sitt trener-team er tilbake i Norge til campen i Tromsø 1. september.

Les flere lokale nyheter

Fra Sykkylven til Lisboa

Ferdinand Irwing NF Academy spiller – midtbane-elegant fra nordvest

NF Academy NorthWest Keeper: “Årets høydepunkt i Portugal”

Ønsker du å spille med NF Academy? 

SHARE
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDigg thisGoogle+Email to someone

Related Posts